חזרה לדיור מוגן

המסלול הנכון לתשלום בדיור המוגן

שיטת הפיקדון, דמי כניסה או תשלום חודשי? מסלולי התשלומים לדיור המוגן מבלבלים יותר מכל משכנתה. מוטק'ה עושה סדר
שירי עמית 23/06/16
המסלול הנכון לתשלום בדיור המוגן
חשוב לדעת מהם מסלולי התשלום לדיור מוגן. צילום: Shutterstock

 

יחידת דיור שבה אפשר להתנהל באופן עצמאי לצד שירותי רפואה צמודים, חיי קהילה עשירים, ארוחות וחוגים הם רק חלק מהסיבות לעבור לדיור מוגן. מחקרים מראים שאנחנו מעדיפים לעבור לדיור מוגן בגיל צעיר יותר ויותר משנה לשנה, על אף שבינתיים רק כשני אחוז מהאוכלוסייה בישראל גרה במסגרת כזאת.

 

"זה נובע בעיקר מהעלויות הגבוהות שצריך לשלם ומהעובדה שאין מספיק פתרונות פחות יוקרתיים שיתאימו לקהל רחב יותר", מסבירה עו"ד רקפת מרדכי שפיים, שמתמחה בתחום הדיור המוגן. "דמי פיקדון יכולים לנוע מ-600,000 שקלים לחדר לשלושה מיליון שקלים. לזה מצטרפות עלויות אחזקה חודשית שיכולות לנוע בין 4000-12000 שקלים לחודש, ומעל לכל זה יש עוד מגוון הוצאות שצריך לקחת בחשבון, שלא תמיד נכללות בתוך דמי האחזקה, כמו ארוחות, כביסות, חשמל, מים וארנונה".

 

לחצו כאן לסקירת הדיור המוגן של מוטק'ה



בגלל ההשקעה הכספית הגדולה, כשמחליטים לעבור לדיור מוגן צריך להבין היטב את מסלולי התשלום הקיימים כדי להתאים אותם לאפשרויות הפיננסיות של הלקוח. רוני עוזרי, יו"ר איגוד א.ב.א, איגוד בתי אבות ודיור מוגן בישראל ומנכ"ל של רשת הדיור המוגן נווה עמית, מסביר שיש שלושה מסלולים מרכזיים ולכל מסלול יש את היתרונות והחסרונות שלו. "ההחלטה באיזה מסלול לבחור תלויה בעיקר במצבו הכספי של הדייר, ובהון הנזיל העומד לרשותו במועד החתימה על החוזה. יש פערים כספיים ענקיים בין המסלולים השונים, בין המקומות השונים. אפילו באותה רשת יכולים להיות מחירים שונים", מסביר עוזרי.

 

 חשוב להכיר את אפשרויות התשלום העומדות בפניכם בדיור מוגן. צילום: shutterstock

 

מהם מסלולי התשלום לדיור מוגן?

 

פיקדון – השיטה הנפוצה ביותר. בעת הכניסה לדיור המוגן נדרש הדייר לשלם פיקדון כספי כדי לקנות לעצמו את הזכות לגור בדירה. הפיקדון נשחק בשיעור שנתי של כ-3 אחוז במשך 12 שנים ומעלה. בנוסף יידרש הדייר לשלם דמי אחזקה חודשיים, אשר שיעורם נקבע בהתאם לרמת המגורים במקום.

היתרון בשיטת הפיקדון הוא שהתשלום החודשי יחסית נמוך, וגם אחרי 12 שנים ימשיך הדייר לשלם את דמי האחזקה באותם תנאים. החיסרון ברור: צריך הון ראשוני גבוה. לדברי עוזרי, חשוב לדעת שאם הדייר מחליט לעזוב אחרי שנה, בשיטת הפיקדון הוא יקבל חזרה כ- 97 אחוז מהסכום.  

 

דמי כניסהמתאים בעיקר לאנשים שאין להם הרבה כסף ובכל זאת רוצים לגור בדיור מוגן. בדומה למסלול הקודם, גם פה נדרש הדייר להפקיד סכום כספי בעת כניסתו, אם כי במרבית המקרים הסכום נמוך במידה משמעותית ומגיע לעד 70 אחוז פחות מהסכום שנדרשים לשלם בשיטת הפיקדון הרגיל.

 

עם זאת, חשוב לדעת ששיעור השחיקה החודשית מסכום הפיקדון עולה במידה משמעותית, ובנוסף לכך שיעור דמי האחזקה החודשיים הנגבים מהדייר עולים אף הם באופן משמעותי. "תוך ארבע שנים הפיקדון נשחק לחלוטין ואחרי חמש שנים, אם הדייר עוזב הוא לא מקבל כלום", מסביר עוזרי.

 

תשלום חודשי – האפשרות של תשלום חודשי ללא דמי פיקדון היא האפשרות היקרה ביותר ולכן הכי פחות נפוצה. בכל חודש משלמים דמי אחזקה גבוהים הרבה יותר מבמסלולים הקודמים, כאשר הסכום כולל בין השאר את המגורים במתחם, שימוש בשטחים הציבוריים, חוגים, ארוחות ושימוש באולם ספורט. היתרון של השיטה הוא שאין דמי פיקדון והיא מאפשרת גמישות.

 

"יש כאלה שיעדיפו להיכנס לכמה חודשים לדיור מוגן בשיטת התשלום החודשי כדי לבדוק אם זה מתאים להם ולאחר מכן אם יחליטו להישאר יעברו לשלם בשיטת הפיקדון", אומר עוזרי ומוסיף שחשוב מאד לשים לב לפרטים בחוזה. "יש תחרות בין הבתים ואין אחידות. כל אחד בונה את סל השירותים שלו. בחלק מהמקומות התשלום כולל ארנונה ומזון ובחלק לא. חשוב לבדוק לפני מה התשלום כולל. יכול להיות מצב ששני מקומות נותנים כביכול את אותו המחיר אבל כשיורדים לפרטים מגלים שהמחיר הוא שונה לחלוטין".

 

 ודאו שמסלול התשלום הולם את היכולות שלכם. צילום: shutterstock

להתאים את המסלול לצרכים שלכם

 

עו"ד מרדכי שפיים מוסיפה כי כדאי להיות בקיאים בפרטים ולהיות ערים לעובדה שיש אפשרות, במקרה הצורך, גם לתתי מסלולים שמותאמים ללקוח ספציפי. "יש אנשים, למשל, שיעדיפו להוסיף קצת כסף כדי לבטל את השחיקה על דמי הפיקדון. זו אפשרות שקיימת לעיתים וצריך לדעת לבקש אותה", היא מסבירה, וממליצה לבדוק כל פרט בחוזה: "צריך לבדוק למה צמוד רכיב השחיקה ודמי האחזקה ולנהל משא ומתן בעת הצורך. צריך להקדיש לבחירת המסלול זמן ומחשבה כדי לא להיקלע למצוקה כלכלית. חשוב לייצר גמישות בחוזה ואפשרות לעבור ממסלול למסלול ולא לשכוח לקחת בחישוב הכולל את דמי האחזקה כדי להיות בטוחים שתוכלו לעמוד בתשלומים לטווח של 15 שנים".

 

 

לחצו כאן לסקירת הדיור המוגן של מוטק'ה

 

הצטרפו לקהילת הדיור המוגן של מוטק'ה

 

 

 

תגובות  3  אהבו 

28/08/16
מאמר נהדר!
חשוב מאוד

20/08/18
בוקר טוב לכולם. האם מישהו מכיר או יודע על בתי אבות מומלצים באיזור המרכז או השרון? אני מחפש משהו עבור בן משפחה אהוב ורוצה שיגיע לו הטוב ביותר. מאחר והוא חסך ועבד קשה עבור הרגע הזה גם דיור מוגן ללא פיקד...
בוקר טוב לכולם. האם מישהו מכיר או יודע על בתי אבות מומלצים באיזור המרכז או השרון? אני מחפש משהו עבור בן משפחה אהוב ורוצה שיגיע לו הטוב ביותר. מאחר והוא חסך ועבד קשה עבור הרגע הזה גם דיור מוגן ללא פיקדון זה פתרון שבא בחשבון. תודה רבה ושתבוא עליכם הברכה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בדיור מוגן

יוזמה ברוכה: גן ילדים בתוך דיור מוגן

בשיתוף בית בלב

רבות מדובר על חשיבותו של קשר בין-דורי: מחקרים שונים לאורך השנים מעידים על כך, שיחסים...

לקריאת הכתבה
איך לעצב בסטייל דירה בדיור מוגן?

עבור לא מעט בני הגיל השלישי, מעבר לדיור מוגן הוא שלב מתבקש בחיים, כשהמטרה העיקרית היא להפיג את הבדידות. אבל...

לקריאת הכתבה
מה כדאי לארוז במעבר לדיור מוגן?

מה הייתם לוקחים אתכם לאי בודד? השאלה התיאורטית הידועה, שנועדה לברר מה חשוב לכם באמת, צריכה להישאל -...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה