חזרה למגזין אוכל

שבועות בלי גבינה

הדרך היפה והבריאה לחגוג את שבועות היא עם שפע הפירות והירקות שגדלים בארצנו. מתכונים על בסיס שבעת המינים
אורי שביט 29/05/14
שבועות בלי גבינה
צילום: Shutterstock

גריסי פנינה לימוניים עם אפונה וכרישה. מתכון בהמשך 

 

לא ברור מתי בדיוק הפך חג השבועות מחג תנובת הארץ לחג של יצרניות החלב. במקורות יש מספר הסברים לכך, אבל המרכזי שבהם מעיד על כך שבשבועות לא היה נהוג להקריב קורבנות ולאכול בשר, אלא לאכול ארוחות שהתבססו על ביכורי הפירות והירקות המקומיים.

 

מפה לשם, את הבשר החליף החלב, וכאשר האינטרסים של יצרניות מוצרי החלב נכנסו לתמונה התרחש המהפך הגדול - הצפה של הרחובות, המרכולים והתודעה במבצעים ובפרסומות של מוצרי חלב.

 

לאחרונה מתרבים הפרסומים על כך שמוצרי חלב אינם תורמים לבריאות ואפילו מזיקים לה. במקביל הולכים ומתרבים הדיווחים על שיפור ניכר בבריאות אצל מי שהחליטו להימנע ממוצרי חלב.

 

לא מעטים, ודאי גם סביבכם, החליטו בתקופה האחרונה להימנע ממוצרי חלב מטעמי מצפון. ככל שזרם המידע האינטרנטי גובר, כך נחשף אופן הייצור העגום של מוצרי החלב, שמגיעים אלינו למדף אחרי דרך ייסורים שאותה עברו הפרות והעגלים. הפרה מעוברת, ממליטה, העגל שלה נלקח ממנה מיד (לסופו הידוע) והיא נחלבת בכוח, וכבר מעוברת שוב כדי להמשיך להפיק ממנה חלב גם אחרי העגל הבא.

 

אני מודה, גם אני לא חשבתי על כך רוב חיי - כולנו רגילים לחשוב שפרה "נותנת" חלב, ובכל הביקורים שלי ברפתות ובמחלבות מעולם לא עצרתי לשאול את עצמי איך הפרה מרגישה שם, מאחורי הסורגים, מחוברת למכונת החליבה. ככל שהזמן עובר אני לומדת יותר על הסבל והכאב שהפרה וצאצאיה עוברים כדי שאנחנו נוכל לקנות קוטג' וחמאה. וכשיודעים, כבר קשה להתעלם.

 

כשמוסיפים לזה את הרצון לצמצם את הפגיעה שלנו בסביבה, שמשק החי הוא המזהם העיקרי שלה, מקבלים הרבה סיבות טובות להפחית בצריכת מוצרי החלב, גם אם מכל עבר מכריזים על כך שהם כוכבי החג.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

אז איך אנחנו יכולים לחגוג את שבועות בלי לפגוע בבריאות שלנו, בסביבה ובידידינו בעלי החיים? "וחג שבועות תעשה לך ביכורי קציר חטים", כתוב במקורות, והרי החג הזה מכונה "חג הקציר" ולא חג החליבה. אפשר וכדאי לחגוג אותו בדיוק כמו פעם - בארוחה צבעונית, טעימה ועשירה המבוססת על שפע הירקות והפירות שגדלים כאן וממלאים את השווקים.

 

לא חסרים מתכונים חגיגיים ומרשימים המבוססים על פירות, ירקות, דגנים וקטניות. החלטתי לאמץ מתכונים טבעוניים שמכילים את המרכיבים הכי ארץ ישראליים שיש, הלא הם שבעת המינים: חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית ותמר. כולם משלנו, טעימים ובריאים, ויפארו כראוי את שולחן החג שלכם. הנה כמה רעיונות למתכונים עם שבעת המינים שאפשר לאמץ לכבוד החג, וגם בשאר ימות השנה:

 

פופקורן מקורמל

זה כל הטעם

כל הבריאות בשבעת המינים

בואיקוס

 

 לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה