איך לוודא שיראו את קורות החיים שלכם
אף אחד לא אוהב לחפש עבודה, לא בגיל צעיר, ובטח שלא בגיל מבוגר. מדובר בתהליך ארוך ומייגע, בעיקר עבור מי שחצה את גיל 60 (ופעמים רבות אף את גיל 40-50), על אף שדווקא אז אנחנו מחפשים יותר יציבות ופחות מנסים לרדוף אחרי התפקיד הגדול הבא. גם הילדים גדלו ולא מהווים תירוץ לחתוך מוקדם כי "התקשרו מהגן ולילדה יש חום", ועוד לא דיברנו על הוותק ועל הניסיון שבאים עם הגיל. למרבה הצער, עבור מעסיקים רבים היתרונות האלה פחות משחקים תפקיד, או שהם פשוט לא מודעים אליהם מספיק.
מיזם של מפעל הפיס בשיתוף אתר וואלה, "40 מתחת ל-80", פועל לשנות את המצב, לתמוך באוכלוסייה הוותיקה ולשלבה בשוק העבודה - החל ממדריכים בנושא תעסוקה בגיל השלישי, שנועדו למחפשי עבודה בגיל מבוגר, ועד מתחם לחיפוש עבודה בכל תחום.
אבל בשביל לחפש עבודה צריך להתחיל מהתחלה, וכרטיס הביקור הראשוני בתהליך הוא קורות חיים, שמטרתם לשווק אתכם בצורה הטובה ביותר. איך גורמים למעסיק פוטנציאלי להתעמק בקורות חיים של אדם מעל גיל 60? "עובד בגיל מבוגר מביא איתו נכסים רבים למקום העבודה", אומרת רותי וייס, מאמנת מומחית לקריירה ולתעסוקה, בעלת חברת "סיוויס השמות מדויקות". "בגיל 60 פלוס יש לנו קצת יותר כסף ממה שהיה לנו בגיל 30, יותר ניסיון, יותר קשרים וחוכמת חיים, וקורות החיים שלנו אמורים לשקף את הנכסים האלה בצורה חכמה".
לדבריה, על קורות החיים להיות מוקפדים ומנוסחים בקצרה. "אם תהיה הצפת אינפורמציה, סביר להניח שהמעסיק לא יתפנה לקרוא אותם, מעניינים ככל שיהיו, אז חשוב ליצור מסמך קריא, קצר וממוקד", היא מסבירה. "לפני שהוא ניגש לכתיבה, על מחפש העבודה לשאול את עצמו מספר שאלות: מה היקף העבודה שבה הוא מעוניין; מה החזקות שלו מעצם אופיו, תחביביו וניסיונו; מהם תחומי העבודה שאליהם הוא שואף; וכמובן - באיזה שכר? רק המידע שתומך בזה צריך להופיע בקורות החיים".
עברתם את 60 ומחפשים עבודה? הצטרפו לקהילת הצעות העבודה של מוטק׳ה
הדגישו רק ניסיון רלוונטי
המעסיק מתעניין במוטיבציה שלכם, בחוזקות וביכולות. צילום אילוסטרציה: Shutterstock
נקודה נוספת היא הסגנון. בגיל 30 המעסיק מצפה לקורות חיים המשקפים גם רצף כרונולוגי, אבל בגיל 60 פלוס זה מיותר. "למעסיק חשובים הניסיון הרלוונטי, החזקות, המוטיבציה של העובד, מידת הזמינות שלו והמחויבות לעבודה", אומרת וייס, או במילים אחרות - עזבו את העבודה הראשונה שלכם בתחום כמתמחים אי שם בסוף שנות העשרים, והתמקדו בניסיון רלוונטי מהשנים האחרונות.
אבל גם במקרה הזה, אליה וקוץ בה. מכירים את "אובר קוואולפייד"? כשהמעסיק חושב שאתם יותר מדי מוכשרים והתפקיד לגמרי קטן עליכם? זו אמנם מחמאה, אבל היא הפכה לסוג של קללה עבור מחפשי עבודה בני 60 ואף 50 פלוס, ומשמשת מחסום רציני. אז מה עושים? צריך להיות ממוקדי מטרה. אם אתם מעוניינים במשרה שדורשת פחות ממה שיש לכם להציע, התאימו את קורות החיים לאופי ולדרישות והתייחסו רק לניסיון רלוונטי, כדי שהבוס העתידי לא יחשוש שתשתעממו מהר או שתבקשו שכר גבוה מדי. בנוסף, אל תשכחו להביע מוטיבציה כדי להדגיש את הרצינות שלכם בהגשת המועמדות.
לימדו מיומנויות חדשות
גיל 60 פלוס הוא גיל נפלא לפריחה ולהמשך קריירה. צילום אילוסטרציה: Shutterstock
ואיך מסדרים את קורות החיים מבחינה טכנית? וייס ממליצה לכתוב כותרת עליונה מקדימה ולציין את החזקות ואת המטרה שאליה אתם שואפים ומכוונים. למשל: "עובדת דייקנית השואפת למצוינות, בעלת שליטה באנגלית ובצרפתית עם פניות לעבודה מיידית, יחסי אנוש מעולים ותודעת שירות, מעוניינת בתפקיד בתחום האדמיניסטרציה". לאחר מכן יש לציין תחת כותרת "פרטים אישיים" את הפרטים הבאים: שם מלא, כתובת, טלפון וכתובת מייל. "אלה הפרטים היחידים שרלוונטיים ליצירת קשר אתכם", מחדדת וייס, וממשיכה: בפסקה הבאה יש לרשום את ההשכלה הרלוונטית, בלי לציין שנים. "ממילא איש אינו מסתכל על זה", היא טוענת.
לאחר מכן מגיע שלב הניסיון המקצועי. "תחת כותרת זו יש לציין את מקומות העבודה הקודמים בתחום המבוקש, כולל מקומות שבהם פעלתם לאו דווקא תמורת שכר", מפרטת וייס. "יש לציין את התפקידים בצורה קצרה ובגוף שלישי, לדוגמה: במקום 'מנהל', לכתוב 'ניהול צוות עובדים', ובכל תפקיד יש לכתוב בקצרה את תחום אחריותכם". לדבריה, תחת כותרת זו חשוב לציין שפות, מיומנויות מחשב, ואף מיומנויות שנרכשו מתחביבים כגון עיצוב, אסתטיקה, אירוח וכדומה. "רצוי גם להוסיף מילות מפתח כגון אחריות, דייקנות, יצירתיות, יוזמה, חדשנות ועוד", היא מוסיפה. ואפרופו חדשנות, מכיוון שעובדים בגיל המבוגר נתפסים לא אחת, ולא תמיד בצדק, כחסרי ידע בכל הנוגע ללימוד מיומנויות חדשות, מומלץ להתעדכן וללמוד כאלה. שימוש בתוכנות מחשב מסוימות ללא ספק ישדרגו את קורות החיים.
"בשורה התחתונה גיל 60 הוא גיל נפלא לפריחה ולהמשך קריירה", מסכמת וייס. "אנחנו בעלי פניות נפשית וצורך בעניין ובמשמעות, ופעמים רבות רק בשלב זה אנחנו מתפנים לעבוד בדברים הקרובים ללבנו, ולאו דווקא באלה שישלמו לנו את המשכנתא". וייס מדגישה שאמנם ישנם מעסיקים החוששים מהעסקה בגיל זה, אבל אחרים דווקא מעוניינים: "הדבר נכון בעיקר לתפקידים הנחשבים מסורתיים בתחום האדמיניסטרציה, הדרכה, שירות לקוחות, ניהול פרויקטים, כלכלה, משפטים, מחסנאות, ספרנות ומידענות".
למתחם "40 מתחת ל-80" של מפעל הפיס בשיתוף וואלה אנא לחצו כאן.
רוצים שינוי? הצטרפו לקהילת הצעות העבודה של מוטק׳ה
להשתלב בעולם ההייטק אחרי גיל 60
שלחתם קורות חיים, עברתם ראיון טלפוני ואולי אפילו שניים, והנה זה מגיע. ראיון עבודה....
תלוי במשרה שתבחרו! לפרטים נוספים נא לפנות אלינו בוואטספ 050-2322173