זיכרון גורלי: כך תגבו את התמונות שלכם
התמונות המשפחתיות, שבעבר הלא-רחוק עשו את דרכן מהמצלמה לפילם, לשקית התמונות מחנות הצילום ומשם לאלבום, עוברות היום דרך שונה מאוד - מהמצלמה או מהסלולרי אל כרטיס הזכרון, אל המחשב, ומשם אל הוואטסאפ של המשפחה והחברים או לפייסבוק. אבל יחד עם השינוי החיובי שמביאה הטכנולוגיה המתקדמת, מגיע גם החשש הגדול מהעולם הדיגיטלי שמעניק לנו אמנם מסגרת אינסופית, אבל לא מוחשית.
אז איך אפשר לשמור על תמונות שאנחנו לא יכולים לאחוז ביד או לשמור בארון? מה קורה אם הטלפון ועליו מאות תמונות נגנב, המחשב נדבק בווירוס שפוגע בקבצים או כרטיס הזכרון מתקלקל? התשובה פשוטה: כדי לא לאבד אותן - צריך לדאוג לגבות אותן.
בראש ובראשונה כדאי להעביר את התמונות ממכשירים שמסתובבים הרבה בחוץ (סלולריים, טאבלטים ומצלמות) למכשירים שנשארים לרוב במקום אחד (מחשבי דסקטופ, כוננים ניידים). כדי למנוע מצב שבו יקרה משהו גם למכשיר שבו התמונות מאוחסנות (למשל המחשב) וגם לגיבוי המקומי שלו (למשל כונן נייד), עדיף לבצע גיבוי מרוחק (כמו דרופבוקס). בשורה התחתונה רצוי לגבות את הגיבוי, כלומר ליצור שני גיבויים נפרדים שאינם באותו שירות ובאותו מקום פיזי.
אתם יכולים כמובן לעבור לאלבומי תמונות מודפסים כמו פעם. צילום: shutterstock
שלב א': גיבוי הטלפון הסלולרי
טלפונים סלולריים הם ככל הנראה המצלמות הכי פופולריות בעולם. הטלפון כמעט תמיד עלינו והוא יותר זמין לצילום מאשר מצלמה דיגיטלית. הבעיה היא שתמונות תופסות מקום ולבסוף חונקות את הזכרון ומגבילות את השימושים האחרים בטלפון. בנוסף, טלפונים נוטים להתקלקל, להישכח ולהיגנב, ואיתם כל התמונות שעליהם.
גיבוי באייפון. צילום מסך
אז מה עושים? פתרון אחד פשוט לביצוע אך מתיש ולא מאוד יעיל הוא לשלוח כל אחת ואחת מהתמונות באימייל או בוואטסאפ לעצמנו או למישהו שיעשה את הגיבוי בשבילנו. פשוט מכך הוא הפתרון של חיבור הטלפון למחשב והורדת התמונות אליו – כך עושים זאת באייפון של אפל, וכך בטלפונים עם מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל (כמו נקסוס וגלקסי).
אופציה נוספת היא לבצע גיבוי אוטומטי מרחוק, גם באנדרואיד וגם באייפון או לסנכרן את התמונות לפייסבוק באופן פרטי, ואחר כך לבחור אילו מהן לפרסם בפומבי. ניתן גם להשתמש בתוכנות גיבוי כמו דרופבוקס, שבהן מגדירים אילו ספריות וקבצים לגבות באופן אוטומטי.
ניתן לסנכרן את התמונות עם פייסבוק. צילום מסך
שלב ב': גיבוי מצלמה דיגיטלית
כרטיס זכרון של מצלמה דיגיטלית יכול להחזיק מאות עד אלפי תמונות, תלוי בנפח הכרטיס ובאיכות הצילום. מאוד מפתה לצלם ולשמור את התמונות על הכרטיס עד שהוא מתמלא, אבל זה מסוכן. כרטיסי זכרון עדינים ונוטים להתקלקל, וכשזה קורה - לשחזר את התמונות לא משתלם כלכלית, אם זה בכלל אפשרי. לכן כדאי להוריד תמונות מכרטיס הזכרון למחשב אחרי כל סשן צילומים גדול (למשל חופשה בחו"ל) או כשיש על הכרטיס תמונות חשובות ובעלות ערך רגשי שאינן ניתנות לצילום מחדש (למשל יום הולדת משפחתי).
אפשר לגבות את המצלמה הדיגיטלית באמצעות האינטרנט. צילום מסך
אפשרות נוספת היא כרטיס זכרון שמשדר את התמונות מיד עם צילומן על גבי הרשת האלחוטית, כמו "מובי פרו". החיסרון: הוא יקר יותר מכרטיסי זכרון רגילים.
שלב ג': גיבוי המחשב הביתי
כמובן שגם המחשב עצמו חשוף לקלקולים, לווירוסים, לגניבה ולפגיעה פיזית כמו נפילה או שריפה. לכן כדאי לגבות את התמונות שעל המחשב על גבי כונן נייד, ובמקביל גם בגיבוי מרוחק בשירותים כמו דרופבוקס או מגה, שני שירותי גיבוי בענן (שירותים מרוחקים). הקבצים מועתקים מהמחשב או מהסלולרי של המשתמש ומועברים על גבי האינטרנט אל השרת המרוחק, שם נשמר עותק שלהם, שהמשתמש יכול לגשת אליו מכל מחשב שמחובר לאינטרנט ולשחזר אותם בכל זמן.
שירותי גיבוי עובדים באמצעות התקנת תוכנה שמותקנת על המחשב (או אפליקציה בסלולרי) והגדרת הספריות או הקבצים שרוצים לגבות. אז מתבצע גיבוי ראשוני וארוך של כל הקבצים הרצויים, ובהמשך כל קובץ חדש שמתווסף למחשב מגובה מיידית. יתרונו של מגה הוא בהצפנת התמונות לפני שמירתן בענן, כך שרק המשתמש שמחזיק במפתח ההצפנה יכול לצפות בהן.
אוהבים לצלם? הצטרפו לקהילת הצילום של מוטק'ה
7 טיפים שיעזרו לכם לשפר את הזיכרון
טיפים ומדריכים נוספים בעולם הדיגיטלי ניתן למצוא בקהילת התמיכה הטכנית של מוטק'ה
טעם של עוד: איך להפוך זיכרונות לחיוביים?
מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...
מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...
כולם יודעים ששמן זית הוא אחד השמנים הבריאים שיש – הוא עשיר בחומצת שומן חד בלתי רוויה, שמסייעת להקטנת...