חזרה לקריירה שנייה

8 טיפים למציאת עבודה בגיל 50 פלוס

איך בונים אסטרטגיית קריירה בגיל המבוגר, למה חשוב לבצע סימולציות לפני ראיון וכיצד מנצלים קשרים חשובים? הדרכים שיעלו אתכם מחדש על מסלול הזהב בקריירה
לימור אטד 30/12/15
8 טיפים למציאת עבודה בגיל 50 פלוס
אפשר למצוא עבודה גיל בגיל מבוגר, אם רק פועלים נכון. צילום: Shutterstock

 

 

פרשתם לגמלאות, נפרדתם מהרגלים של שנים, והנה הגעתם לפרק שבו אתם נדרשים "לחשב מסלול מחדש". רבים מכם יפנו למסלולי התנדבות, חופשה ומנוחה, אך חלקכם דווקא יהיו מעוניינים להמשיך לעבוד, מסיבות כלכליות, תעסוקתיות או אחרות. עבודה אחרי גיל הפרישה מזמנת עמה התמודדות עם חשש ועם אתגרים שונים, המלווים את הצעדים הראשונים שאחרי הפנסיה. איך למצוא מקום עבודה שמתאים לכם וללוח הזמנים החדש? איך להשתלב בסביבת עבודה חדשה, אחרי שנים של הרגלים למקום העבודה הקודם? וכיצד תוכלו לתת מענה סותר לסטיגמה "העולם שייך לצעירים"? לפניכם 8 כלים מעשיים לקריירה חדשה, לצעירים בגיל הזהב:

 

1. הגדירו את עצמכם מחדש

 

הימים הראשונים של הפרישה לגמלאות יכולים להיות מבלבלים. פתאום, אחרי כל כך הרבה שנים, אתם קמים בבוקר לתוך חלל גדול של זמן פנוי. מה עושים עכשיו? ראשית, מומלץ להקדיש זמן לחופשה ולמנוחה. בזמן כזה היצירתיות פורחת, והרעיונות עשויים לעלות מאליהם. אם מנוחה היא לא בלקסיקון שלכם, מומלץ להגדיר מראש, אפילו שלושה חודשים טרם הפרישה, את תחומי התעסוקה ואת המקומות שבהם תרצו להשתלב, על מנת להמשיך ברצף עבודה.

 

האם תרצו לעבוד במתן שירות לאנשים? בעבודה טכנית? בעסק פרטי בתחום מסוים, או אולי אפילו לפתוח עסק עצמאי משלכם? חשוב לא פחות גם להגדיר את תנאי המשרה שאליהם אתם שואפים, כגון ציפיות שכר וכמות שעות העבודה המתאימה לכם.

 

2. תכננו את אסטרטגיית הקריירה שלכם

 

חשבו והגדירו תחילה איזה סוג של עבודה מעניין אתכם. צילום: Shutterstock

 

כמו שבארגונים ועסקים חושבים על אסטרטגיה לקידום מוצרים ושירותים, כך מומלץ גם לכם לבנות אסטרטגיה להשתלבות התעסוקתית שלכם. בשלב זה עליכם לחשוב מהו החזון שלכם בתחום הקריירה? מה עוד חשוב לכם להשיג בחיים התעסוקתיים, ולאן חשוב לכם להגיע?

 

מתוך חזון זה יש לגזור מטרות פרקטיות שיסייעו לכם בשלב הביצוע, למשל: לאילו משרות כדאי לשלוח קורות חיים? עם מי נכון לכם להתייעץ בעניין לפני ובמהלך התהליך? אילו קשרים תוכלו להפעיל? חשוב מאד לעגן כל מטרה במשימות פרקטיות ובלוחות זמנים לביצוע, על מנת להניע את התהליך באופן רציף ואפקטיבי.

 

3. בנו לו"ז אישי לתהליך

 

חלקכם, כאמור, ירצו לצאת לחופשה אחרי הפרישה וליהנות מתקופת צינון והשראה, ואחרים יבחרו לשמר את השגרה ולהתחיל מיד לחפש מקום עבודה חדש. לכן חשוב שתתחמו את תהליך החיפוש בזמנים: החליטו ביניכם לבין עצמכם מתי מתאים לכם להתחיל לחפש עבודה חדשה, ומהו היעד שלכם להשגת מקום העבודה. על אף שישנם גורמים חיצוניים שמשפיעים על השתלבות תעסוקתית, הגדרת זמנים תיצור עבורכם ודאות וחיוניות, וברוב המקרים גם תהפוך למציאות בחייכם.

 

4. עברתם כברת דרך! זהו והוקירו את היתרונות שלכם

 

הגדירו עם עצמכם מהם היתרונות הבולטים שלכם? האם אתם מדברים שפה נוספת? בעלי ידע בתוכנות מחשב מסוימות? בעלי ניסיון וזיקה לתחום ההדרכה או לתחומים אחרים? ברוב הפעמים תוכלו פשוט להוקיר את היתרונות הבולטים שליוו אתכם במשך שנים במקום העבודה, ולעשות בהם שימוש בראיונות עבודה ובתפקיד הבא שלכם. מעצם הגדרת היתרונות הבולטים תרגישו יותר בטוחים בעצמכם, דבר שיבוא לידי ביטוי גם בפגישות עם המעסיקים.

 

בטאו את היתרונות בקורות החיים שתכתבו, בפנייה אישית המספרת עליכם, ומדגישה את הסיבות שבשמן אתם מעוניינים להמשיך לעבוד. אם אתם מעוניינים לפתוח עסק - צרו פרופיל עסקי לטובת העניין.

 

5. נטוורקינג וקשרים חשובים לדרך שלכם

 

 

 עדכנו את סביבתכם הקרובה, וצרו "שגרירי תעסוקה" שישמחו לעזור לכם. צילום: Shutterstock

 

אחת מן הדרכים היעילות למציאת עבודה היא באמצעות נטוורקינג - מעגל האנשים והקשרים שצברתם במהלך שנות חייכם, המודעים ליכולותיכם, יהיו קהל אוהד יותר מאנשים שאינם מכירים אתכם, אשר עשויים להיות יותר ספקנים לגבי גילכם. לכן מומלץ ליידע את האנשים הקרובים לכם שאתם מחפשים עבודה בתחום מסוים, ושתשמחו להשתתפותם בתהליך. האנשים שמכירים אתכם יכולים להיות "שגרירי התעסוקה" הטובים ביותר שלכם – תופתעו לגלות כמה הזדמנויות יכולות להיפתח עבורכם בדרך פשוטה זו. 

 

6. אילו גורמים מתווכים יכולים לסייע לכם?

 

בעידן שבו תוחלת החיים רק עולה, עומדים לרשותכם צינורות נוספים לאיתור מקומות עבודה, כמו קבוצות ייעודיות בפייסבוק, שבהן מציעים משרות לגיל השלישי, אתרים לבני 50+ כגון מוטק'ה, שבהם מוצגות משרות רלוונטיות, וכן עמותות המסייעות לאזרחים ותיקים בתחום התעסוקה, ומקיימות ירידים בתחום. כחלק מהאסטרטגיה שתבנו לעצמכם תוכלו לציין אילו גורמים מתווכים יכולים לסייע לכם למצוא משרות, שמתאימות לחזון ולמטרות שהגדרתם.

 

7. בצעו סימולציה של ראיון עבודה - פתרו מראש התנגדויות

 

ייתכן מאד כי עבר זמן רב מאז ראיון העבודה האחרון שלכם, אך בהחלט תוכלו לאמן את הביטחון העצמי ואת התקשורת שלכם באמצעות סימולציה של ראיון עבודה. ניתן לתאם זאת דרך מכונים, שעורכים הכנה לקראת ראיונות עבודה. לחילופין, תוכלו לערוך סימולציה גם עם אדם בסביבתכם, שנמצא בעמדת ניהול וישמח לסייע לכם. העלו שאלות מקשות מראש, הן כלפי הגיל והן בכלל, והכינו עצמכם לתשובות בהתאמה. הסימולציה ידועה בתור אחד הכלים המעצימים ביותר, ומורידה את תחושת המתח באופן משמעותי.

 

8. אתם יכולים לשבור סטטיסטיקה

 

אין ספק כי בכל שלב בתהליך אפשר לחוש אתגר, קושי או תסכול. לעיתים התהליך יכול לקחת יותר זמן ממה שתכננתם, לא לכל מייל תענו במייל חוזר או בשיחת טלפון, ועולם התעסוקה, למרבה הצער, לא מגלה סבלנות רבה לגיל השלישי. אך אל חשש. אופטימיות, נחישות, התמדה והפעלת כישורי התקשורת שלכם, ובעיקר רצונכם להמשיך ולעבוד, הם בעלי סיכוי רב לשבור סטטיסטיקות. באמצעותם, תוכלו להתקדם צעד אחר צעד אל עבר המטרה - למצוא תעסוקה שמתאימה לכם.

 

חשוב לזכור, שגם אם אתם נמצאים בצומת של קבלת החלטות, לפעמים עצם הפעולה היא המעשה הנכון ביותר. לכן גם אם ראיון או שיחה עם מעסיק מסוים לא עברו כמתוכנן, הרי שקיבלתם הכנה לניסיון הבא.

 

לימור אטד היא בעלת עסק לייעוץ תקשורתי, מרצה ומפתחת שיטת  I-FACTOR  לתקשורת מקדמת בחיים, בקריירה ובעסקים, המועברת גם בסדנאות והרצאות לתקשורת, כישורי חיים וקריירה בגיל השלישי.

 

 

7 מיזמים שיעזרו לכם לחזור לשוק העבודה

די לאפליה הגילנית!

להשתלב בשוק ההייטק אחרי גיל 60

ואיך מתלבשים לראיון עבודה?

עברתם את גיל 50? איך לכתוב קורות חיים אפקטיביים

עבודה קרוב לבית: האפליקציה

איך מוצאים עבודה בגילאי 50 פלוס?

יצאנו לפנסיה, ומה עכשיו?

 

עברתם את גיל 50 ומחפשים עבודה? הצטרפו לקהילת התעסוקה של מוטק'ה

 

תגובות  2  אהבו 

03/07/18
כתבה מעניינת עם טיפים טובים. לצערי היום מעסיקים לא רוצים להעסיק את בני הגיל השלישי. אני תקופה ארוכה חיפשתי עבודה ולא מצאתי. עד שמצאתי דרך חברת כוח אדם עבודה בפרוייקטים זמניים כמו השגחה בבגרויות...
כתבה מעניינת עם טיפים טובים. לצערי היום מעסיקים לא רוצים להעסיק את בני הגיל השלישי. אני תקופה ארוכה חיפשתי עבודה ולא מצאתי. עד שמצאתי דרך חברת כוח אדם עבודה בפרוייקטים זמניים כמו השגחה בבגרויות
כתבה מעניינת מאד. ידוע שבשל הגיל יש פחות אפשרויות לתעסוקה , היום רוצים צעירים להעסקה חבל לא להעניק לדור הזה עוד אפשרויות להתפתח או להמשיך בתעסוקה יום יומית.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בקריירה שנייה

איך לוודא שיראו את קורות החיים שלכם

למעלה
חזרה