סלסלות פילו במילוי מוס טונה

מצרכים ל- 6-7 יחידות):
4 יחידות טונה סטארקיסט בנגיעות שמן זית (אריזה אישית, 95 גר' ליחידה) מסוננות מנוזלים
2 כפות גדושות מיונז
חצי בצל קטן סגול קצוץ דק
1 כף מיץ מלימון טרי
1 כף שטוחה רסק עגבניות
1 גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
1 מלפפון חמוץ קצוץ
קורט מלח ופלפל
6-7 דפי פילו (7x7 ס''מ) חתוכים לריבועים בגודל
תרסיס שמן לפי הצורך
חופן עלי פטרוזיליה לקישוט
כלים:
תבנית שקעים קטנים (מיני מאפינס 24 שקעים 1.5*27*35 ס''מ)
אופן ההכנה:
1. הכנת מוס הטונה: טוחנים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון/מקל בלנדר ומתקנים תיבול בהתאם לצורך. מכניסים לקירור של כשעה (ניתן לדלג על שלב הקירור).
2. הכנת סלסלות הפילו: חותכים/גוזרים את דפי הפילו לריבועים בגודל 7X7 ס''מ. מרססים את תבנית השקעים, מסדרים בכל שקע ריבוע פילו ומעליו ריבוע נוסף בצורה לא סימטרית. לקבלת סלסלה רבת שכבות ויציבה יותר ניתן להוסיף שכבה שלישית של פילו.
3. מרססים מעט שמן מעל הפילו המסודר בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לפילו דרושות דקות בודדות של אפיה ויש להיזהר מהשחמת יתר. לאחר שהפילו מזהיב, יש לקרר בטמפרטורת החדר ולהפריד בעדינות מהתבנית.
4. ממלאים כל סלסלה בתלולית מוס טונה ומקשטים בעלה פטרוזיליה.
צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend

