4 מתכוני מרקים לימים קרים

מרק עדשים
עדשים מהוות מקור לחלבון איכותי מן הצומח, ובצירוף תפוחי אדמה וגזר מדובר במרק עשיר שכולל גם פחמימה איכותית וירק. מרק עדשים הוא המרק המושלם ליום קר – מעבר לכך שהוא מחמם את הגוף הוא מהווה ארוחה מלאה, משביעה וטעימה.
צילום: רון ירקוני יח'צ
מצרכים:
5 ליטר מים
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1 בצל קצוץ
1.5 כפות מלח
2 כפות אבקת מרק עוף
1/4 כף פלפל לבן
1 כף שטוחה כמון
1/2 כף קארי
4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
3 גזרים קלופים חתוכים
750 גרם עדשים חומות, שהושרו במים לילה קודם
ההכנה:
1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עם המחמאה עד להזהבה.
2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל כשעה ורבע.
המתכון באדיבות קפה אביחיל, שכונת מלחה בירושלים
מרק פטריות
מרק שכולו חגיגה לאוהבי הפטריות – קרמי, סמיך, ועשיר בפטריות כמובן. מעבר לטעם, הפטריות עשירות בוויטמינים מסוג B ו-D, נוגדי חמצון ואשלגן, המסייע בהורדת לחץ דם.
צילום: Shutterstock
מצרכים:
2 כוסות בצל קצוץ דק
1/4 כוס שמן
350 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
350 גרם מיקס פטריות יער ופורטובלו
1/2 כוס יין יבש
2 כוסות חלב
7 כוסות ציר ירקות או עוף
2 כפות קמח
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת מרק פטריות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
ההכנה:
1. בסיר גדול מזהיבים את הבצל עם השמן
2. מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את היין ומערבבים.
3. מפזרים את הקמח מעל הפטריות ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
4. מוסיפים את החלב ואת ציר הירקות/עוף ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים כ-10 דקות, מוסיפים את השמנת המתוקה ואת אבקת המרק.
6. לאחר כ-10 דקות נוספות מתבלים במלח ובפלפל ומגישים חם, מומלץ בתוספת קרוטונים.
המתכון באדיבות השף דיויד לוי
מרק ירקות דרוזי
על מרק ירקות לא צריך להכביר במילים, אבל כשהוא מגיע עם תוספת מפנקת של פסטה, עדשים או חיטה, מדובר בחגיגת טעמים בפה, עשירה ומשביעה.
צילום: דני בר
מצרכים (ל-5-6 ליטר)
2 תפוחי אדמה
2 בצלים
2גזרים
4 שיני שום
1 ראש סלרי (עלים וגבעולים)
2 עגבניות
חתיכת דלעת
2 לפת
1/2 כרוב קטן
1 שורש פטרוזיליה עם העלים
2 קישואים
חבילת שמיר
1/4 כוס שמן זית
1 כוס חומוס שהושרה לפחות 12 שעות במים
2 כפות סילאן
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס פסטה קצרה ו/או עדשים ו/או חיטה מבושלת
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
1. מקלפים וחותכים לקוביות את כל הירקות. מכניסים לסיר גדול.
2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט הפסטה/עדשים/חיטה.
3. שופכים מים עד 2 ס"מ מעל לגובה הירקות.
4. מבשלים כשעתיים בסיר על אש קטנה (או פחות זמן בסיר לחץ).
5. כשהמרק מוכן ועדיין רותח, מוסיפים את הפסטה/העדשים/החיטה המבושלת ומתבלים במלח ופלפל.
המתכון באדיבות דני בר, טיולים וסגנון חיים
מרק כתום עם בצקניות
החורף הוא שעתם היפה של הירקות הכתומים, כמו בטטה, גזר ודלעת, שלהם שפע של סגולות – הם מסייעים למניעת סיבוכי סוכרת ותורמים לוויסות כולסטרול, וידועים במיוחד כמחזקים את מערכת החיסון, דבר שכולנו זקוקים לו בחורף, בעיקר בשנה זו כשהקורונה ברקע. המרק שלפניכם עשיר בירקות כתומים, בבריאות ובטעמים משובחים, ויש גם בונוס: בצקניות מופלאות ומשמחות. אין ספק, מדובר במרק שהוא ארוחה שלמה.
צילום: Shutterstock
מצרכים:
למרק:
1 בצל לבן גדול (אפשר גם סגול)
2 שיני שום כתושות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 דלעת/דלורית חתוכה לקוביות
2 קישואים/זוקיני חתוכים לקוביות
1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
מעט שמן לטיגון
מלח, פלפל שחור, קארי, כורכום, כמון, פפריקה - לפי הטעם
אפוציונלי: שמנת לבישול/חלב קוקוס
לבצקניות:
1 ביצה
4-5 כפות קמח (אפשר קמח רגיל, ואפשר גם קמח עדשים/שיבולת שועל)
1/2 כוס מים קרים
קורט מלח, אבקת שום
אופציונלי: עשבי תיבול
ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ והשום. מטגנים קלות עד להזהבה ובהדרגה מוסיפים את קוביות הבטטה, הגזר, הדלעת והקישואים, תוך כדי ערבוב וריכוך של כל הירקות.
2. לאחר שהירקות מתרככים מעט מוסיפים את העדשים ומטגנים קלות את הכל ביחד.
3. מוסיפים מים רותחים עד לסיכוי כל תכולת הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים את המרק עד לריכוך של כל הירקות. מתבלים לפי הטעם.
הערה: בשלב זה אפשר להשאיר את המרק כמו שהוא או לטחון אותו ולשדרג עם שמנת לבישול או חלב קוקוס.
4. מכינים את הבצקניות: בקערה מערבבים את כל החומרים למסה של חביתיות.
5. בעזרת 2 כפיות מוסיפים לתוך המרק המתבשל טפטופים של בצקניות, ומשאירים על הלהבה הנמוכה לעוד כ-10 דקות.
* אפשר להגיש עם עשבי תיבול קצוצים טריים מעל וצנים חם.
המתכון באדיבות יאנה דוברוביצקי, קייטרינג Eat and Love
קר, מתקרר: 4 מתכונים מנחמים ליום סגריר
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...