3 מתכונים חגיגיים לשבועות

החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות של ערב ראש השנה וליל הסדר בהחלט יכולות ללמוד משהו מהאווירה הקז'ואלית של שולחן החג בשבועות. אבל לעומת האווירה הקלילה של הערב, האוכל - המורכב משלל גבינות ובצקים שונים – לא פחות כבד.
כדי לא לסיים את ערב החג כשאתם שבעים מדי ולא מסוגלים להקים את עצמכם מהספה, המפתח הוא מינונים. קישים, פסטות ולזניות זה מעולה, אבל חשוב שגם לסלטים או למנות על בסיס ירקות יהיה מקום דומיננטי על השולחן. בכל זאת, איך נסלח לעצמנו אם לא נשאיר עוד קצת מקום לפרוסה אחת (או שתיים) של עוגת גבינה? ריכזנו עבורכם שלושה מתכונים למנות טעימות במיוחד לחג, שלא יאלצו אתכם לפתוח כפתור במכנסיים בסיומן.
המרשימה: לזניה קרפ
צילום: אנטולי מיכאלו
המרכיבים (ל- 6 מנות בתבנית עגולה בקוטר 22):
לקרפ:
2 ביצים
100 גרם קמח
250 מ"ל חלב טרי
1 כף שמן זית
מלח
1 כף פרמז'ן
חמאה לבישול
מספר עלי פטרוזיליה או 1 כף פסטו (לא חובה)
לרוטב:
1 שן שום
2 כפות שמן זית
400 גרם רוטב עגבניות
2 כפות מים
אורגנו
מלח
פלפל
למילוי:
500 גרם תרד
250 גרם גבינת ריקוטה
1 ביצה
80 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
אגוז מוסקט לפי הטעם
מלח
פלפל
להרכבת המנה:
3-4 כפות חלב
חמאה
פרמז'ן
ההכנה:
1. הקרפ - מכינים את הבלילה (מומלץ להכין יום לפני): מערבבים את הביצים עם חצי מכמות הקמח והחלב, מוסיפים את שאר הקמח, השמן, המלח, הפרמז'ן ועשבי התיבול. מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות (אבל כאמור, עדיף יום לפני).
2. במחבת מטגנים את הקרפ ומניחים על צלחת חמה. מכסים על מנת לשמור על החום.
3. הרוטב (אפשרי גם להכין מראש): מטגנים את השום בשמן זית. ברגע שהוא מתחיל להשחים, מוסיפים את רוטב העגבניות, את המים, את האורגנו ואת המלח. מצמצמים במשך כחצי שעה. מתבלים ומניחים בצד.
4. המלית: בסיר עם מים רותחים חולטים את התרד במשך כמה דקות. מעבירים לקערה מלאה במי קרח. מסננים ומייבשים. קוצצים את העלים ומערבבים עם גבינת הריקוטה. מוסיפים את הביצה, הפרמז'ן, אגוז המוסקט, המלח והפלפל. מכסים בניילון נצמד.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות. בינתיים מרכיבים את הלזניה: את תחתית התבנית העגולה מורחים בחמאה, ועליה מניחים נייר אפייה. מסדרים בשכבות: קרפ, כף רוטב עגבניות, מלית ריקוטה ומעט פרמז'ן, שוב קרפ וכן הלאה. באמצע הגובה, מניחים רק את רוטב העגבניות, מכסים בקרפ אחר ולאחר מכן ממשיכים, כמו קודם. מסיימים עם קרפ ורוטב העגבניות שנותר. מפזרים מעל הלזניה 3-4 כפות חלב, גבינת פרמז'ן וכמה חתיכות חמאה. אופים כ-20 דקות. מגישים חם.
* את הלזניה ניתן לשמור למשך לילה אחד במקרר (היא אפילו תהיה טעימה יותר). מחממים לפני ההגשה.
המתכון באדיבות פאולין שובל, שפית ומנהלת קולינרית ב"שפי'ז"
המפנקת: "מק אנד צ'יז" - מקרוני עם גבינה
צילום: גלית אבירם
המרכיבים:
400 גרם פסטה (פסטה קצרה המכונה גם פסטת מרפק)
5 גרם מלח גס
100 גרם שמנת מתוקה
400 גרם גבינה מותכת
100 גרם תערובת גבינות (צ'דר, אמנטל, גאודה או כל גבינה צהובה אחרת)
ההכנה:
1. מרתיחים את המים עם כפית מלח, מוסיפים את הפסטה ומבשלים בהתאם להוראות על חבילת הפסטה המקורית. כשהפסטה מוכנה, מצננים מתחת למים זורמים עד שהפסטה קרה לחלוטין.
2. בקערה נפרדת מערבבים לפי הסדר את הגבינה המותכת עם גבינת שמנת ותערובת הגבינות.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את התערובת לתוך הפסטה ויוצקים לתבנית אפייה בגודל בינוני.
4. מפזרים מלמעלה מעט פירורי לחם ואופים בתנור כ-10 דקות.
המתכון באדיבות שף רשת "מייקס פלייס", גרישה סוניצקי
המרעננת: פלפלי שושקה ממולאים בגבינת פטה

צילום: דניאל לילה
המרכיבים (ל-8 מנות):
8 פלפל שושקה בצבעים שונים
4 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
קורט מלח
מיץ מחצי לימון
2 ענפי אורגנו טריים, שטופים ומיובשים היטב
50 גרם גבינת פטה יוונית .
ההכנה:
1. קולים את הפלפלים ישירות על להבת הגז או בגריל עד שקליפתם משחירה. מקלפים ומניחים בקערה עמוקה.
2. קוצצים את שיני השום ומפזרים מעל. מתבלים במלח ולימון, מערבבים ומניחים בכלי הגשה.
3. יוצקים מעל את שמן הזית, מפזרים שברי גבינת פטה ואת עלי האורגנו.
המתכון באדיבות השף גיא פרץ
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
תלבשי לבן: אופנה מנצחת לשבועות
אולי תחגגו את שבועות בלי גבינות?
להחזיר את שבועות למקורות
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...