חזרה למגזין אוכל

קר ומתוק: עוגות ללא אפייה

אין כמו עוגה קרה בימי הקיץ החמים, ויש אינסוף אפשרויות לבסיסים ולמילויים. מתכון לעוגת גלידה טבעונית במילוי שוקולד וקפה
עדי כץ 14/08/14
קר ומתוק: עוגות ללא אפייה
קר ומתוק: עוגות ללא אפייה

טרייפל. חושפים את השכבות. צילומים: Shutterstock

 

מי לא מכיר את הרגע הזה, שפתאום בא מתוק ויהיה מה. בפנטזיות שלי בנושא, תמיד מככבות עוגות ביתיות, אך כיוון שהפעלה של תנור האפייה בימי אוגוסט אלה היא מעשה בלתי רציונלי בעליל, האופציה השפויה היא עוגה קרה, ללא אפייה.


את הז'אנר הקיצי הזה בתחום העוגות הגו ודאי קונדיטורים שייחלו להפוגה מחום התנורים. העוגות הקרות מתבססות על מאפים מוכנים כמו ביסקוויטים, בישקוטים ועוגיות, הערוכים בשכבות, שביניהן טומנים מיני קרמים, גלידות, מוסים, קצפות וג'לי ומוסיפים אגוזים, שבבי קוקוס ושוקולד, פירורי ביסקוויטים, מרשמלו, פירות יבשים או טריים ומה לא. 

 

קהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה