7 טיפים מפתיעים שישמרו על המזון טרי

מתי בפעם האחרונה זרקתם לפח מזון שבקושי הספקתם לגעת בו? ירקות, פירות או מוצרים יבשים, שלעולם לא ימלאו את ייעודם להשביע אתכם, כי הם מגדלים עובש ומפתחים ריקבון במהירות שנראית לכם מהירה יותר ויותר? יתכן שזה לא המזון שנהיה מהיר, אלא אתם שנעשתם איטיים - כל כך עסוקים ששכחתם לבשל ולאכול את מה שקניתם. או שאתם פשוט קונים יותר מדי, מתפתים למבצעים וממלאים את הבית בתצרוכת מיותרת.
מה שלא יהיה, כולנו רוצים לבזבז פחות. בין אם בשל יוקר המחייה או מסיבות סביבתיות, אנחנו לא רוצים להיות אחראים לעוד ועוד זבל שמצטבר לו סתם. זה הזמן לחזור לתרופות הסבתא של פעם - ולכמה חדשות שהתגלו במשך השנים - ולשמר את המזון שלנו בדרכים מיוחדות, פשוטות ליישום ועובדות בצורה מופלאה.
נסו ליישם את הטיפים האלה כדי לשמור על המזון טרי. תודו לנו אחר כך:
1. עטפו ירקות ירוקים במגבת
חסה, עשבי תיבול ומלפפונים עלולים להתקלקל וליצור לנו עבודה מייאשת בניקוי המקרר - אבל כדי למנוע את זה וליהנות מסלט בריא וטרי יש להרחיק אותם מלחות, ולדאוג שסביבתם תהיה יבשה ככל האפשר. לשם כך מומלץ לעטוף את הירקות הירוקים שלכם במגבת נייר או במגבת רגילה, שתהיה באופן קבע במגירת הירקות במקרר. רק תדאגו שהמגבת עצמה תישאר יבשה, כי אחרת לא עשינו בזה כלום.
2. קשרו אשכול בננות בשקית
בצורה הזו הם יחזיקו יותר זמן מעמד. אשכול בננות בשקית, צילום: Shutterstock
אם אתם יודעים משהו על בננות, אתם יודעים שיש לחכות להבשלתן בחוץ ולא במקרר, ולא להפריד ביניהן - הן אוהבות להיות יחד באשכול עד לאכילתן. אבל הנה דרך חדשה לגרום להן להחזיק יותר זמן לפני שהן מתחילות לייצר דבש לא נעים - קשרו את קצה האשכול יחד בשקית ניילון פשוטה. הרציונל לשיטה הזו הוא העובדה שהבננות משחררות את גז האתילן, שגורם להן להבשיל מהר יותר. כיסוי הקצה של האשכול מונע מהגז להגיע אל קצה הבננה ולמעשה כולא אותו בתוך השקית - מה שמעניק לכם עוד כמה ימים של בננה טרייה וטעימה.
3. השרו תותים בחומץ
החיים שלנו תותים, צילום: Shutterstock
זה אולי נשמע מוזר אבל זה אמיתי לגמרי: עם רכישת חבילת תותים, טבלו את כולם בתוך קערה שבה חצי כוס חומץ וכוס וחצי מים, ותנו להם לשחות שם קצת. לאחר מכן אפשר לשטוף את התותים שוב כדי להיפטר מטעם החומץ, ולהניח אותם במקרר. החומץ נותן לתותים כמה ימים טובים של חסד לפני שהם מתחילים להעלות עובש, משום שהוא מנקה אותם מהחיידקים שמאיצים את תהליך הקלקול.
4. הכניסו תפוח לחבילת תפוחי אדמה
גם ככה יש להם שם דומה, אז למה לא לעשות גיבוש קל בין התפוחים לתפוחי האדמה? תפוח עץ אחד בתוך חבילה של תפודים יעניק להם טריות מוגברת וימנע מהם להצמיח נבטוטים. הסיבה, שוב, קשורה לגז האתילן - התפוח משחרר אותו, והמגע עם תפוח האדמה הפעם דווקא יגרום לו להימנע מהרקבה. אז אתילן טוב לתפוחי אדמה ורע לבננות, לא להתבלבל! (אגב, תפוח עץ טוב גם לאבוקדו: תפוח שנמצא יחד עם אבוקדו קשה בתוך שקית, יעזור לו להבשיל מהר יותר).
5. שימו כפית מלח בחלב
כפית מלח בחלב להארכת התוקף שלו. כמה פשוט, ככה גאוני. צילום: Shutterstock
לא להיבהל - החלב שלכם רק יגיד לכם תודה אם תוסיפו לו כפית מלח. כן, פשוט פתחו את המכסה ועשו זאת. הכמות הקטנה לא תשפיע על הטעם אבל כן תוסיף לחלב שלכם שבוע תוקף שלם. אפשר להחליף את המלח גם בסודה לשתייה, שניהם משמשים כמשמרים טבעיים, והמרוץ להספיק לסיים את כל החלב לפני שיתקלקל יוכל להירגע קצת.
[#middleBanner]
6. הכניסו פרוסת לחם לעוגיות
עוד הפתעה שלא ציפיתם לה אבל לגמרי עובדת: כדי למנוע מעוגיות טריות ופריכות להפוך לצמיגיות ואז ליבשות ולא טעימות, הכניסו לצנצנת העוגיות שלכם פרוסת לחם. היא תשאב את כל הלחות מהעוגיות ותאריך את אורך החיים שלהן. לחם לבן הוא הטוב ביותר למשימה.
7. שימו חתיכת סלרי בשקית הלחם
הלחם עוזר לנו עם העוגיות אבל מי יעזור לנו עם הלחם? הסלרי. כן כן, אם אתם חובבי סלרי ויש לכם גבעול אחד מיותר, נסו לחתוך אותו ולהכניס חתיכה לשקית של לחם פרוס או שלם ותראו מה קורה - הסלרי ישאב את הלחות בשביל הלחם וישאיר אותו טרי יותר. מכיוון שמדובר בירק שטעמו עדין יחסית, הוא לא יגרום לטעם לוואי בלחם שלכם.
תמרור אזהרה: מתי האוכל שלנו הופך למקולקל?
12 תופעות לוואי משונות של אכילת פירות וירקות
20 מזונות שלא כדאי לכם לשמור במקרר
איזו תזונה תעזור לנו לשפר את הזיכרון?
15 דברים שלא ידעתם שאפשר לעשות עם בצל
לא תאמינו מה אפשר לעשות עם סודה לשתייה

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...