חזרה לאופנה ויופי

לשמור על מוצרי הקוסמטיקה שלנו

אנחנו משקיעים המון כסף בתכשירים קוסמטיים – אבל לא תמיד שומרים עליהם כמו שצריך. איך למנוע מהקוסמטיקה להתקלקל ואיך להאריך את חיי המדף שלה. מדריך
מיכל הניג 13/06/16
לשמור על מוצרי הקוסמטיקה שלנו
מוציאים כסף על מוצרים ולא משקיעים בלשמור אותם. צילום: Shutterstock

 

היופי הוא אולי על זמני, אבל הדרך אליו רצופה במהמורות שתלויות בזמן. הכוונה לא רק לשינויים שחלים בגופנו במהלך השנים, החל מקמטים ועד לנשירת שיער, אלא גם למוצרים המסייעים לנו להגיע אל המראה המיוחל. שפתון, מייקאפ, שמפו ולק לציפורניים - כל אחד מהתכשירים האלה חייב לעמוד במבחן הזמן על מנת לעשות את עבודתו כראוי.

 

על אף שהנטייה שלנו היא לאגור שלל פריטים בארון "כדי שיהיה", כי היה במבצע או סתם כי קשה לנו להיפטר מהם, במקרה של מוצרי טיפוח רצוי להקפיד להשתמש בהם רק עד שהם פגי תוקף על מנת שלא לפגוע בעור. שימו לב לשינויים במרקם, בגוון או בריח כדי ואם יש לכם ספק, אל תשתמשו מאחר ותכשירים שעברו את התאריך עלולים לא רק להפסיק לבצע את הפעולה הנחוצה, אלא גם לגרום לגירויים, להופעת פצעונים ואף לזיהום.

 

כמעט על כל מוצר קוסמטיקה וטיפוח בארץ יש סימן קטן של האות M (מלשון months) על האריזה ולידה מספר החודשים שהוא מחזיק מרגע פתיחת התכשיר. הסימן הזה בהחלט עוזר לדעת כמה זמן מותר לנו להשתמש במוצר, אבל מתעלם מכמה פרמטרים חשובים שיכולים לשנות את המועד הגורלי, כמו דרך האחסון והטמפרטורה שבה הוא נמצא אצל כל אחד מהמשתמשים.

 

ממוצע חיי המדף של מוצרים פופולריים

 

  

איך מאריכים את חיי התכשירים הקוסמטיים?

 

לאחסן במקום קריר ויבש: מוצרי טיפוח מעדיפים להימנע מלחות שעלולה להרוס את המרקם שלהם. אמנם רובנו שומרים את התכשירים בחדר האמבטיה, אבל עדיף להעביר אותם למגירה בחדר השינה, שם יש פחות לחות. בחודשי הקיץ החמים אפשר לשמור גם במקרר.

 

לשמור על ניקיון: תכשירים שנמצאים בצנצנת נוטים להחזיק זמן קצר יותר מכיוון שאנחנו מכניסים אליהם אצבעות לא נקיות. הקפידו על היגיינה ושטפו ידיים לפני השימוש, ובנוסף נסו לא להשתמש בשני מוצרים ברצף בלי לנקות את האצבעות באמצע. טיפ: השתדלו להימנע משימוש בדוגמיות שנמצאות בפארמים וברשתות הטיפוח. כל כך הרבה אצבעות/שפתיים עוברות בהן כך שהן כר פורה לחיידקים.

 

כדאי להעביר לחדר השינה, ואפילו למקרר. צילום: shutterstock

 

לוודא סגירה: זה נשמע פשוט מאוד, אבל לא תמיד אנחנו שמים לב ומשאירים את הפקקים או המכסים פתוחים או לא סגורים עד הסוף. זה משאיר פתח לבקטריות ולכלוך להתאסף סביב הפיה ולקצר את חיי התכשיר.

 

להקפיד על התאריך: כשאתם קונים מוצר חדש שימו לב לסימן ה-M הנזכר לעיל או EXP (תאריך תפוגה) שמוטבע על האריזה. אם אתם מתקשים למצוא אותו, חפשו את קוד המוצר על האריזה, כנסו לאתר http://checkcosmetic.net/, הכניסו את הקוד למנוע החיפוש ובדקו את תאריך היצירה שלו (ואפשר גם להתקשר ליצרן ולשאול). טיפ: כדי לעשות לעצמכם חיים קלים, הדביקו מדבקה קטנה או רשמו על גבי המוצר את תאריך הרכישה וכך יהיה לכם פשוט יותר לעקוב.

 

איך להילחם בשיעור יתר על הפנים?

טעויות האיפור שכולנו עושות

כל מה שרצית לדעת על טיפוח בגיל 50 פלוס

אוהבת איפור ועיצוב? הצטרפי לקהילת האופנה של מוטק'ה!

 

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד באופנה ויופי

מיתוסים לגבי שיער – נכון או לא נכון

המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר

נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...

לקריאת הכתבה
שיער בגיל המעבר: נשירה וצרות אחרות

למעלה
חזרה