חזרה למגזין אוכל

3 סלטים מרעננים לקיץ החם

בקיץ אין ארוחה קלילה וטעימה יותר מסלט, אבל אנחנו לא מדברים על סלט ערבי אלא על סלט שהוא ארוחה שלמה – עם תוספת של מנת דג, ירקות מעניינים או אגוזים. 3 מתכונים
קרן אוחיון 30/05/19
3 סלטים מרעננים לקיץ החם
קיצי ומרענן, אבל שיהיה מעניין. צילום: Shutterstock

 

 

 

העונה החמה מזמנת לנו ארוחות קלות יותר, שלא יכבידו על הקיבה, ומה יותר קליל ונעים לאכול בקיץ מאשר סלט? הסלט, שבדרך כלל מורכב משלל ירקות, עשיר בוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, ויכול אף להוות ארוחה מלאה מכיוון שהוא מכיל את כל אבות המזון. כדי להוסיף לו שומן בריא ובלתי רווי כדאי להשתמש בשמן זית, זיתים ושקדים, וכדי ליהנות ממנת חלבון כדאי להוסיף גרגרי חומוס, ביצה קשה, עוף או דג (וממש לא רק טונה). רוצים שיהיה גם נעים בעיניים ולא רק בבטן? הכי כדאי להרכיב סלט צבעוני ומושך. הנה 3 רעיונות לסלטים כאלה. בתיאבון.

 

סלט ארטישוק אביבי

 

צילום: ליטל לוי

 

מצרכים (לכ-10 מנות):

 

1 שקית תחתיות ארטישוק קפואות (400 גרם) 

600 גרם שעועית ירוקה קפואה

20 עגבניות שרי חצויות

3 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות קטנות

1/2 כוס עלי נענע חתוכים גס

1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות גס

1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס

50 גרם  (כ-1 כוס) גרגירי חומוס, מבושלים

2 שיני שום פרוסות

1/2 כוס  שבבי שקדים

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מלח ופלפל גרוס 

 

ההכנה:

 

1. מרתיחים מים בסיר בינוני, כ-3/4 מגובה הסיר. לאחר הרתיחה מכניסים את השעועית ל-2-3 דקות, מוציאים ומסננים את המים.

 

2. במקביל, ניתן לחמם את תחתיות הארטישוק במיקרוגל – להניח בתוך כלי זכוכית, להוסיף 2 כפות מים ולבשל במיקרוגל למשך 3 דקות. לחתוך לחתיכות קטנות.

 

3. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים.

 

4. בצנצנת נפרדת מערבבים היטב את שמן הזית והבלסמי, שופכים על הסלט, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.


המתכון באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרפאת ההשמנה במרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

 

סלט רוקפור, סלק ואגוזים

 

 

 צילום: תמי סירקיס

 

 

מצרכים

 

5-6 סלקים מבושלים (מוכנים באריזת ואקום)

250 גרם גבינת רוקפור, מפוררת גס

150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כוס עלי רוקט טריים, קצוצים גס

1 שקית ערמונים חלוטים מוכנים לאכילה (לא חובה)

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

1 כפית חרדל גרגירים

מלח, פלפל 

 

ההכנה:

 

1. חותכים את הסלק לקוביות ומניחים בקערה. מוספים את גבינת הרוקפור, האגוזים ואת הרוקט והערמונים.

 

2. מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את השמן עם מיץ הלימון. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור וחרדל. 

 

3. יוצקים את הרוטב לקערה ומערבבים יחד בעדינות. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. מגישים מיד

 

המתכון באדיבות תמי סירקיס

 

 

סלט עלים ופורל מעושן

 

צילום: אפיק גבאי

 

 

מצרכים:

 

דג פורל שלם נקי

1/2 קילו מלח גס

חסה סלנובה שטופה

חסה ערבית שטופה

צרור ארוגולה שטופה

4 צנוניות פרוסות

חופן אגוזי מלך

6 עגבניות שפיץ

1/4 כוס רוטב ויניגרט

מלח ופלפל גרוס

מעט נסורת לעישון

 

ההכנה:

 

1. מניחים את הפורל בקערה כשהוא כולו מכוסה במלח גס למשך שעה, ולאחר מכן שוטפים במים ומייבשים.

 

2. מכסים תחתית של סיר רחב ונמוך בנייר אלומיניום, מפזרים מעט נסורת ושמים רשת שתיכנס לסיר. מומלץ לשים דבר מה להגבהה בתחתית כדי להגביה כ- 8 ס״מ לפחות.

 

3. מניחים את הדג מרוח במעט שמן זית ומדליקים אש בינונית, עם הסיר כשהוא מכוסה למשך כ-12 דקות, עד שהדג מקבל צבע מעושן עמוק.

 

4. נותנים לדג לנוח בצד כ-10 דקות, ואז מנקים אותו בעדינות מן העור והעצמות.

 

5. מערבבים את העלים עם האגוזים, הצנוניות, השרי והוויניגרט.

 

6. מגישים בקערה ומעל מפזרים את הפורל המעושן.

 

המתכון באדיבות איציק הראל, שף מסעדת 206 דגים

 

 

יפים לבריאות ומוסיפים לכל סלט: אגוזים, שקדים וזרעים

 

סלטים מעניינים ליד הבשר (אבל לא רק)

 

מזון העל שאתם חייבים להכיר

 

בישול בריא: כל אחד יכול

 

הישר מהמזרח הרחוק: סלטים אסייתיים

 

 

אוהבים לבשל? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

תגובות  1  אהבו 

קרן תודה. מתכונים נהדרים.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה