אף פעם לא מאוחר להתחיל לרקוד

כולנו רוצים לשמור על כושר. קראנו אינספור מאמרים על נפלאות הכושר הגופני ועל התרומה שלו לבריאותינו, ולא פחות חשוב - למצב רוחנו. אבל מה לעשות, הדרך מהספה אל הפארק או אל חדר הכושר רצופה רוב הזמן במכשולים. אחד מהם הוא שעמום. הדרך היחידה להתחיל לזוז היא למצוא את המקום שבו אנחנו גם זזים וגם נהנים, נותנים מזון לנפש. אחת האפשרויות היותר מענגות לשמור על כושר ובעיקר ליהנות היא פשוט לרקוד: אפשר לרקוד עם חברות באחד ממועדוני הריקוד הרבים, ואפשר להירשם לקורסים הקרובים לביתנו. באיזה סגנון ריקוד לבחור? הנה כמה רעיונות מענגים במיוחד:
ריקודי בטן
ריקוד שיגרום לכל אחת, בכל גיל, להרגיש סקסית. ריקודי בטן, צילום באדיבות תמרה
איך הכל התחיל: מקור הריקוד במזרח התיכון ובצפון אפריקה, עם השפעות מסגנונות הודיים, צוענים וספרדים. תחילה מדובר היה במחול שמרני של נשים מול נשים, בלבוש צנוע שכלל בעיקר שמלות ארוכות. במאות ה-18 וה-19, כשאירופאים התחילו להגיע למזרח התיכון, הריקוד הפך מעממי לאמנות בימתית. השמלות הארוכות פינו מקום לתלבושת סקסית המורכבת משני חלקים, והמון חרוזים ונצנצים.
איך רוקדים: ריקודי בטן הם שילוב של אירובי ומיומנות. הרבה תנועות אגן, סיבובי בטן, תנועות מעגליות של חלקי גוף בודדים כמו כתפיים, חזה, בטן, מותניים או אגן. אפשר תוך כדי הריקוד גם להשתמש באביזרים כצעיפים צבעוניים.
למה ריקודי בטן? הריקוד תורם לגמישות הגוף ולחיזוק השרירים, בעיקר של רצפת האגן. מחקרים גילו שנשים שרוקדות ריקודי בטן סובלות פחות מבריחת שתן, ומחולשות בשרירי רצפת האגן. "אין הגבלת גיל בריקודי בטן. אצלי בחוג יש גם נשים בנות 70 ויותר" אומרת תמרה, 56, מורה לריקוד מזרחי מנתניה. "הדגש הוא על שמחת חיים, חיבור לנשיות. לא משנה בנות כמה אנחנו, הריקוד הזה יגרום לנו להרגיש סקסיות. היתרון הנוסף הוא כמובן הבגדים - תלבושות ססגוניות, תכשיטים נוצצים, איפור". תודו שכיף לצאת ככה מהבית בשביל כושר.
ניה
שילוב של ריקוד עם אמנויות לחימה וריפוי. ניה, צילום באדיבות ניצן גנץ (צלם: גילי חן)
איך הכל התחיל: מדובר בטכניקה שנולדה בארצות הברית לפני 40 שנה, כפי שמספרת ניצן גנץ, מדריכת ניה. "בשנות ה-80 שלטה בעולם הכושר ג'ין פונדה וקלטות האירובי שלה. דבי וקרלוס רוסאס, זוג מדריכי כושר, הבינו שמשהו לא עובד נכון. שבעצם הגוף לא אמור לזוז ככה. הקפיצות החוזרות ונשנות גרמו להם לכאבי גב וברכיים, והם התחילו לבדוק טכניקות מהמזרח, מהמערב ומעולם אמנות הלחימה, ובעצם שילבו את הכל והגיעו לניה".
איך רוקדים: הניה היא כאמור שילוב של ריקוד, אמנויות לחימה ואמנויות ריפוי, ולכן יש בניה תנועות רכות של מחול, יחד עם עוצמה של אמניות לחימה ושיטות כמו פלדנקרייז. הריקוד בנוי על צעדים קבועים, שעליהם אפשר לעשות שינוי.
למה ניה? "המטרה היא לחבר את הגוף עם הרגשות, המחשבות והדמיון", אומרת גנץ. "בכל שיעור מתמקדים בנושא אחר, ברמה הפיזית וגם הרגשית והתודעתית. היתרון הבולט הוא שכל אחד מביא את עצמו, וזז לפי היכולת שלו כך שלגיל אין משמעות. בחדר אחד יכולות להיות נשים צעירות, יחד עם גברים וסבתות. כל אחד מוצא בזה משהו אחר".
LIFE DANCE – ריקוד החיים
ריקוד לנשים בלבד, המוציא מהרוקדות מהות רגשית. "ריקוד החיים" עם שירה רובינס, מתוך יו טיוב
איך הכל התחיל: מתוך משבר גדול בחייה הצליחה שירה רובינס, בעבר בעלת קליניקה מצליחה להומיאופתיה, ליצור שיטה, שלא רק הצילה את נפשה, אלא הפכה לטרנד לוהט ולמקור השראה לנשים רבות. אחרי עשר שנות נישואין מאושרות, בעלה האהוב חזר בתשובה, והשאיר אותה אם חד הורית לשני ילדים עם חובות וחור ענק בלב. "הרגשתי שאני מת מהלך מבחינה רגשית ופיזית", היא מספרת, "והתחלתי בפעולות החייאה מהירות". תנועות ההחייאה כללו חמש פעמים בשבוע ריקוד בסטודיו למחול. ראש שנה אחד החליטה רובינס להעביר שיעור ריקוד לנשים בלבד, כשההכנסות הועברו לטובת ארוחות חג לנזקקים, והשאר היסטוריה – מאז "ריקוד החיים" הוא שיטת ריקוד מצליחה, שמדברת לנשים רבות.
איך רוקדים: נקדים ונאמר שמדובר באימון לנשים בלבד. כל שיעור מתחלק לשלושה חלקים: בחלק הראשון רוקדים סגנונות מכל העולם, כאשר כל סגנון מוציא מהרוקדת מהות רגשית אחרת - האפריקאי האימהי, ההיפ הופ המרדני, הסלסה החושני וכיו"ב. החלק שני מאפשר ריקוד בסגנון חופשי יותר, כשמדי שבוע נבחר נושא שקשור לנשיות, ואותו חוקרים דרך הגוף. החלק האחרון הוא מסיבה של ממש: "אנחנו כבר לא יוצאות לדיסקוטקים, ופה יש לנו אפשרות ממש לצאת למסיבה", מסבירה רובינס, "אף אחד לא יודע מה קורה בתוך הסטודיו. אנחנו לא דופקות חשבון לאף אחד".
למה LIFE DANCE? "יש משהו חזק באנרגיה של להסתכל פנימה ולא החוצה, בלי ביקורת ושיפוטיות", אומרת רובינס. "זה שיעור מאד דינמי וכל אחת עושה מה שהיא יכולה. יש פה בנות 72 ויש בנות 28, אין נכון לא נכון. אני מנסה להגיע עם כל אחת עד המקסימום שלה".
זומבה
זומבה גולד, מיוחד לגיל השלישי. מתוך יו טיוב
איך הכל התחיל: זומבה הוא מותג שהמציא בשנות ה-90 אלברטו פרז, מהגר מקולומביה שלימד אירובי לטיני. "האגדה מספרת שזה קרה ממש בטעות, כאשר יום אחד שכח את קלטות האירובי בבית והביא את כל מה שהיה לו במכונית. האלתור הזה הפך לטירוף", מספרת מורן נחמני, מאמנת כושר אישית ומדריכת זומבה. "לידיעת המתעניינות והמתעניינים, רשמו לפניכם כי ב-23 במרס השנה מגיע ממציא השיטה לארץ".
איך רוקדים: מדובר בשילוב תנועות ריקוד המושפעות מסגנונות שונים כמו מרנגה, סלסה, קומביה בצ'אטה, פלמנקו וריקוד אפריקאי. על צעדים בסיסים מובנים מלבישים את הצעדים של אותו הסגנון.
למה זומבה? "הזומבה הוא שילוב של אימון לב ריאה והרבה קואורדינציה", אומרת נחמני. "בשיעור הראשון לומדים צעדים בסיסים של הריקוד, וכל שיעור עובד גם על זיכרון הצעדים. מכיוון שיש המון רקיעות, זומבה ממש טובה לצפיפות העצם, והכי הכי טובה לנפש. יש כל מיני סוגי זומבה, כולל זומבה גולד לגיל השלישי עם שירים קצת יותר רגועים, שמעלים פחות את הדופק".
סלסה
שילוב של הוצאת אנרגיה ומפגש חברתי. סלסה, צילום באדיבות שי איזנברג
איך הכל התחיל: סלסה בספרדית פירושה רוטב. האגדה האורבנית מספרת שבתחילת המאה הקודמת היוצר איגנסיו פיניירו הקדיש יצירה שכתב לאפריקאי זקן שמכר נקניקיות ברחוב. לשיר קראו "אצ'אלה סלסיטה", שיר הסלסה הראשון. יש עדיין ויכוחים על מדינת המקור, אבל כנראה שהסלסה הגיעה מקובה.
איך רוקדים: קיימים סוגי סלסה שונים, אחד מהם הוא סלסה קובנית, שהתנועות שלה עגולות וחושניות בשילוב תנועות אגן, והמוביל בריקוד עושה צעד בסיסי של 1-2-3 לאחור וצעד לפנים בספירת 5-6-7. המובל רוקד את אותו הדבר ומחקה את המוביל. סלסה אחרת היא LA שהתנועות בה יותר חדות ומהירות, ויש את הבצ'אטה, שמציעה ריקוד צמוד יותר.
למה סלסה? "זהו שילוב של הוצאת אנרגיה ומפגש חברתי", אומרת שי איזנברג, מדריכת סלסה בסגנון קובני בסטודיו בי. "תוך כדי ריקודי הזוגות פתאום מישהו צורח 'מעגל' בספרדית, ומתחיל ריקוד מעגל או ריקוד שורות. מוזיקה תמיד עושה מצב רוח טוב".
[#middleBanner]
הנשים שהפכו לרקדניות מקצועיות אחרי גיל 50
טורפות את החיים: קהילת נשים מעל 50
האישה שעזבה הכל והפכה מורה ליוגה
צדיק כתמר: כל היתרונות בריקודי עם
הכל על פעילות גופנית אחרי גיל 50
הצטרפו לקהילת הפנאי והתרבות של מוטק'ה
הצטרפו לקהילת חברות חדשות של מוטק'ה
ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...
מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...
מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...
חיפשתי ריקוד באינטרנט ומצאתי "קהילת ריקוד" במוטקה. כן, היה דבר כזה בזמנו.
מתוך קהילת הריקוד שבהנהלת רוויה, הגעתי לסטודיו שלה שבעירי ורקדתי.
שנים אחר כך הצטרפתי ליתר מדורי מוטקה.
מריו חתיך הורס רק חבל שהוא תפוס...