כתבה שלי בעיתון על המטבח הערבי
המטבח הישראלי הוא מטבח רב גווני שמתפתח ומתחדש כל הזמן, לצידו המטבח הערבי שהפך כבר מזמן לחלק בלתי נפרד מהקולינריה בארץ. האם המטבח הערבי מתפתח ומתחדש או שהוא נשאר ונשמר בשמרנות אדוקה? האם יש מטבח ערבי חדש?

סקירה מכנס קולינרי בהשתתפות בהשתתפות דוחול ספאדי מדיאנה, זוזו יוסוף חנא מ"מגדלנה" "קצה הנחל" ועוד, נוף עתאמנה זוכת המאסטר שף, חוסאם עבאס מאלבאבור, ומעוז אלונים "הבסטה."
החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים
המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות.
במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה
הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי
עַד דֹּק לְאַבְקָה
תַּמְצִית הַכְּאֵב.
מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות
היו ימים שנהניתי לאכול סנייה במזרח ירושלים.
המטבח האוטנתי טעים בלי יומרות.
" בקיץ נתפוס את 'עזבה' בעונת הבמיה והמלוחייה (עד סוף ספטמבר). מככבים בנוסף בקיץ עלי הגפן הממולאים.
בסתיו הקטניות המיובשות הן הדומיננטיות ואט אט בגלישה לחורף נראה במטבח את צמחי הבר כמו עולש, חובזה, עכוב ושמיר בר.
לסתיפתח (פתיחה) אפשר להזמין, למשל, חציל בלאדי על האש עם טחינה, מודמס (חומוס), סלטא (סלט) ומרקא (מרק). בהמשך מאכלי קידרה (קדרה), קובה, מאחשי (ממולאים) וסאג' מחל (על האש), ולקינוח קהווה (קפה) או צ'אי, וחלואה (מתוק). בערבית, אין מה לעשות, זה נשמע וגם מרגיש יותר טעים. "
מתוך בקורת מסעדה של המדור "הפסגה "
צ.ראמה סאג'ור, ראמה