5 דרכים פשוטות להתמודד עם דיכאון

מי מאיתנו לא חווה מדי פעם פרק זמן שבו כל הצבעים סביבו נדמים כעגומים יותר? שפשוט לא מתחשק להניע את עצמנו לעשות פעולות שהיינו רגילים לבצע בלי בעיה? שכל פעולה חברתית נראית לגמרי לא לעניין? אם עניתם על השאלות האלו בחיוב, ייתכן שאתם סובלים מדיכאון.
אך בניגוד לדיכאון קליני, המחייב טיפול מקצועי ומתמשך, ירידה זמנית במצב הרוח יכולה אמנם לגרום לנו להרגיש שפופים לא פחות - אבל קלה יותר לשיפור. לפעמים הכל פשוט תלוי בגישה שלנו לחיים. קראו לזה הרגל מגונה, אם תרצו. אז כיצד נוכל לשפר את מצב הרוח שלנו ולצאת מהדיכאון שאופף אותנו? הנה כמה עצות ששווה ליישם, גם בימים מעוננים, אבל לא רק:
1. היגמלו מצריכת חדשות
לצערנו, המדינה הקטנה שלנו היא יצרנית חדשות גדולה. מדי ערב אנחנו מקבלים מהדורת חדשות שנמתחת על פני שעה וחצי לפחות, שלא נדבר על מבזקים, עיתונים ומהדורות מיוחדות. פייר? אפשר לסכם את מה שקורה בחמש דקות, במקום להיות מחוברים בווריד, בהודעות מיוחדות לטלפון הנייד ובגלישה אובססיבית לאתרי חדשות באינטרנט. מחליטים שמתחילים את הבוקר לא במבזק חדשות, אלא במוזיקה מרגיעה. את העיתונים החליפו בספר טוב ואת "אולפן שישי" בשיח עם בני המשפחה. הגמילה מתחילה מ-עכ-שיו!
2. החזירו את המוזיקה לחייכם
כשהיינו צעירים יותר לא היינו מסוגלים לזוז בלי צלילים לאוזנינו. עם השנים נפרדנו מההרגל הזה, וחבל שכך. כיום מומחים מאמינים כי למוזיקה השפעה מכרעת על התפקוד היומיומי שלנו, והיא משולבת דרך קבע בטיפול נגד דיכאון. ומתי לאחרונה רקדתם? לא חייבים לצאת לדיסקוטק. הפעילו את הרמקולים ורקדו כאילו איש אינו צופה בכם, בעיקר אם אתם לבד בבית.
רקדו כאילו איש אינו צופה בכם. צילום: shutterstock
3. הקיפו את עצמכם באנשים
ככל שאנחנו מתבגרים, כך יורד מספר החברים המקיפים אותנו במהלך היום. אנחנו מנתקים מגע, מתרחקים ולעיתים גם חלק מהאנשים שאנו מוקירים ואוהבים כל כך פשוט לא זוכים להאריך ימים. אבל במקום להשאר לבד ולהתחיל לדוש במחשבות שליליות, זה הזמן להעיז ולהכיר אנשים חדשים. היו ידידותיים לאנשים שסובבים אתכם – ממפגש אירעי בסופר השכונתי (תחליפו פרטים ותיזמו קפה של חברות!), דרך מפגשים מחודשים עם בני משפחה שנותק עמם הקשר ועד מפגשים חברתיים (כבר ניסיתם את המפגשים של "מוטק'ה"?); הצרפו לקבוצות למידה והעשרה, לחוגים באזור מגוריכם – ברוב היישובים הם ניתנים במחירים מסובסדים; אפילו תוכלו ליזום מפגש חברתי משל עצמכם בגינת הבניין המשותפת.
מערכות היחסים המעניינות שצמחו במוטק'ה
4. אכלו פחות סוכר
מחקרים הוכיחו חד משמעית כי צריכה של פחמימות ריקות כמו סוכרים, ממתקים וקמח לבן, הינה ממכרת לא פחות מסמים קשים. חוקרים הגיעו למסקנה כי כשם שאכילת סוכר גורמת לנו לתחושת היי, גם הדאון לא נמצא הרבה מאחוריה. הגבילו את צריכת הסוכר שלכם, גם אם אתם חייבים משהו מתוק (וכולנו היינו שם), ותראו שתרגישו הרבה יותר מאושרים ואנרגטיים בתוך כשבועיים.
פחות סוכר יותר נחמד. צילום: shutterstock
5. עסקו בפעילות גופנית
אנחנו יודעים ששמעתם את העצה הזו מיליון ואחת פעמים, וזה עדיין לא הקים אתכם מהספה. אבל הנה הקאץ': גם עצלנות זה הרגל מגונה, וככזה, צריך לשבור אותו בכוח, גם אם בהתחלה זה קשה. ולא, אנחנו לא מצפים מכם להצטרף לאולימפיאדה. אבל ללכת למכולת ברגל, לרדת תחנת אוטובוס אחת לפני ואפילו לעשות טיול של שישי אחר הצהריים עם הנכדים – זו כבר התחלה טובה. על הדרך גם תתחטבו ותשפרו את הבריאות הכללית שלכם.
[#middleBanner]
הצטרפו לקהילת הבריאות של מוטק'ה
פרקינסון היא מחלה ניוונית של המוח בה הולכים ונפגעים הדרגתית תאים, בעיקר באזור בגזע המוח שאחראי על ייצור...
בשיתוף מדטרוניק ללא מעורבות בתוכן
כדי להבין מהי מפרצת בטנית (או אאורטה בטנית), יש להבין תחילה איך פועל...
הלילהכולנו הזזנואת השעונים שעה אחת אחורה (אוקי, בואו נודה בזה, בעידן הדיגיטלי הרוב הוזז אוטומטית, ולנו רק...