3 קינוחים כשרים ומשגעים לחג

בפסח, ובמיוחד בכזה המתרחש בבידוד, אנחנו רוב הזמן מחפשים מה לנשנש. המחשבה שקינוח טעים לא יכול להיות גם כשר לפסח היא מזמן לא נכונה, כשפרט לקמח מצה יש בשוק מגוון קמחים אחרים שמזכירים מאד את קמח האפייה הרגיל. אז כדי שלא תמצאו את עצמכם בחג הזה שוב עם עוגיות קוקוס, אספנו עבורכם 3 מתכוני קינוחים מפתיעים שקשה להאמין שהם כשרים לפסח.
חטיף טעמי עם קרמל מלוח
צילום באדיבות מתוק מהלב
מצרכים:
250 גרם פצפוצי אורז או קורנפלקס
200 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
לקרמל:
150 גרם סוכר
כפית מים
100 גרם שמנת מתוקה
2 כפות חמאה
קורט מלח גס
לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב מומס
ההכנה:
1. גורסים את פצפוצי האורז (לא דק מדי).
2. ממיסים את שני סוגי השוקולד ומערבבים את התערובת יחד עם פצפוצי האורז עד לקבל תערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית.
3. מכינים את הקרמל: מחממים את הסוכר עם כפית מים עד שנוצר קרמל ענברי.
4. מחממים בסיר את השמנת ושופכים לתוך הקרמל בזהירות רבה.
5. מערבבים היטב ומוסיפים 2 כפות חמאה וקורט מלח.
6. את תערובת הקרמל שנוצרה שופכים על שכבה של פצפוצי אורז ושוקולד.
7. שופכים מעל את השוקולד המומס ומכניסים למקרר להתייצבות.
המתכון באדיבות מתוק מהלב, סטודיו לסדנאות אפייה
עוגיות לינזר
צילום: רונן מנגן
מצרכים (לתבנית מרובעת בגודל 30*20):
400 גרם קונפיטורת פירות יער
לבצק שקדים:
60 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר
מקל וניל
1 ביצה
110 גרם שקדים טחונים
20 גרם קוקוס
10 גרם קורנפלור
70 גרם קמח תפוחי אדמה
לשטרויזל קוקוס ושקדים:
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה
מקל וניל
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם קוקוס טחון
170 גרם קמח תפוחי אדמה
ההכנה:
1. מכינים בצק פריך: במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה, הווניל ואבקת הסוכר.
2. בהדרגה ותוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצה עד לקבלת מסה אחידה.
3. מוסיפים את כל שאר החומרים לתערובת החמאה, תוך כדי ערבוב איטי במיקסר.
4. שופכים לתבנית אפייה ואופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
5. מקררים ומורחים את קונפיטורת פירות היער מעל.
6. מכינים שטרויזל קוקוס ושקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית.
7. מפזרים שכבה אחידה מעל הקונפיטורה.
8. אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
9. מקררים, מפזרים אבקת סוכר מעל וחותכים לקוביות.
המתכון באדיבות רשת ״רולדין״
עוגיות נוגטין
צילום באדיבות מיקי שמו
מצרכים (לכ-50 עוגיות):
180 גרם שקדים טחונים דק
120 גרם אבקת סוכר
3 חלבונים מביצים גדולות
70 גרם סוכר
קורט מלח
25 גרם חמאה מומסת
למלית:
150 גרם שוקולד למריחה איכותי
לציפוי:
אגוזי לוז קצוצים דק
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים במעבד מזון שקדים טחונים ואבקת סוכר ומערבלים כדקה עד שמתקבלת אבקה אחידה.
3. מנפים את האבקה לקערה דרך מסננת דקה.
4. במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות בינונית למשך כדקה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר והמלח וממשיכים להקציף 2 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב אך לא נוקשה.
5. מוסיפים את תערובת השקדים ומקפלים לתוך הקצף (התערובת נופלת בזמן הקיפול וזה בסדר).
6. מקפלים לתערובת את החמאה עד שהיא נטמעת ומתקבלת תערובת אחידה.
7. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ.
8. מזלפים על התבנית עיגולים בקוטר 3 ס״מ.
9. מפזרים מעל את אגוזי הלוז הקצוצים.
10. אופים 10 דקות עד להזהבה ומצננים.
11. ממלאים שק זילוף עם שוקולד למריחה. מזלפים מעט מהמלית על הצד החלק של העוגייה ומצמידים עוגייה נוספת, וכך יוצרים עוגיות סנדוויץ'.
המתכון באדיבות קונדיטוריה מיקי שמו, מתוך הגדה חברתית שיצרה עמותת "ילדים בסיכוי"
הראשון בבידוד: עושים כבוד לחציל
סדר פסח: מנות ראשונות מפתיעות, למרות הכל
הצטרפו לקבוצת האוכל של מוטק'ה
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...