4 מתכוני מרקים מסביב לעולם

כשמזג האוויר מתקרר יש פתאום חשק למאכלים חמים שיחממו את הגוף מבפנים. טיפות הגשם וריח החורף מסמלים את הרגע המושלם להעמיד על הכיריים סיר גדול עם מרק חם, שיפיץ ריח טוב בכל הבית ויספק ארוחה מלאה בצלחת אחת. משביעה, בריאה ומנחמת, מי צריך יותר מזה ביום גשום?
אנחנו בטוחים שיש לכם את מגוון המרקים שלכם, שאתם אוהבים ומכינים מדי חורף בלי שום מתכון, אז הפעם בחרנו לאתגר אתכם עם מספר מתכוני מרקים אמנם קלים להכנה, אבל כאלה שאנחנו משערים שטרם בישלתם. אז קבלו את המרקים המיוחדים שייקחו אתכם לטיול מסביב לעולם - בלי לצאת מהבית:
מרק ראסאם הודי
צילום: יפית בשבקין
ראסאם הוא מרק עוף סמיך מהמטבח של דרום הודו, המבוסס על עגבניות ותמר הינדי. הוא עשיר בתבלינים ולכן מאוד יעיל לחימום הגוף וגם לחיזוק המערכת החיסונית. במהלך הכנתו הבית שלכם יתמלא ניחוחות נהדרים של התיבול ההודי, שיגרשו את מצב הרוח הסגרירי.
מצרכים (ל-5 מנות):
6 עגבניות בגודל בינוני קלופות ומבושלות
6 שיני שום
1 ג'ינג'ר טרי (כ-1 ס"מ)
2 כפות ממרח תמר הינדי
1 כפית עדשים לבנות קטנות
1 כפית גרגירי חרדל
6 עלי קארי
6 גרגירי פלפל שחור שלם
1 כפית גרגירי כמון שלם
2 פלפל צ'ילי אדום מפורקים (אפשר לוותר אם לא רוצים חריפות יתר)
1/2 כפית כורכום טחון
1-2 כפות שמן זית
1/2 כוס כוסברה שורש קצוץ דק
מלח לפי הטעם
2 כוסות מים
ההכנה:
1. את העגבניות המבושלות מכניסים לבלנדר ומעבדים לעיסה. מניחים בצד.
2. את השום, הג'ינג'ר וגרגירי הכמון טוחנים בנפרד בבלנדר ומכינים ממרח.
3. מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את גרגירי החרדל עד ששומעים שהם מפצפצים. בשלב זה מוסיפים גם את העדשים, עד שהן משחימות.
4. מוסיפים את ממרח השום והג'ינג'ר ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את שורש הכוסברה, את פלפל הצ׳ילי אם רוצים ואת עלי הקארי ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב.
6. מוסיפים את הכורכום, תמר הינדי ועיסת העגבניות הטחונות, מערבבים היטב ומוסיפים מלח לפי הטעם.
7. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על אש גבוהה.
המתכון באדיבות השפית רינה פושקרנה, בעלת רשת מסעדות ״טנדורי״
מרק פריקה מהמטבח הערבי
צילום: Shutterstock
מרק פריקה הוא מרק סמיך ומנחם מהמטבח הערבי, שאותו נהוג להגיש לאחר סיום צום הרמדאן וגם בימי החורף הקרים. מרכיביו פשוטים אך התוצאה הסופית תספק לכם ארוחה מלאה בצלחת אחת, היות שמדובר על מרק מאוד משביע וממלא.
מצרכים (ל-4 מנות):
2 כוסות פריקי
150 גרם בצל חתוך דק
1/2 קילו עצמות של בשר כבש ועוף
8 כוסות מים
1/2 כוס שמן תירס
1 כפית כמון
1 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
קמצוץ הל טחון
2 כפיות מלח
כמה בצלים ירוקים להגשה
ההכנה:
1. שופכים את השמן לסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד לשקיפות.
2. מוסיפים את המים ואת העצמות של בשר הכבש והעוף.
3. מביאים לרתיחה של רבע שעה לפחות ורק לאחר מכן מוסיפים את הפריקי לסיר.
4. ממשיכים בבישול כעשרים דקות על אש נמוכה ומוסיפים בהדרגה את התבלינים. ממשיכים בבישול על אש קטנה עוד כעשרים דקות.
המתכון באדיבות השף סולטן אבו פול, מסעדת ״אלסולטן״
מרק ראמן מיפן
צילום: דרור כץ
ראמן הוא מרק אטריות יפני שמבוסס על ציר עוף או בשר ומכיל אטריות חיטה ותוספות כמו דף נורי, בצל ירוק, נבטי שעועית ונארוטומאקי (פרוסת דג מעובד). תאמינו לנו שזה רק נשמע מורכב, כי למעשה ההכנה מאוד קלה ומורכבת משני חלקי תהליך: הכנה מראש של כל התוספות, והכנת הציר. לפניכם גרסה ביתית פשוטה וקלה למרק, שאינה דורשת היכרות עם שיטות הבישול של המזרח הרחוק.
מצרכים (לכ-4 מנות):
1.2 ליטר מים + 450 מ"ל מים
2 כפות מחית ציר עוף (אם אין ציר עוף מוכן בבית)
400 גרם אטריות אודון מבושלות לפי הוראות היצרן
320 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
8 גבעולי אספרגוס חתוכים למקלות בעובי 2 ס"מ כל אחד
80 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות דקות
4 ביצים
80 גרם נבטים
60 גרם סוכר
4 כפיות סויה
½ כפית שמן שומשום
מעט בצל ירוק
ההכנה:
1. מבשלים בסיר את העוף באופן הבא: מרתיחים 450 מ"ל מים, מוסיפים לתוכם 120 מ"ל סויה, 60 גרם סוכר, חצי כפית שמן שומשום ואת רצועות העוף.
2. מבשלים 7 דקות מרגע הרתיחה, מוציאים את העוף מהמים ומניחים לצלחת נפרדת.
3. מרתיחים 1.2 ליטר מים, מוסיפים את מחית ציר העוף (או את ציר העוף המוכן), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
4. מוסיפים את האטריות ואת העוף. מבשלים 3 דקות ומכבים את האש.
5. במקביל מבשלים בסיר נפרד 4 ביצים קשות.
6. מכינים את הצלחת להגשה: מסדרים בקערית מרק גדולה את הנבטים, פטריות השמפיניון והאספרגוס.
7. מוזגים את הנוזל הרותח ומפזרים חצי כפית בצל ירוק חתוך לטבעות מעל, וכן את הסויה.
8. חוצים את הביצה הקשה ומניחים אותה במרכז הקערה.
המתכון באדיבות יובל חרותי, השף של רשתות ״הסושייה״ ו״פרנג'ליקו״
מרק בשר תימני
צילום באדיבות מסעדת יאמן סטריט
מרק בשר נחשב למנה המנחמת של המטבח התימני, והכי כיף לטבול בו לחוח או סלוף טרי - פיתות תימניות מיוחדות בעלות כושר ספיגה בלתי נתפס. אין מרק מושלם יותר לחורף, כי התיבול שבו פותח תיאבון והבשר בו משתמשים יכול להיות מהסוג הפשוט והזול, כי מה שמקפיץ את המרק הם דווקא התבלינים, ביניהם החוויאג׳ בעל הסגולות הבריאותיות הרבות.
מצרכים:
1 ליטר מים
1 ק"ג בשר כתף מס' 5 חתוך לחתיכות של 5 ס"מ/ רגלים
10 יחידות של עצמות
300 גרם עגבניות
80 גרם כוסברה טרייה
60 גרם שום
190 גרם בצל מקולף
150 גרם גזר חתוך לחצאים
55 גרם כרישה נקייה
כפית כורכום
כפית חוויאג' מרק (שימו לב, לא חוויאג׳ קפה)
כפית מלח
כף מרק עוף
כפית בצל מיובש
כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
200 גרם תפוח אדמה מקולף
ההכנה:
1. מרתיחים סיר מים.
2. טוחנים את הכוסברה, העגבניות והשום במעבד מזון.
3. מניחים את הבשר בסיר, מרתיחים ומבשלים עד שייצא הקצף.
4. מסירים את קצף ומוסיפים תבלינים, ירקות ואת התערובת הטחונה של העגבניות, השום והכוסברה.
5. מבשלים על אש נמוכה כ-4 שעות לצמצום נוזלים ולריכוך הבשר.
6. מסננים את הבשר והירקות לקופסאות. מוסיפים תפוח אדמה ומבשלים כ-30 דקות.
7. מסננים את תפוח האדמה לקופסאות נפרדות והציר בנפרד
8. ההגשה: מוזגים את הנוזל, מוסיפים מהירקות, הבשר ותפוח האדמה. מומלץ להגיש עם לחוח או סלוף.
המתכון באדיבות מסעדת ״יאמן סטריט״, רחובות
הרבה יותר מקובה: מתכונים מהמטבח הכורדי
המנות הדרוזיות הטעימות אצלכם במטבח
האוכל המרוקאי - יותר טוב ממה שחשבתם

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...