6 טיפים לשיער חזק ובריא

שיער בריא ושופע מעיד על כוח, ולא רק אצל שמשון הגיבור התנ"כי. רעמת שיער מרשימה לא רק משווה מראה בריא וחזק, אלא באמת מעידה על חוזק מסוים של הגוף ועל תזונה נכונה. מובן שצמיחת שיער הראש גם תלויה בגיל: ככל שהשנים חולפות, השיער שלנו פחות עבות וחזק לעומת השנים שבהן הגוף צעיר, מסיבות הורמונליות ואחרות. אבל עדיין, יש מספר פעולות שניתן לבצע כדי ליהנות מצמיחת שיער טובה ומשיער מרשים יחסית, גם בשנים מתקדמות. ריכזנו עבורכם 6 עצות לחיזוק השיער, כמה מהן בוודאי יתאימו לכם:
1. המריצו זרימת דם לקרקפת עם מסיכת שיער ביתית.
שמן זית מעורבב עם שמן רוזמרין ימריץ את הדם לקרקפת. צילום: Shutterstock
אלינה זקס, הרבליסטית קלינית ונטורופתית, מספקת טיפ להחזרת החיוניות לשיער, הדורש הצטיידות במרכיבים ביתיים בלבד: ערבבו כף של שמן זית עם 8-10 טיפות של שמן אתרי רוזמרין. יש לעסות את הקרקפת עם תערובת השמן ולהמתין שעה. שמן הרוזמרין ישפר את ספיגת החומרים החשובים שבשמן הזית על גבי העור, וימריץ את זרימת הדם לקרקפת.
אחרי שעה תחושו תחושה של חום באזור הקרקפת בשל זרימת דם לאזור. אל תופתעו - זה תקין. בחלוף שעה יש לחפוף את הקרקפת עם שמפו, ללא מים, כדי להסיר את השמן מהשיער בצורה טובה, ואחר כך לשטוף במים. במידה שיש לכם שיער שמן, מומלץ להתמיד אחת לשבוע ברוטינה זו. אם השיער שלכם יבש, תוכלו לעסות את הקרקפת גם פעמיים-שלוש בשבוע. המתמידים לאורך זמן יראו תוצאות.
2. הזרימו דם לקרקפת על ידי תנוחות הפוכות.
תנוחות הפוכות כגון אלה המתרגלים ביוגה יסייעו להזרמת הדם לקרקפת. צילום: Shutterstock
יצא לכם לתרגל יוגה? אם בחרתם בתרגול יוגה באופן קבוע, קחו בחשבון שתנוחות הפוכות כמו עמידת נר ועמידת ראש או ידיים, מזרימות דם לקרקפת ועל ידי כך מנתבות לאזור הראש יותר ויטמינים ומינרלים, שמזינים את שורש השערה ומעודדים צמיחת שיער.
במדינות שבהן מתרגלים יוגה כדרך חיים, למשל בהודו, אנשים בכל גיל עומדים על הראש לפחות פעם ביום למשך לפחות חמש דקות, מה שמשפר את צמיחת השיער שלהם באופן משמעותי. תנוחות הפוכות מועילות לבריאות באופן רחב – הן משפיעות לטובה על המערכת ההורמונלית, מורידות עומס מהשלד לפרקי זמן חיוניים, משפרות את רמות החמצן בגוף כי הנשימה עמוקה יותר ועוד.
ללמוד לעמוד על הראש או על הידיים בשיעורי יוגה, זו מיומנות שדורשת זמן של תרגול אבל שלל היתרונות שמתלווים לתנוחות ההפוכות, גורמים להשקעה להיות משתלמת ביותר. קחו דוגמא מדוד בן גוריון, שאלמלא עמידות הראש המפורסמות שאימץ מתרבות המזרח, אולי אפילו שיער הצדעיים המפורסם שלו לא היה צומח בצורה כזו מרשימה.
3. תזונה נכונה.
בשקדים ובאגוזי ברזיל יש אבץ שחיוני לבריאות השיער. צילום: Shutterstock
מסובך לכם לעמוד בעמידת נר? הנה טיפ פשוט יותר: הפחיתו צריכה של קמח לבן וסוכר לבן. אלה מונעים ספיגה מיטבית של ויטמינים בגוף, ומשפיעים לרעה על צמיחת השיער. כמו כן, לא מומלץ לשתות יותר מכוס קפה אחת ביום, שכן קפאין ברמות גבוהות עלול לגרום לדילול ויטמיני B מהגוף, החיוניים בין השאר לצמיחת השיער.
מה כן מומלץ לצרוך? אבץ שקיים בגרעיני דלעת או גרעיני חמניות, שקדים ואגוזי ברזיל. בנוסף, שימו לב לעצה ציורית והגיונית מעולם רפואת הצמחים: אם רוצים לחזק את השורשים, יש לאכול שורשים, כגון שורש פטרוזיליה, סלק, גזר, בטטה ושורש סלרי. רפואת הצמחים מסבירה את הקשר בין צמיחת שיער לאכילת שורשים מן האדמה בצורה הזו: אם יש בפקעות ובשורשים רכיבים החזקים מספיק כדי להצמיח מתוכם צמח, אותם רכיבים יסייעו גם לצמיחת השיער מתוך הקרקפת. לכן גם הטעם של פקעות ושורשים הוא מרוכז - הם מכילים בתוכם אוצרות תזונתיים טובים ועוצמתיים ביותר.
4. גזרו קצוות.
עדיף שיער קצר יותר ובריא משיער ארוך ושביר. צילום: Shutterstock
מרגישים שהקצוות המתפצלים נותנים לשיער שלכם עוד קצת אורך ומתקשים להיפרד מהם? חישבו שנית. ככל שהשיער ארוך יותר, כך הוא "לוקח" מהגוף רכיבים חיוניים שמתפזרים על פני שערה ארוכה יותר. שימו לב שהשיער שקרוב לקרקפת הוא תמיד יותר מבריק, גמיש וחזק מהשיער שרחוק מהקרקפת. תנו לרכיבים המזינים להיות מרוכזים על שטח שיער קטן יותר כדי שיהיו אפקטיביים, וגזרו קצוות. כדאי להעדיף שיער יותר קצר ובריא על פני שיער ארוך ופחות בריא. ההמלצה היא לגזור קצוות בכל 6-8 שבועות, ומינימום בכל 3 חודשים.
5. בחרו בשמפו נטול חומרים מזיקים.
שמפו מקציף הוא לאו דווקא שמפו בריא. צילום: Shutterstock
רוב מוצרי השמפו (וגם הסבונים הנוזליים לגוף ומשחות השיניים) כוללים כיום שני רכיבים שנויים במחלוקת, שתפקידים לתת לשמפו את תכונת ההקצפה: ALS (אמוניום לאורט סולפאט) ו- SLS (סודיום לאוריאל סולפאט). מדובר בחומרי ניקוי בעלי עוצמה גבוהה, שנועדו במקור להסרת שמנים ולניקוי מנועים ומשטחים תעשייתיים גדולים. מחקרים רבים נעשו על הרכיבים האלה, והם חשודים כמייבשים את זקיקי השיער, מה שהופך אותו לשביר ולמפוצל.
אז למה בכל זאת כוללים אותם? כי התרגלנו לכך שסבון טוב הוא סבון מקציף ונדרש שינוי דעת קהל רחב, כדי להרגיל את הצרכנים אחרת. במילים אחרות - ליעילות הגבוהה של חומרי ניקוי חריפים לגוף יש מחיר, השאלה היא האם אתם מוכנים לשלם אותו. אם אתם חשים בהידרדרות עקבית של מצב השיער וגם בתופעות של גירוי וגירוד בעור, בדקו את השמפו שלכם וחפשו אלטרנטיבות.
עד לאחרונה, בעיקר מותגי טואלטיקה טבעיים ויקרים הציעו שמפו וסבונים ללאSLS ו – ALS. כיום, עקב דרישה הולכת וגוברת של קהל מודע, יש כבר מגוון מוצרים ללא רכיבים אלה, במגוון מחירים. יצרן שאינו כולל אותם, לרוב ידגיש את הדבר באותיות גדולות על גבי בקבוק המוצר, כדי למשוך צרכנים מודעים.
6. התייעצו עם רופא לגבי תוספים הורמונליים.
תוספים הורמונליים יכולים להאט את נשירת השיער, אך יש להתייעץ על כך עם רופא. צילום: Shutterstock
בקרב נשים וגברים גם יחד, נשירת שיער והתקרחות קשורות פעמים רבות לא רק לתורשה ולגיל, אלא גם לחוסר איזון הורמונלי. אצל גברים, לרוב, צמיחת שיער איטית או נשירת שיער קשורות לנוכחות מוגברת בגוף של הורמון הטסטוסטרון, שנוצר בשל פעילות יתר של אנזים 5 אלפא. הפעילות של אנזים זה נוטה להתגבר ככל שחולפות השנים. ומה עושה האנזים הזה אצל גברים? מקצר את משך צמיחת השיער ומעודד התקרחות. גברים יכולים להתייעץ עם רופא לגבי האופציה ליטול מעכבי 5-אלפה רדוקטז צמחיים, שיאטו את תהליך נשירת השיער.
לפי הנטורופתית שני קדר בשקין, אצל נשים בגיל המעבר תיתכן ירידה בצמיחת השיער בגלל השינוי בייצור ההורמונים בגוף. במקרה כזה ניתן להתייעץ עם הרופא ולשקול נטילת גלולות, המספקות לגוף רמה קבועה של פרוגסטרון, לאיזון.
עוד על שיער בגיל המעבר
7 טעויות הטיפוח הגדולות שאנחנו עושות
כך תשמרו על מוצרי הקוסמטיקה שלכן
על חוט השיערה: עיצוב גבות בגיל מבוגר
הצטרפו לקהילת האופנה והיופי של מוטק'ה
המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר
נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...