חזרה להחיים הטובים

5 אפליקציות שכל מבוגר חייב להכיר

סובלים מקשיי ראייה? חוששים לבריאותו של ההורה הקשיש? הכירו את האפליקציות שיקלו על חייכם, וישמרו על הביטחון האישי של היקרים לכם
אבי גרצמן 26/11/15
5 אפליקציות שכל מבוגר חייב להכיר
האפליקציה שתשמור על ההורה המבוגר במצבי מצוקה. צילום מסך מתוך אפליקציית אמיטי

 

 

הטלפונים הניידים שינו את חיינו. אנחנו מנווטים בעזרתם, מתכתבים אחד עם השני, מכירים אנשים, רוכשים מוצרים, ולפעמים אפילו נזכרים שאפשר גם לשוחח בהם. בחמש השנים האחרונות כמעט כל תחום בחיינו מתורגם לאפליקציה סלולרית, ופעולות רבות שאנחנו מבצעים מתקיימות גם בגבולות המסך המלבני, הדבוק לנו ליד.

 

המהפכה הזו לא עוצרת אצל צעירים - גם מבוגרים ובני גיל הזהב הבינו, שטלפון נייד חכם הוא לא "עוד מחשב שלמי יש כוח ללמוד איך להפעיל", אלא כלי בסיסי והכרחי כדי לשמור על קשר, לראות בשידור חי תמונות של הנכדים בווטסאפ, וגם כדי להשתעשע וללמוד.

 

"בעבר בני הגיל השלישי חששו להשתמש במחשב ולגלוש באינטרנט", אומר עופר איתן, איש חינוך ומדריך בתחום הטכנולוגיה למבוגרים. "מה שהפך את השימוש לנגיש יותר הוא מהפכת הסמארטפונים - שיעור גדל והולך של אוכלוסיית גיל הזהב משתמש בטלפונים חכמים, ומוותר על ה'טלפונים הטיפשים'". לדברי איתן, אם המחשב האישי קשה יותר להתאמה ולהנגשה, הטלפון הנייד - ובמיוחד הטלפונים מבוססי אנדרואיד - הם הרבה יותר נוחים וגמישים להתאמה לגילאים שונים.

 

באילו אפליקציות (יישומים) כדאי להשתמש? במכשירי אנדרואיד רבים, דוגמת אלו של סמסונג ו-LG, קיימת תכונה מובנית במכשיר של "מצב קל". במצב זה, הנייד מציג את האפשרויות השימושיות ביותר (טלפון, מסרונים ומצלמה) באופן ברור ובכפתורים מוגדלים. "המצב הקל" מתאים למי שמתבלבלים מעודף האפליקציות, וצריכים מכשיר פונקציונלי וברור.

 

האפליקציות שיקלו על החיים שלכם

 

 

לא צריך להתאמץ כדי לראות את המקשים. צילום מסך מתוך אפליקציית   Big Launcher 

 
 
 
 Big Launcher - אפליקציה המגדילה את הכפתורים במיוחד, ומונעת "לחיצות סרק". האפליקציה מחליפה למעשה את העיצוב הקיים של הטלפון, ומתאימה אותו לקשישים וגם ללקויי ראייה. האייקונים הופכים בעזרתה לגדולים יותר, ניתן להפעיל את קיצורי הדרך מהר יותר, וגם הטלפון עצמו מוצג באופן בהיר ונוח יותר לשימוש.

 

A.I Type – אפליקציה שהיא מקלדת וירטואלית, המאפשרת להגדיל ולהתאים את המקשים באופן יעיל במיוחד: הגדלת האותיות, פונט חד יותר, אפשרות להעלים סימנים מסיחי דעת ועוד. במקרים רבים, המקלדת המקורית שמציע הטלפון היא קטנה, ומחייבת עבודת אצבעות מהירה ומיומנת – מצב המקשה על מבוגרים. המקלדת באפליקציה הזו מנסה לפתור את הבעיה: היא גדולה יותר, יודעת לתקן טעויות נפוצות, ומשלימה את המילה על בסיס זיכרון של כתיבה קודמת של אותו משתמש.

 

האפליקציות שישמרו על היקרים לכם

 

 

יש אנשים טובים באמצע הדרך. צילום מסך מתוך אפליקציית Vitalitix

 

 

לחצן מצוקה - אפליקציה ישראלית שימושית, המאפשרת למשתמש ליצור קשר מיידי עם שירותי החירום, או עם מספר טלפון שהוגדר מבעוד מועד. מאותה משפחת אפליקציות ראוי להזכיר גם את Vitalitix - פלטפורמה טכנולוגית, המאפשרת לקשישים במצב מצוקה ליצור קשר מהיר עם בני משפחתם ועם הציבור הרחב הנמצא בקרבת מקום, ויכול להושיט יד במקרה הצורך.

 

השימוש ב- Vitalitixפשוט וקל, ומהווה עבור קשישים תעודת ביטוח – בלחיצת כפתור מישהו יגיע לעזור להם. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת לבני המשפחה שקט נפשי, ולהיפרד מהחשש לגבי מצבו של בן המשפחה המבוגר.

 [#middleBanner] 

הפטנט, שיצא לדרך על ידי חבורת ישראלים ב-2013, הוא פשוט: בידי הקשיש יש רכיב חומרה (טלפון או שעון, לדוגמה), המחובר לרשת ומצויד ב-GPS ובמיקרופון. בכל רגע שייבחר, יכול הקשיש ללחוץ על המכשיר, ותבוצע תקשורת מיידית לבני המשפחה שלו.

 

באותו שלב ייבחר בן המשפחה הפנוי (המערכת תפנה למספר בני משפחה במקביל, בהנחה שלא כולם זמינים באותו רגע) כיצד לטפל באירוע. באם יזדקק לעזרה פיזית, ומבני המשפחה נבצר להגיע למקום באותו הרגע, הם יוכלו להפעיל את האפליקציה ולאתר, על בסיס נתוני המיקום, "מלאכים חברתיים" קרובים שיכולים להגיע ולעזור.

 

"מלאכים חברתיים" הם למעשה מתנדבים מהקהילה, המחוברים לפלטפורמה באמצעות אפליקציה סלולרית ייעודית, ומוכנים לעזור למבוגר או לקשיש הנמצא בסביבתם. בן המשפחה מאתר מלאך, בוחר מבין אלו הנענים לקריאתו, והמערכת מקשרת ביניהם.

 

 

משגיחה על קשישים הלוקים בדמנציה ומקלה על בני משפחותיהם. אפליקציית אמיטי, מתוך יו-טיוב

 

גם האפליקציה החינמית "אמיטי" הישראלית שהושקה לאחרונה מאפשרת קבלת מידע והשגחה על ההורה המבוגר, ורלוונטית במיוחד לקשישים הסובלים מדמנציה. האפליקציה מספקת פתרון טוב וכולל לזקנים שחיים לבדם בבית, ומאפשרת להם סביבה מוגנת ובטוחה יותר בבית ומחוצה לו.

 

הרעיון הוא להתריע כשהקשיש יוצא מאזור שהוגדר מראש כאזור בטוח, ולספק מידע למשפחתו במצבים הללו. האפליקציה מותקנת בשתי גרסאות שונות – אצל המבוגר ואצל בן משפחה הרוצה לעמוד איתו בקשר. במקרה של חירום, תבוצע שיחת חירום מהירה אל איש הקשר המתאים. כאשר מתבצע קשר שכזה, בן המשפחה יקבל אל מכשיר הטלפון הנייד שלו מידע על המתרחש – החל במיקומו של הקשיש, דרך מצב התנועה שלו (הליכה, נסיעה או מצב סטטי) ועד למצב הטלפון (כגון מצב הסוללה ואיתנות הקליטה).

 

כמו כן, המידע מוצג על מפה, שניתן לגזור ממנה את מראה המיקום המדויק של הקשיש, וגם התממשקות ישירה לתוכנת ניווט, על מנת להגיע לאזור.


ואפשר גם לשחק: 5 אפליקציות משחק ממכרות לסמארטפון

כל הדרכים לעבור בין חברות הסלולר ביעילות

משחק הזיכרון: משפרים את תפקוד המוח

חברת הסלולר גבתה כסף מיותר ממנויה מבוגרת שאין לה אינטרנט 

אפליקציות חשובות למדידת לחץ דם

נופל וקם: איך אפשר למנוע נפילות? 

אבא שלי בסדר: לטפל בהורים המזדקנים

האם הביטחון בידע מתערער עם הגיל?

די למשפטי השדה שנחרצים באינטרנט

הפעילה לחצן מצוקה, ואף אחד לא בא

לחיות עד גיל 150? זה אפשרי

4 אפליקציות שיעזרו לכם להירגע

 

הצטרפו לקהילת הפנאי של מוטק'ה!

 

תגובות  1  אהבו 

שלום,

אני בת 68. אין לי בעיה בשימוש במחשב, אבל אני לא יודעת להשתמש בטלפון נייד.

האם יש קבוצות לימוד באזור ת"א?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה