מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > מתכון טרייפל עם ג'לי פטל ופירות קיץ

מתכון טרייפל עם ג'לי פטל ופירות קיץ

באדיבות רות אוליבר לאתר של אסם
מתכון טרייפל עם ג'לי פטל ופירות קיץ

מתכון טרייפל עם ג'לי פטל ופירות קיץ

באדיבות רות אוליבר לאתר בישולים של אסם

קינוח שכבות מרהיב שאפשר להכין בכל דרך שתרצו - קערה גדולה למרכז השולחן או קינוחים אישיים בכוסות (ראו בגיוון). גם בפירות אפשר לגוון לפי העונה ומה שאוהבים. שימו לב לשימוש בג'לי החם להרטבת העוגה. פטנט שכדאי לאמץ גם בקינוחים נוספים.

חומרים לכ-10 מנות (מומלץ בקערת זכוכית בקוטר 24 וגובה 14 ס"מ):
לקרם:
250 גרם שוקולד לבן/מריר (לגרסת הפרווה)
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה/צמחית (לגרסת הפרווה)
לעוגה (בתבנית בקוטר 24 ס"מ):
200 גרם (1 כוס) סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה (לגרסת פרווה)
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח אסם
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב/מים (לגרסת פרווה)
לשכבות הטרייפל:
1 חבילה ג'לי בטעם פטל אסם
1/2 כוס ריבת פירות יער
300 גרם פירות חתוכים (ענבים, תאנים ופטל או כל פרי שאוהבים)
להרטבת העוגה:
1 חבילה ג'לי אסם בטעם פטל

אופן ההכנה:
1. יום לפני הכנת הטרייפל מתחילים להכין קרם שוקולד: מביאים לרתיחה מיכל שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
2. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנית תבנית בקוטר 24 ס"מ.
3. מערבלים חמאה, סוכר וסוכר וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-6 דקות עד שהחמאה הופכת קרמית. מוסיפים ביצה, ממשיכים לערבל עוד 5-4 דקות ומוסיפים את הביצה הנוספת. מקציפים עד שהיא נטמעת היטב.
4. מוסיפים קמח תופח וחלב לסירוגין ב-3 פעמים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית.
5. אופים כ-25 דקות עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
6. מכינים את שכבות הטרייפל: מכינים חפיסה אחת של הג'לי לפי הוראות היצרן, יוצקים לכלי שטוח ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
7. מעבירים את תערובת השוקולד (אחרי ששהתה לילה במקרר) לקערת המיקסר, מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומקציפים לקרם יציב. שומרים בקירור עד השימוש.
8. מרכיבים את הטרייפל: מניחים את העוגה בתחתית הקערה ויוצרים בה חורים בעזרת ידית של כף עץ. מכינים חפיסה אחת של ג'לי לפי הוראות היצרן ויוצקים על העוגה בעודו חם. מעבירים למקרר לשעה.
9. מורחים ריבה על העוגה בשכבה אחידה ומגררים מעל בעזרת מזלג 1/3 משכבת הג'לי ששמרנו במקרר. מורחים מעל מחצית מקרם השוקולד ומעל מפזרים מחצית מכמות הפירות. חוזרים על התהליך: מגררים ג'לי נוסף מעל הפירות, מורחים את שארית הקרם, מפזרים את שאר הפירות ומגררים מעל הכל את שאר הג'לי. שומרים בקירור עד ההגשה. אפשר לשמור עד 3 ימים מכוסה במקרר.

**גיוון: אפשר להרכיב את הטרייפל כמנות אישיות בכוסות בנפח 200 מ"ל. קורצים מהעוגה עיגולים בקוטר הכוס וממשיכים בהרכבה כפי שמצוין במתכון.
צילום: דניאל לילה
סטייליניג: עמית פרבר

 

תגובות  1  אהבו 

929
וואו!שוקולד בכמויות,מיכלים של שמנת מתוקה.אבוי.לא רק שזה משמין מאד,מה עם חולי הסכרת בגיל השלישי.?היום עוברים יותר לקינוחים בריאים.
זהו קינוח ממש לא בריא.עם כל הכבוד לך.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה