מוטקה > בלוגים > הבלוג של ליאון > פסטיבל המחולות בקיבוץ דליה חוגג 70 שנה

פסטיבל המחולות בקיבוץ דליה חוגג 70 שנה

פסטיבל המחולות בקיבוץ דליה חוגג 70 שנה

 

אלפי רוקדים וחוגגים צפויים להגיע בראש השנה לפסטיבל מחולות העם בקיבוץ דליה החוגג השנה שבעים להיווסדו בחגיגה ענקית שבמרכזה מופע של מיטב להקות ריקודי העם בישראל  שישחזרו מחולות עבר מ"הורה אגדתי", דרך ריקודי החגים של גורית קדמן ועד רפרטואר עכשווי. תחת הכותרת "שבעים שנה לדליה" יארח המופע המרכזי שרשרת של להקות מכל רחבי הארץ שיעלו ריקודים המשקפים את התכנים והנושאים בהם עסקו חמשת הפסטיבלים המיתולוגיים בדליה משנת 1944 ועד 1968: ריקודי אדמה, מועדים וחגים, מחולות שלום, המוטיב החסידי והשילוב של ריקודים במוטיבים אתניים מהארץ ובתפוצות ישראל. בין הלהקות: להקת המחול רננה רז בקטעים מתוך היצירה "קראו לנו ללכת" העוסקת בטקסים ישראליים ועושה שימוש בצעדים מקוריים של ריקודי עם , להקת משגב, להקת אל אסאיל מדיר אל אסד, להקת המחול מגידו, הורה פרדס חנה ועשרות בוגרים, בני נוער וילדים העוסקים במחול מישובי המועצה האזורית מגידו. אורחים מיוחדים הם חברי להקת המחול "עוטף עזה" בניהולו האמנותי של גברי לוי שזאת להם ההופעה הראשונה אחרי מבצע "צוק איתן". בין ריקוד וריקוד ישולבו קטעי ארכיון נדירים שצולמו בדליה במהלך השנים. ניהול אמנותי: דרי מיכאליס. לצד המופע המרכזי יארח הפסטיבל מרתון של  למעלה מארבעים מרקידים ויוצרי ריקודים מכל רחבי הארץ בעשרות מעגלים והרקדות מגוונות ושונות. מפיקי והוגי  האירוע במועצה האזורית מגידו נערכים לבואם של אלפי רקדנים וחובבי מחולות עם מכל רחבי הארץ ליום שכולו הצדעה למייסדי פולקלור המחול הישראלי באירוע ססגוני, המתאים לכל המשפחה.(יום שבת, ה 27 לספטמבר, משעה 15:00 אחה"צ.כניסה: 55 ?. חינם לילדים עד גיל 10. המופע המרכזי בשעה 19:00)

 

שלושה מרקידים בכירים, ירקידו השנה את אלפי המשתתפים בהרקדות המרכזיות:  ירון כרמל מצפון הארץ, גדי ביטון התל-אביבי  וירון בן שמחון מירושלים. בין עשרות ההרקדות הנוספות: הרקדת הורים וילדים, הרקדה ולימוד צעדים ראשונים למתחילים, הרקדת "מצעד הלהיטים של ריקודי המעגל והזוגות" של השנים האחרונות, הרקדה "בטעם של פעם" בליווי תזמורת קיבוץ רמת השופט והסביבה (בניצוחו של עמוס שטיין), הרקדת "נוסטלגיה" לריקודים ישנים שרובם נרקדו עוד בימי פסטיבל דליה הראשון בשנת 1944, הרקדת ריקודי שורות ועוד ועוד. לצד השלישייה יצטרפו עוד כארבעים מרקידים מכל רחבי הארץ, המייצגים את העושר והמגוון של מחולות העם בישראל : זאב ניסים, יאיר בינו, דודו ברזילי, אבי לוי, אבי אמסלם, דרור דוידי, אלעד פרל, אוהד אטיה, ישראל שבתאי, קובי מיכאלי, דוד בן נעים, יענקלה לוי, סעדיה עמישי, משה תלם, חנן דדון, מירי אקוני, עירית שוורץ, מאיה גבע, ענת אביב, יעל טויטו, אשר אושרי, נורית גרינפלד, נוגה ודני בנשלום, ציון אוחיון, מימי קוגן, נדב נתן, יאיר מנשה, אלמוג בן עמי, איציק בן עמי, ניסים בן עמי, אביבה איפרגן, פנינה קליין, רועי דיין, יאיר הראל, אוסנת ליכטמן, יואב בשן , אורלי סיוון, נטע מישאלי, יגאל טריקי, רועי פרידמן, מרקו בן שמעון ועוד מדריכים ויוצרים מכל הארץ

בנוסף לעשרות מעגלי הרוקדים והמופע המרכזי יציע פסטיבל אסיף מחולות דליה מתחמי שירה בציבור, תצוגה של מיטב אמני  האזור  באמנות פלסטית ושימושית, סדנאות יצירה ואמנות בטבע לילדים, שעת סיפור לקטנטנים,דוכני אוכל ושתייה ובית קפה רחב ידיים עם פינות ישיבה הנמצא באמצע מתחם הפסטיבל שבו יוכלו לנוח ולהירגע מעט הרקדנים והחוגגים מהקצב המסחרר.  

יום שבת, ה 27 לספטמבר, משעה 15:00 ועד אחרון החוגגים.

המופע המרכזי "70 שנה לפסטיבל דליה"  בשעה 19:00.

 

מחיר כניסה: 55 ? (לילדים עד גיל 10 כניסה חינם)

כרטיסים להשיג באתר המועצה האזורית מגידו: http://www.mofaim-megido.co.il/    ובטלפונים: 04-9598506 04-9598560

 

כנס מחולות העם בקיבוץ דליה חוגג השנה שבעים להיווסדו. הכנס הראשון נערך ביולי 1944 ביוזמת היוצרות גורית קדמן וגרטרוד קראוס, יוצרות בולטות בתחום המחול שניסו ליצוק תכנים חילוניים לחגי ומועדי ישראל, כמו גם לשמר את תרבות המחול העממית של יהודים מקיבוץ הגלויות בארץ-ישראל של אז. קדמן וקראוס  יצרו עוד לפני הפסטיבל מחולות עם ישראלים חדשים בקרב ההתיישבות העובדת והרעיון של הכנס, בתמיכת מחלקת התרבות של הסתדרות העובדים בא"י, הייתה ללמד את הקהל הרחב ריקודים חדשים אותם ייקחו ויפיצו משתתפי הכנס בקרב הציבור הרחב.  לצד מופע מחולות ולטובת אלו המעדיפים רק לצפות, הופיעו 200 רקדני הכנס במופע סיום אליו הגיעו כ- 3,000 צופים, מספר שיא של קהל באותה תקופה.  במופע הסיום רקדו המחוללים שני מחולות חדשים שהשפיעו במשך שנים על התרבות של מחולות העם בארץ: "מגילת רות" ו"שיר השירים". סיסמת הכנס של שנות הארבעים במאה הקודמת שנלקחה ממאמר של א.ד. גורדון יכולה להתאים גם לימינו אנו: "'אף אם כל העולם מכה אותי ומתנפל עלי, אצא במחול'.

 

לצורך קיום הכנס הוקמה ליד קיבוץ דליה "קריית מחול" ובה אמפיתיאטרון, מחנה אוהלים, מטבח מרכזי וחדר אוכל ובעיקר - משטחי ריקוד.  אופי האירוע היה "פסטיבלי" ונמשך מבוקר ועד ערב, במשך יומיים.

 

הפסטיבל השני התקיים בשנת 1947 והביא מספר שיא של מבקרים וצופים: 25 אלף איש. לצוות המוביל הצטרפו ירדנה כהן מעין השופט, רבקה שטורמן מעין חרוד, לאה ברגשטיין מבית אלפא ושרה לוי-תנאי מרמת הכובש (שייסדה לימים את להקת "ענבל"). הימים היו ימי שלטון המנדט ( תקופת "השבת השחורה") והקהל, למרות העוצר הלילי שהטילו הבריטים, נשאר לרקוד כל הלילה בכנס דליה ובכך הביע הקהל את מחאתו מול שלטונות המנדט.

עם קום המדינה התקיימו כמה כנסים, כשהכנס בשנת 1958, בחגיגות העשור למדינת ישראל היה אחד מהאירועים הרשמיים של המדינה הצעירה.

הפסטיבל האחרון בקיבוץ דליה התקיים בשנת 1968, מול קהל של עשרות אלפים, אולם היה הפסטיבל האחרון במסורת. לפני כמה שנים החליטו במועצה האזורית מגידו להחזיר עטרה ליושנה ולקיים את הפסטיבל במסגרת של יום אחד, מתוך מטרה לגדול ולחגוג בשנים הקרובות מספר ימים, כדוגמת הכנסים המיתולוגיים ומתוך מטרה גם לחדש ולהקים מחדש את האמפיתיאטרון הענק, הסמוך לקיבוץ, שעד היום אפשר לראות את שרידיו. בפסטיבל המחולות "אסיף דליה" של השנה שעברה הגיעו לאירוע למעלה מ 3,500 רקדנים חובבים וצופים.

 

תגובות  0  אהבו 

1633
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ערב יווני בהיכל התרבות בתל אביב
*לראשונה בישראל תופענה 2 הזמרות הלאומיות אלקיסטיס פרוטופסאלטי ואלפטריהארוואניטאקי יחד בהיכל התרבות תל אביב 1.12.14* המפגש המרגש של השתיים הנחשבות כיום בין הזמרות החשובות ...
לקריאת הפוסט
1304תז הקאמרית הישראלית-חגיגה בלקנית-סידרת מוסיקת עולם
1304תז הקאמרית הישראלית-חגיגה בלקנית-סידרת מוסיקת עולם צילומים-אלי ליאון התזמורת הקאמרית הישראלית יצאה העונה עם סידרה חדשה בנוסף לסדרות הישנות. שם הסידרה החדשה"מוסיקת עולם" והיא...
לקריאת הפוסט
הצגה לילדים ולכל המשפחה למגזר הדתי-שבט אחים
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה