לחמניות והפתעות

לחמניות וכן להיות היכנסו לקהילת האוכל וראו עוד מתכונים ורעיונות טובים.
לחמניות היכנסו לקהילת טיולים וקבלו רעיונות וטיפים לטיולים.
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרים
1 שקית משפר אפיה
2 ביצים
1/2 כוס שמן
2 כפות סוכר
1 כוס מים + 1 כוס לאט
למריחה 1 ביצה בלולה במים
סומסום
קצח
מלח גס
סוכר
בקערה, מאחדים את כל החומרים לבצק גמיש. לאחר הוספת 1/2 1 כוסות מים, להמשיך ולהוסיף לאט מעט מים מדי פעם עד לקבלת בצק רך וגמיש. לשים חמש דקות. מכסים את הקערה במגבת מטבח. מתפיחים 1 שעה. לשים את הבצק להוצאת האוויר. צובטים מהבצק לחמניות מעבירים כל "צביטה" ליצירת לחמניה מכף יד אחת לשניה עד לקבלת כדור רך ונעים. מניחים על תבנית אפיה מחופה בנייר אפיה. מתפיחים 30 דקות. מורחים את הלחמניות בביצה. מפזרים סומסום, או קצח, או מלח גס, או סוכר לפי בחירתכם. אופים בחום של 180- מעלות צלסיוס 30 דקות.
הפתעות
כדי לקבל את מה שאנו מתכוונים לאכול יחד. כבר בתוך הלחמניה.
מכינים:
קוביות גבינה צהובה
זיתים מגולענים
משולשי גבינה מותכת
קוביות גבינה בולגרית
קוביות גבינה צפתית
ביצים חיות
פיצה
קוביות שוקולד
תמרים
אגוזים
הכנת ההפתעות
מכינים בצק בסיסי ככתוב לעיל
צובטים פיסת בצק בגודל לחמניה.
מרדדים או פותחים בכף היד את הבצק לכעין קערית, מכניסים לכל לחמניה אחד ממוצרי ההפתעות. סוגרים ומגלגלים. מתפיחים, מורחים ואופים.
להפתעת הביצים.
פותחים ביצים, כל אחת בכוס. מרדדים עלה בגודל כפול מגודל לחמניה רגילה. פותחים כעין קערית עמוקה בכף היד, מעבירים את הביצה מהכוס לקערית הבצק שבידנו. סוגרים ומהדקים.
שימו לב, בפעם הראשונה, התייחסו בעדינות לקערית עם הביצה כדי לא לפתוח חור בבצק.
ללחמנית פיצה
מורחים את הקערית מבפנים במעט רסק עגבניות או עגבניה מגוררת, מניחים קובית גבינה צהובה מעט עשבי תיבול אהובים וסוגרים.
מורחים את הלחמניות לאחר ההתפחה בביצה ומפזרים על כל לחמניה לפי בחירה מהמוצע לעיל.
מניחים את הלחמניות הפתעות על נייר אפיה בתבנית שטוחה, אופים בחום של 180 מעלות צלסיוס 30 דקות.
התוצאה מרשימה, טעימה ומשביעה.
מקבלים לחמניות ובתוכן ביצה, או גבינה מותכת, או גבינה צהובה, או גבינה לבנה קשה, או שוקולוד, או תמרים...
<p>חג שמח.</p>