העוגיות של סבתא

לפעמים שואלים אותי מנין האהבה הזו למטבח ולבישול, מה מחזיר אותי לבית אמי. הזכרונות שלי לוקחים אותי רחוק אפילו לתקופה שבישלו על פתילייה ופרימוס. ואני בהחלט זוכר את המפנה שחל עם הגעת הגז קל וחומר על הגעת תנור האפייה הביתה. כיום שיש כל כך הרבה שמחות ובשורות לספר ולהתחלק חסרונה של אמי מורגש מאוד. וככך כשאנחנו יושבים בצוותא עם נכדיה ליד נכדי אומר לי שצ ג'וניור - אתה יודע למה אני מתגעגע - תכף נזכרתי בעוגיות של סבתא. החומרים: 1 חב' חמאה 1 אשל או יוגורט 3.5 כוסות קמח גבינה צהובה מגורדת מלח ההכנה: מערבבים את החומרים פרט לגבינה הצהובה לבצק אחיד. מחלקים לשניים מרדדים כל גוש על נייר אפיה לבצק דק מאוד. מעבירים לתבנית, מפזרים את הגבינה המרוסקת ובעזרת סכין חדה מחלקים לריבועים דקים. אופים בחום 180 כ 20 דקות. מפרידים בין הריבועים ומניחים להתקרר ולהתייבש מעט שומרים בתוך קופסא במקום גבוה.. כמובן שהכנתי לו למחרת למקרה שיגיע אבל לא שמתי במקום גבוה..
תודה