חזרה לקריירה שנייה

להשתלב בשוק ההייטק אחרי גיל 60

קשה למצוא עבודה אחרי גיל 50? הכירו את המבוגרים שלומדים את הטכנולוגיה המתקדמת של הדפסות תלת-מימד, בדרך לקריירה חדשה
אבי גרצמן 10/11/15
להשתלב בשוק ההייטק אחרי גיל 60
עולם ההייטק לא שייך רק לצעירים. צילום: Shutterstock

 

 

חיפוש עבודה בגיל מבוגר זו לא משימה פשוטה, ועוד פחות מכך - להתחיל קריירה חדשה לקראת גיל 60, בטח עבור מי שבקריירה הראשונה או השנייה שלהם זכו להצלחות, למעמד ולשכר גבוה. אמנון אליהו בן ה-57, מהנדס מכונות שהשתחרר מהצבא בדרגת סא"ל, הספיק להחליף את המדים בקריירת הוראה, וכעת הוא בדרך אל תחנת פרנסה שלישית. אליהו החל לאחרונה להשתתף בקורס ראשון מסוגו בישראל, המכשיר את בני גילו ואף מבוגרים יותר לעבודה על מדפסות תלת-מימד. הקורס יוצא הדופן הוא פרי שיתוף פעולה של עמותתITWorks

 וחברת הביטוח "מגדל".

 

 

"לא קל בגיל שלי להתקבל לעבודה", מעיד אליהו, שעם שחרורו מהצבא לפני כעשור עבד כמורה למתמטיקה, במסגרת פרויקט שבו צה"ל אפשר ללוחמיו עזרה בהשלמת מבחני הבגרות. בקיץ האחרון הוחלט לבטל את הפרויקט, ואליהו מצא עצמו מחוסר עבודה. כבעל תעודת הוראה ועם ניסיון של שנים רבות בהוראה לבגרות, הוא ניסה להתקבל לעבודה בבתי ספר תיכוניים, אך לאכזבתו קיבל תשובות שליליות. "בגלל גילי המופלג", הוא מסביר את הסיבה, כמעט מתנצל. "מנהלת התיכון מעדיפה עובדים עם אופק תעסוקתי".

 

אבל אליהו בחר שלא לוותר על שוק התעסוקה. לדבריו, מי שבאמת רוצה לעבוד צריך להנמיך מעט את האגו, וכך יוכל להגיע לכל מקום שרק ירצה. במקרה של אליהו, הוא בחר לנצל את הניסיון הטכנולוגי ארוך השנים שלו ונרשם לקורס החדשני, המכשיר עובדים לעבודה בטכנולוגיה החדישה של מדפסות תלת-מימד. "אני רואה עצמי ממשיך בקריירת ההוראה ומלמד אחרים, בבתי ספר ובמכללות, איך לעבוד עם מדפסות תלת-מימד", מספר אליהו על התכניות לעתיד. "לחילופין, אולי אפתח עסק עצמאי ואעניק שירותים למשרדי עיצוב ואדריכלות".

 

הצעירה שבחבורה: בת 55

 

גם יוסף וולוב בן ה-60 מצא עצמו מחשב מסלול מחדש, לאחר קריירה ארוכה ומוצלחת כהנדסאי בניין. וולוב עבד עשרות שנים בפרויקטים קבלניים והנדסאים מורכבים ומוכרים, כשבין היתר היה אחד ממתכנני קניון שבעת הכוכבים בהרצלייה, וטרמינל 3 בנתב"ג. בשנים האחרונות המשיך לעבוד בפרויקטים נוספים בנתב"ג, אך לא הועסק ישירות על ידי רשות שדות התעופה. וולוב הרגיש צורך בשינוי - הוא לא אהב את תנאי עבודתו, וגם חשב שהגיע הזמן לשנות, כמעט מהיסוד, את עולם הבנייה.

 

"להבדיל מתחומי הנדסה אחרים - אלקטרוניקה, למשל – הנדסת הבניין לא השתנתה בעשורים האחרונים", מסביר וולוב. "מה שהיה לפני 60 שנה רלוונטי גם היום". הוא מאמין שהדפסת תלת-מימד יכולה להביא את הקדמה גם לעולם הבנייה. "זו היתה אחת הסיבות המרכזיות שהניעו אותי להצטרף לקורס", הוא מספר, וכבר חותר במלוא המרץ למשימה מאתגרת: להמציא מחדש את ענף הבנייה. "תחום ההדפסות בתלת-מימד מעניין מאד", הוא מוסיף, ואינו חושש לגבי עתידו המקצועי, למרות הגיל. וולוב משוכנע, שעם הקשרים שעדיין נותרו לו הוא יצליח לשמש אחד מאבות המהפכה הבאה.

 

אליהו וולוב אינם היחידים שבחרו בלימודים טכנולוגיים, בדרך לקריירה חדשה ולמציאת עבודה בגיל מבוגר: לצדם בקורס כ-20 מבוגרים נוספים, הנמצאים בעשור השישי או השביעי לחייהם. הצעירה שבחבורה - בת 55. לכל חברי הקבוצה היסטוריה תעסוקתית עשירה, חלקם מנהלי חברות לשעבר, אשר מצאו עצמם במשבר תעסוקתי שנים בודדות לפני יציאתם לפנסיה.

 

"החזון שלנו: לשנות את מפת התעסוקה בישראל"

 

המבוגרים שמוכיחים שאף פעם לא מאוחר ללמוד תחום חדש. צילום: באדיבות ITWorks

 

למשבר הזה נותנת מענה עמותת ITWorks, הפועלת ללא מטרות רווח במטרה לקדם גיוון בתעסוקה, ולאפשר למגוון אנשים להגיע למימוש פוטנציאל יכולותיהם בעולם העבודה. העמותה מקיימת הכשרות טכנולוגית בתחומים מתקדמים בכל הארץ. "החזון שלנו הוא לשנות את מפת התעסוקה בישראל על ידי מתן הזדמנויות, המסייעות למשתתפים להשיג עצמאות כלכלית, באמצעות עבודה בתחומי הטכנולוגיה וההייטק", מסבירה יפעת ברון, מנכ"לית העמותה. לדבריה, העמותה עורכת כ-300 השמות בשנה, חלקן "השמות בוטיק", מול חברות ענק כמו גוגל ומיקרוסופט, ואחרות "השמות מסה", בחברות המחפשות אנשי תמיכה או שירות לקוחות.

 

עבור ברון, בני ה-60 ומעלה הם אוכלוסייה הזקוקה לעזרה ולדחיפה בדרך לשילובם בשוק העבודה הישראלי. "במדינות המפותחות, הזדקנות האוכלוסייה גורמת גם להזדקנות כוח העבודה ולהצטמצמותו. ישראל שונה מבחינה זו בגלל שיעור הילודה הגבוה, לכן הבעיה הייחודית העומדת בפני ישראל היא מצד אחד גידול במספר האנשים המבוגרים, והצורך לשלבם בשוק העבודה, ומצד שני – הצורך להתאים את החיסכון הפנסיוני לשנות פרישה רבות יותר", אומרת ברון. "ל-99% מהאוכלוסייה כיום בגילאי 74-84 אין הסדר פנסיה". העלאת שיעור ההשתתפות של האוכלוסייה  המבוגרת בשוק העבודה, תתרום, לדבריה, לשיפור במצבם הכלכלי.

 

"שמנו לעצמנו לקדם תעסוקה הוגנת", היא מסבירה, ומוסיפה כי העמותה מלווה את הפונים אליה במסלול הכשרה גם לאחר סיום הקורס, בחיפושי העבודה ועד להעסקה. שיעורי ההצלחה של העמותה קרובים ל-70%. לאחרונה, מספרת ברון, הצליחה העמותה לשלב מחדש מישהי בת למעלה מ-60 בשוק התעסוקה, לאחר זמן רב שלא עבדה, וכיום היא עובדת כאשת תמיכה בחברת הייטק.

 

הקורס הנוכחי, שבו לומדים אליהו, וולוב וחבריהם, התחיל באוקטובר השנה, ויימשך כארבעה חודשים. בסיומו, יצוידו התלמידים בידע משמעותי באחד התחומים הטכנולוגים החדישים שיש, לצד ליווי, עזרה וארגז כלים חשוב, במטרה להשתלב מחדש בשוק העבודה.

 

פרטים נוספים על תכניות ההכשרה וההשמה של העמותה ניתן לקבל באתר העמותה, או בטלפון 09-7666656. 

 

 

עברתם את גיל 50 ומחפשים עבודה? הצטרפו לקהילת התעסוקה של מוטק'ה

יצאנו לפנסיה, ומה עכשיו?

8 טיפים למציאת עבודה בגיל 50 פלוס

אזרחים ותיקים? מגיעות לכם הטבות בבנקים

להתיידד עם המחשב בגיל הזהב

מחברים את הדור הצעיר לתושבים הוותיקים

7 מיזמים שיעזרו לכם לחזור לשוק העבודה

ואיך מתלבשים לראיון עבודה?

להגשים חלום: שחקניות בגיל 70

די לאפליה הגילנית!

כשאהיה בת 67: השלכות העלאת גיל הפרישה

עברתם את גיל 50? איך לכתוב קורות חיים אפקטיביים

לחיות עד 150 שנה? זה אפשרי

האישה שעזבה הכל והפכה מורה ליוגה

עבודה קרוב לבית: האפליקציה

איך מוצאים עבודה בגילאי 50 פלוס?

להגשים חלום: קעקוע ראשון בגיל 60

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בקריירה שנייה

איך לוודא שיראו את קורות החיים שלכם

למעלה
חזרה