8 מתכונים לקיץ המבוססים על אבטיח וגבינות
חברת ''מחלבות גד'' מציעה לימי הקיץ החמים מתכונים קלים להכנה, מרעננים ומקוריים המבוססים על
אבטיח וגבינות. מהיר, קל להכנה, ובעיקר - תאווה לכל בני המשפחה, לכל שעה של היום ולכל ארוע
עדי יהלום
16/08/07

[u]
מרק כדורי אבטיח, מלון ובייבי מוצרלה
[/u] [u]החומרים [/u](ל-6 מנות): 1 מלון בינוני (או 2 קטנים) ½ אבטיח 3 כפות דבש 4-5 טיפות טבסקו או קורט פפריקה חריפה מיץ מ-1/2 לימון ½ כוס קרח כתוש 3 גבעולי טרגון או ריחן (בזיליקום) 1 קופסה בייבי מוצרלה "גד" [u]ההכנה[/u]: 1.חוצים ומנקים את המלון. קורצים מהאבטיח ומהמלון כדורים בעזרת כף פריזאית, מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר. מכניסים את השאריות שלא ניתן עוד לעצב לקערת ממחה או מעבד מזון. 2. לפני ההגשה מסננים את כדורי המוצרלה ומוסיפים לכדורי האבטיח והמלון. 3. מוסיפים לשאריות האבטיח והמלון שבקערת הממחה את הדבש, הטבסקו, מיץ הלימון והקרח ומעבדים למחית חלקה וקצפית. 4. יוצקים את התערובת על הכדורים ומקשטים בעלי הטרגון או הריחן. [u]
שיפודי אבטיח וחלומי במנטה
[/u] [u]החומרים[/u]: 1 חבילה חלומי 1 צרור נענע 1/4 אבטיח קסמי קוקטייל [u]ההכנה[/u]: 1. חותכים את החלומי לקוביות של 2 ס"מ בערך. מחממים היטב מחבת טפלון ומטגנים עליה את קוביות החלומי תוך נענוע והפיכה מתמדת עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מסירים מהמחבת ומצננים. 2. חותכים את האבטיח לקוביות של 2 ס"מ. משפדים על כל קיסם קוביית חלומי, עלה נענע וקוביית אבטיח ומניחים על מגש נאה. [u]
דקדקי פרמזן עם דייקירי אבטיח קפוא
[/u] [u]החומרים[/u]: * לדקדקי הפרמזן (כ-20 יחידות): 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת * לדייקירי אבטיח (לכל מנה): 1/2 כוס קוביות אבטיח 1 כפית סוכר 3 כפות (45 מ"ל) רום 1 כף מיץ לימון קרח [u]ההכנה[/u]: 1. להכנת הדקדקים מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה ומסדרים על פניו עיגולים מהגבינה המגוררת, בקוטר 4 ס"מ בערך. 2. אופים 4 דקות או עד שמזהיב קלות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומקלפים את הנייר. 3. להכנת הדייקירי: מניחים את כל החומרים בממחה (בלנדר) ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד. [u]
סלט אבטיח ופירות קיץ בלבנה או בריקוטה
[/u] [u]החומרים [/u](ל-6 מנות): 1 גביע לבנה או ריקוטה 1 כף מיץ לימון 4 כפות דבש 1/4 אבטיח בינוני 1/2 מלון 3 אפרסקים 3 נקטרינות 1 אשכול קטן ענבים 12 דובדבנים 3 כפות אגוזים גרוסים [u]ההכנה[/u]: 1. מערבבים את הלבנה או הריקוטה עם מיץ הלימון והדבש. מניחים בצד (אפשר לשמור במקרר עד 3 שעות). 2. חותכים את האבטיח והמלון לקוביות או לפרוסות דקות. מגלענים ופורסים או חותכים לקוביות את האפרסקים והנקטרינות. מסירים את הענבים מהאשכול. 3. מחלקים את הפירות בין צלחות הגשה ועורמים עליהם את הלבנה הממותקת. מקשטים בדובדבנים ובאגוזים הגרוסים.

[u]
לאסי (משקה יוגורט) אבטיח
[/u] [u]החומרים [/u](ל-6 מנות): 1 מיכל איירן או 2 בקבוקי יוגורט עזים 1/3 כוס סוכר 3 כוסות קוביות אבטיח כמה טיפות תמצית ורדים, שקדים או מי פריחת הדרים 2 כפות פיסטוק חלבי מגורר [u]ההכנה[/u]: 1. מכניסים את האיירן או היוגורט, הסוכר, האבטיח והתמצית לממחה ומעבדים למשקה חלק. 2. מוזגים לכוסות ומקשטים בפסטוק חלבי. [u]
ג'לי אבטיח בנענע עם רוטב יוגורט ממותק
[/u] [u]החומרים [/u](ל-6 מנות): * לרוטב: 1 בקבוק (500 מ"ל) יוגורט מחלב עזים 3 כפות סוכר * לג'לי: 4 כוסות קוביות אבטיח 4 כפות סוכר 2 כפות מיץ לימון 1 כוס מים רותחים 1 שקית (14גרם) ג'לטין טהור (ללא טעם) * לקישוט: מעט נענע קצוצה ענבים ירוקים [u]הכנה[/u]: 1. להכנת הרוטב: מערבבים את היוגורט עם הסוכר ושומרים במקרר. 2. להכנת הג'לי: מרסקים את האבטיח בממחה עם הסוכר ומיץ הלימון. ממסים את הג'לטין במים רותחים ומערבבים עד שהנוזל צלול וללא גושים. מצננים עד שהג'לטין פושר. מערבבים עם תערובת האבטיח ומעבירים לתבניות ג'לי קטנות או לתבנית אחת. מצננים 4 שעות לפחות או עד שנקרש. 3. הופכים את הג'לי על צלחות הגשה ויוצקים מסביבו את הרוטב. מקשטים במעט נענע ובחצאי ענבים. [u]
סלט קפרזה אבטיח עם בולגרית או מוצרלה
[/u] [u]החומרים [/u](ל-6 מנות): 1 גביע גבינה בולגרית מעודנת בפרוסות או גליל מוצרלה 1/2 אבטיח 1 צרור ריחן (בזיליקום) 3 כפות שמן זית עדין [u]ההכנה[/u]: 1. חוצים כל פרוסת בולגרית לשניים באלכסון ליצירת משולשים או פורסים את המוצרלה לפרוסות. 2. חותכים פרוסות משולשות מהאבטיח. מסדרים את פרוסות הגבינה והאבטיח לסירוגין, על צלחת הגשה נאה. 3. מקשטים בעלי הריחן ומטפטפים למעלה את שמן הזית. [u]
עוגת ריקוטה ומסקרפונה ברוטב אבטיח
[/u] [u]החומרים[/u]: 1 גביע מסקרפונה 2 גביעי ריקוטה 3/4 כוס סוכר 2 כפות מיץ לימון קליפה מגוררת מ-1 לימון 2 כוסות קוביות אבטיח 200 גרם בישקוטים [u]ההכנה[/u]: 1. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות, הסוכר, המיץ וקליפת הלימון לתערובת אחידה. 2. מרסקים את קוביות האבטיח בממחה ומוסיפים כ-1/4 כוס לתערובת הגבינה. מעבירים 1/2 כוס לקערית קטנה ואת היתר שומרים במקרר. 3. חוצים חצי מהבישקוטים לשניים וטובלים כל אחד במיץ האבטיח שבקערה. מעמידים אותם על הצד החתוך מסביב לדפנות תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ או בתבניות אישיות. מסדרים את יתר הבישקוטים הטבולים בתחתית התבנית. 4. יוצקים את תערובת הגבינות ומיישרים את פניה. מצננים 4 שעות לפחות. לפני ההגשה מקשטים בקליפת לימון מגוררת ופרוסות אבטיח.

מרק כדורי אבטיח, מלון ובייבי מוצרלה
[/u] [u]החומרים [/u](ל-6 מנות): 1 מלון בינוני (או 2 קטנים) ½ אבטיח 3 כפות דבש 4-5 טיפות טבסקו או קורט פפריקה חריפה מיץ מ-1/2 לימון ½ כוס קרח כתוש 3 גבעולי טרגון או ריחן (בזיליקום) 1 קופסה בייבי מוצרלה "גד" [u]ההכנה[/u]: 1.חוצים ומנקים את המלון. קורצים מהאבטיח ומהמלון כדורים בעזרת כף פריזאית, מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר. מכניסים את השאריות שלא ניתן עוד לעצב לקערת ממחה או מעבד מזון. 2. לפני ההגשה מסננים את כדורי המוצרלה ומוסיפים לכדורי האבטיח והמלון. 3. מוסיפים לשאריות האבטיח והמלון שבקערת הממחה את הדבש, הטבסקו, מיץ הלימון והקרח ומעבדים למחית חלקה וקצפית. 4. יוצקים את התערובת על הכדורים ומקשטים בעלי הטרגון או הריחן. [u]
שיפודי אבטיח וחלומי במנטה
[/u] [u]החומרים[/u]: 1 חבילה חלומי 1 צרור נענע 1/4 אבטיח קסמי קוקטייל [u]ההכנה[/u]: 1. חותכים את החלומי לקוביות של 2 ס"מ בערך. מחממים היטב מחבת טפלון ומטגנים עליה את קוביות החלומי תוך נענוע והפיכה מתמדת עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מסירים מהמחבת ומצננים. 2. חותכים את האבטיח לקוביות של 2 ס"מ. משפדים על כל קיסם קוביית חלומי, עלה נענע וקוביית אבטיח ומניחים על מגש נאה. [u]
דקדקי פרמזן עם דייקירי אבטיח קפוא
[/u] [u]החומרים[/u]: * לדקדקי הפרמזן (כ-20 יחידות): 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת * לדייקירי אבטיח (לכל מנה): 1/2 כוס קוביות אבטיח 1 כפית סוכר 3 כפות (45 מ"ל) רום 1 כף מיץ לימון קרח [u]ההכנה[/u]: 1. להכנת הדקדקים מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה ומסדרים על פניו עיגולים מהגבינה המגוררת, בקוטר 4 ס"מ בערך. 2. אופים 4 דקות או עד שמזהיב קלות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומקלפים את הנייר. 3. להכנת הדייקירי: מניחים את כל החומרים בממחה (בלנדר) ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד. [u]
סלט אבטיח ופירות קיץ בלבנה או בריקוטה
[/u] [u]החומרים [/u](ל-6 מנות): 1 גביע לבנה או ריקוטה 1 כף מיץ לימון 4 כפות דבש 1/4 אבטיח בינוני 1/2 מלון 3 אפרסקים 3 נקטרינות 1 אשכול קטן ענבים 12 דובדבנים 3 כפות אגוזים גרוסים [u]ההכנה[/u]: 1. מערבבים את הלבנה או הריקוטה עם מיץ הלימון והדבש. מניחים בצד (אפשר לשמור במקרר עד 3 שעות). 2. חותכים את האבטיח והמלון לקוביות או לפרוסות דקות. מגלענים ופורסים או חותכים לקוביות את האפרסקים והנקטרינות. מסירים את הענבים מהאשכול. 3. מחלקים את הפירות בין צלחות הגשה ועורמים עליהם את הלבנה הממותקת. מקשטים בדובדבנים ובאגוזים הגרוסים.

לאסי (משקה יוגורט) אבטיח
[/u] [u]החומרים [/u](ל-6 מנות): 1 מיכל איירן או 2 בקבוקי יוגורט עזים 1/3 כוס סוכר 3 כוסות קוביות אבטיח כמה טיפות תמצית ורדים, שקדים או מי פריחת הדרים 2 כפות פיסטוק חלבי מגורר [u]ההכנה[/u]: 1. מכניסים את האיירן או היוגורט, הסוכר, האבטיח והתמצית לממחה ומעבדים למשקה חלק. 2. מוזגים לכוסות ומקשטים בפסטוק חלבי. [u]
ג'לי אבטיח בנענע עם רוטב יוגורט ממותק
[/u] [u]החומרים [/u](ל-6 מנות): * לרוטב: 1 בקבוק (500 מ"ל) יוגורט מחלב עזים 3 כפות סוכר * לג'לי: 4 כוסות קוביות אבטיח 4 כפות סוכר 2 כפות מיץ לימון 1 כוס מים רותחים 1 שקית (14גרם) ג'לטין טהור (ללא טעם) * לקישוט: מעט נענע קצוצה ענבים ירוקים [u]הכנה[/u]: 1. להכנת הרוטב: מערבבים את היוגורט עם הסוכר ושומרים במקרר. 2. להכנת הג'לי: מרסקים את האבטיח בממחה עם הסוכר ומיץ הלימון. ממסים את הג'לטין במים רותחים ומערבבים עד שהנוזל צלול וללא גושים. מצננים עד שהג'לטין פושר. מערבבים עם תערובת האבטיח ומעבירים לתבניות ג'לי קטנות או לתבנית אחת. מצננים 4 שעות לפחות או עד שנקרש. 3. הופכים את הג'לי על צלחות הגשה ויוצקים מסביבו את הרוטב. מקשטים במעט נענע ובחצאי ענבים. [u]
סלט קפרזה אבטיח עם בולגרית או מוצרלה
[/u] [u]החומרים [/u](ל-6 מנות): 1 גביע גבינה בולגרית מעודנת בפרוסות או גליל מוצרלה 1/2 אבטיח 1 צרור ריחן (בזיליקום) 3 כפות שמן זית עדין [u]ההכנה[/u]: 1. חוצים כל פרוסת בולגרית לשניים באלכסון ליצירת משולשים או פורסים את המוצרלה לפרוסות. 2. חותכים פרוסות משולשות מהאבטיח. מסדרים את פרוסות הגבינה והאבטיח לסירוגין, על צלחת הגשה נאה. 3. מקשטים בעלי הריחן ומטפטפים למעלה את שמן הזית. [u]
עוגת ריקוטה ומסקרפונה ברוטב אבטיח
[/u] [u]החומרים[/u]: 1 גביע מסקרפונה 2 גביעי ריקוטה 3/4 כוס סוכר 2 כפות מיץ לימון קליפה מגוררת מ-1 לימון 2 כוסות קוביות אבטיח 200 גרם בישקוטים [u]ההכנה[/u]: 1. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות, הסוכר, המיץ וקליפת הלימון לתערובת אחידה. 2. מרסקים את קוביות האבטיח בממחה ומוסיפים כ-1/4 כוס לתערובת הגבינה. מעבירים 1/2 כוס לקערית קטנה ואת היתר שומרים במקרר. 3. חוצים חצי מהבישקוטים לשניים וטובלים כל אחד במיץ האבטיח שבקערה. מעמידים אותם על הצד החתוך מסביב לדפנות תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ או בתבניות אישיות. מסדרים את יתר הבישקוטים הטבולים בתחתית התבנית. 4. יוצקים את תערובת הגבינות ומיישרים את פניה. מצננים 4 שעות לפחות. לפני ההגשה מקשטים בקליפת לימון מגוררת ופרוסות אבטיח.

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות