חזרה לאופנה ויופי

סמדר גנזי על תנועת פרו אייג'ינג ואנטי פוטושופ

לא מאמינה בקרמים ובטח לא בניתוחים פלסטיים, עושה הרבה ספורט ושותה מים. סמדר גנזי מובילה תנועת פרו אייג'ינג וקוראת לכולנו להצטרף אליה
דנה דרבינסקי 30/04/18
סמדר גנזי על תנועת פרו אייג'ינג ואנטי פוטושופ
סמדר גנזי בצילומים לאתר קרייזי ליין. הסכימה להצטלם בתנאי שלא יהיה פוטושופ. צילום: אמיר יהל

 

 

לאחרונה פנתה חברת האופנה קרייזי ליין לדוגמנית לשעבר ומארגנת תצוגות האופנה סמדר גנזי (55) שגם מרצה בענייני העצמה נשית ומעבירה הכשרות לדוגמניות צעירות והציעה לה להצטלם לאתר החברה, עם בגדים שמיועדים ללקוחות בנות 50+.


גנזי ראתה בהצעה הזו הזדמנות גדולה. "שאלתי אותם אם הם יסכימו לא לרטש את הצילומים שלי ולהעלות  אותם ללא "תיקונים" ושינויי פוטושופ וכשהם הסכימו, הבנתי שיש לי פה הזדמנות להעביר מסר חשוב.
המדיה דוחקת בנו כל הזמן לשנוא את ההתבגרות  שלנו. אנטי אייג'ינג – זה אנטי התבגרות, אנטי הזדקנות. לי נמאס לשמוע את זה".

 

סמדר גנזי
סמדר גנזי בקמפיין לאתר קרייזי ליין. צילום: אמיר יהל

 

 

גנזי הופכת בתקופה האחרונה לדוברת בולטת של מגמת הפרו-אייג'ינג שמעודדת  התבגרות טבעית. טקסט לוחמני שכתבה בנושא בעמוד הפייסבוק שלה, הפך לפופלארי במיוחד והוביל לכתבה רחבת היקף איתה בנושא פרו-אייג'ינג במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות.

 

"תמרדי!", קראה גנזי בפוסט שלה שהתחיל את הגל: "בכל מי שקורא לך לא לקבל את ההתבגרות שלך. בכל מי שמספר לך שליופי שלך יש תאריך תפוגה, שמציע למכור לך נעורים מזויפים, שיש לו אינטרס להרוויח מליבוי שנאת ההזדקנות והשיסוי שלך בעצמך, שצועק לך באוזן כל הזמן: אנטי. אנטי. אנטי, תמרדי בכל מי שמסתיר לך את המופע הנפלא של הטבע בפנים שלך.

החלטתי שאני פרו. פרואייג'ינג, שאני בעדי. אני מביטה במראה ורואה יופי שנובע מניסיון, בשלות וביטחון מלא שאני מספיקה, ככה כמו שאני, ושאין אף בנאדם או מגזין או יצרנית בוטוקס שיכולים להגיד לי שאני מקולקלת. סיסטרז, אני קוראת לכן לצאת היום מעבדות לחירות. לצאת מעבדות האנטי-אייג'ינג לחירות הפרו-אייג'ינג".

 

זה  מספיק שהנשים עצמן יחליטו שקמטוטים זה בסדר ויפה, או שצריך שינוי במבט מבחוץ, כדי שאישה מתבגרת וטבעית באמת תרגיש יפה?

"צריכה להיות תנועה דו כיוונית. גם מאיתנו הנשים החוצה וצריך גם שינוי של החברה. אני  רואה יותר ויותר נשים שמצטרפות למגמה, אז קצת סבלנות וזה יקרה. אם יותר ויותר נשים יפסיקו ליישר קו עם הלחץ להיראות צעירות בכל גיל, יתחיל להתנתק הקשר בין גיל ליופי".

 

סמדר גנזי\
גנזי בצילום עצמי. "סיסטרס, בואו נמרוד במוסכמות היופי החברתיות"

 

מי קבע שרק עור מתוח הוא יפה? אני מקבלת תגובות מגברים ונשים שמציינים שהם אוהבים את המראה הטבעי שלי. יש בקבלה העצמית נינוחות ואהבה למי שאת. אני לא מנסה להיות מה שאני לא. אני לא בת 30 או 40 ואני מקבלת את זה. אני לא נאחזת במה שאי אפשר להיאחז בו. אני לא אלחם בהתבגרות. זו דרך הטבע ואני בת תמותה. הפנים שלי מספרים את סיפור חיי".

 

מה דעתך על נשים כמו גלית גוטמן שלא אוהבת קמטים ואומרת שהיא הרוויחה בכבוד את הכסף למתוח אותם?

 

"אני מכבדת ומחבבת את גלית ולא רוצה לדבר עליה ספציפית. באופן עקרוני, נורא חבל לי שנשים יפות, חזקות ומצליחות שמוברגות חזק במדיה ויש להן במה מרגישות שצריך להסתיר קמטים. בעניין הזרקות, מילויים ומתיחות באופן כללי, אני  יכולה להגיד מה כולם רואים ולא אומרים וזה שמי שנסמכת על הפעולות הכירורגיות, לא ניראת צעירה יותר. היא פשוט נראית נפוחה ולא טבעית ועם הבעה אחידה, קשוחה או מופתעת.


ובכלל, אם עשית מילויים בפנים אבל איזור המחשוף, עור הידיים והגוף בכלל, הוא עור של אישה מבוגרת, אז מה עשינו בזה? אי אפשר באמת לעצור את  הזדקנות המראה. זו מלחמה אבודה מראש. יש נשים שאפילו נמנעות מלהגיד את המילה הזדקנות מרוב שהיא מפחידה אותן, אבל זו דרכו של עולם.

 

כשנשים נלחמות להיראות צעירות, המסר שהן מעבירות הוא של חוסר קבלה עצמית, חוסר שביעות רצון כרוני. זה חבל. אין צורך לטשטש את ההבדלים בין נשים צעירות לבוגרות. לכל גיל יש את היתרונות שלו. תחשבו על המסר של חוסר הקבלה וחוסר האהבה העצמית, שזה מעביר לנשים צעירות. אני אישה. לא ילדה ולא נערה ואני אוהבת את זה ככה".

 

סמדר גנזי
סמדר גנזי: לא מאמינה בזריקות ומילויים. צילום: אמיר יהל

 

את לא יכולה לחשוב על מישהי אחת שנראית טוב עם ההזרקות והתוספות?

 "לא".


זה באמת מצער שכשמגזיני נשים מקדישים את צילום השער לנשים מעל גיל 50, הם תמיד ירטשו ויחליקו את  הקמטים והכתמים ויהפכו אותן למשהו שהן לא.

 

"נכון. תעשיית האופנה יוצרות אשליות שהן מאוד בעייתיות בעיני. אני אשמח להיות בת ה-55 הראשונה בישראל שמצטלמת לשער של מגזין נשים ללא פוטושופ. במשך שנים אני חלק מתעשיית האופנה ולא תמיד אני יכולה לעמוד מאחורי הטרנדים שהיא מובילה.


כבר שנים שיש לי קונפליקט בתור מארגנת תצוגות אופנה ומנטורית של דוגמניות. אני  לא חושבת שהתעשייה הזו היתה אחראית כשהיא קידמה את ההירואין שיק וצילמה דוגמניות רזות מדי ואני לא חושבת שהתעשייה הזו צריכה להיות גאה בעצמה, כשהיא מקדמת מודל יופי אחד וצעיר, וגורמת לנשים מבוגרות יותר, להרגיש שהן לא תקינות, לא יפות  ולא מושכות. 


סוף סוף,  לראשונה מזה הרבה  זמן יש הלימה בין העיסוק שלי ביופי לבין הערכים שאני מאמינה בהם. מבחינתי להצטלם בלי פוטושופ זה כמו לעשות מיצג. ההשראה היא אמנית המיצג המעולה, מרינה אברמוביץ, שהגוף שלה הוא האמנות שלה".

 

הטיפוח שלי הוא בעיקר ספורט

 

סמדר גנזי
גנזי באתר קרייזי ליין: צילומים ללא פוטושופ או ריטושים, צילום אמיר יהל

 

 

גנזי אומרת שהיא כמעט לא עושה דבר בכדי לשמור על המראה שלה. "אני מטופחת אבל לא בהיסטריה. אני לא שואפת למושלמות ואוהבת קצוות פרומים.  הטיפוח שלי הוא בעיקר ספורט. בכל בוקר אני מתאמנת במשך שעה ורבע או שעה וחצי, אני רצה ריצת שטח של 6 ק"מ, שש פעמים בשבוע ואז עושה מתיחות עם גומיות. שלוש פעמים בשבוע אני עושה תרגילי מיצוק וחיזוק עם משקולות ידיים ושלוש פעמים אני עושה תרגילי בטן. 


פעם בשבוע אני מקפידה לעשות עמידת ראש או נר כי עמידות הפוכות מחדשות את זרימת הדם בגוף ומניעות אותו לכיוון הראש והפנים. אני בוגרת תואר בלימודי חינוך גופני בווינגייט ובניתי לעצמי תוכנית אימונים. אני אלופה בדברים האלה. אני פותחת כל בוקר עם שתייה של שתי כוסות של מים פושרים עם לימון ואוכלת ארוחת בוקר שהיא שילוב של חלבונים, פחמימות וירק. ביי דה בוק.


אני שותה בכל יום לפחות ליטר מים, שזה מאוד מומלץ לשמירה על העור. נעים לי גם להיות מטופחת וגם קצת לנוח בתוך כל הטיפוח הזה".

 

משתמשת בקרמים?

"מבחינת קרמים, לא אשת בשורות אני. בבוקר לפני האימון אני מורחת קצת קרם עיניים. ולפני השינה אני פשוט מצחצחת שיניים. אני לא מאמינה בקרמים. זו לא רק אני. רופאי עור מסבירים שקרם לא באמת חודר את שכבת האפידרמיס. אני חסידה של נעמי וולף שהספר שלה "מיתוס היופי" עוסק בייצוגים של יופי נגד נשים ובהשתעבדות לכת היופי שכוללת השקעה ונהייה אחרי מוצרים שמשרתים בעיקר את החברות המסחריות".

 

גנזי, אמא לשניים (יעל שגיב 24 סטודנטית לתקשורת במרכז הבינתחומי, ואיתי מליניאק בן ה-14) היא באמת מטופחת, נשית ומצויידת בטונות של סטייל. גוון מופלא של תכלת בהירה קורן לה מהעיניים והחיוך שלה מלא בעליזות שובבה, הבגדים מדויקים והיציבה מרשימה. הלק שעל הציפורניים תואם את  גוון הליפסטיק שמתכתב עם גוון החולצה, השרשרת מחומרים טבעיים, תיק העור החום והסנדלים האתניים שמנצנצים משפע של אבני חן.

 

תוכלי לתת טיפ שלך לגבי איפור?

"באופן כללי מעל גיל 50 עדיף בעיני להתאפר בעדינות ולבחור בגווני שיער ואיפור שיהיו קרובים לגוון הטבעי. אני גם לא אוהבת שאנשים מריחים מבושם. אני שמה ממש מעט. שרק מי שממש מתקרב יריח. בעקרון אני לא בעד הרבה משום דבר כשמדובר במראה חיצוני. אני גם לא אוהבת הרבה תכשיטים או הרבה פרינטים בבגדים. בעיני יותר מתאים לגיל שלנו, להיות קלאסי".

 

סמדר גנזי
סמדר גנזי: לים הולכת בשורטס וגופיה. צילום: אמיר יהל

 

 

 

הוציאה את השתלים, לא לובשת בגד ים

 

למרות שהיא נראית נפלא, היא לא לובשת ביקיני או בכלל, "אני נראית סבבה בביקיני. אבל זה לא פריט שאני לובשת. כבר שנים שבגדי ים נראים לי משהו אידיוטי. על החוף הים אני לובשת שורטס וגופיה. כשאני רוצה להשתזף, אני משתזפת במרפסת של הבית שלי ולא מול כל המתרחצים בחוף".

 

לגנזי, שזוכה לתשומת לב רבה כדוברת של מגמת הפרו-אייג'ינג, חשוב עם זאת להדגיש שהיא לא מחזיקה במונופול על האמת ושזוהי דעתה הפרטית בלבד: "אני לא רוצה להגיע למצב שבו נשים נזהרות לדבר לידי על הפעולות הכירורגיות שלהן, או מרגישות שאני עושה להן דה-לגיטימציה. אני מבינה גם את כל מי שחושבת אחרת ממני ושכל אחת תעשה את  מה  שעושה לה טוב. כל אחת יכולה גם לשנות דעות במהלך החיים.

 

"אני עצמי הגדלתי את החזה לפני 18 שנה ולפני שלוש שנים בגלל סיבוך, הוצאתי את השתלים. במבט לאחור, קשה לי להבין מה גרם לי לשנות את עצמי ולהכניס שתלים מלכתחילה. מאז שהוצאתי אותם וחזרתי לגוף היחסית נערי שלי, אני מרגישה הרבה יותר טוב.


אני לא שוקלת לרגע להכניס בעתיד גוף זר לחזה שלי כדי "לתקן" ו"לשפר" את  עצמי. היום זה לא נראה לי תקין לעשות פעולות כירורגיות משיקולים אסתטיים בלבד".

 

אז אפשר להתבגר באופן טבעי ועדיין להיות מחוזרת?

 "כן, אני מאוד מחוזרת".

 רוצות לדבר עם סמדר גנזי? היא בפייסבוק ואפשר לעקוב אחריה גם באינסטגרם.

 

 

טיפולי הפנים המטורפים של המפורסמות

 

סודות הטיפוח של אילנית

סודות הטיפוח של חני נחמיאס

חדשות האופנה שאתן חייבות לקרוא ולהתעודד

הכוכבות יוצאות מהארון: הבוטוקס לא החמיא לי

סבתא בת 60 היא כוכבת הטיפוח של יו טיוב

טיפים לטיפוח בגיל 50 פלוס

בעולם הבינו שיופי בוגר גם מוכר. ואצלנו?

פאשניסטיות נפלאות: נשים מעוררות השראה

 

 

אוהבים אופנה? הצטרפו לקהילת אופנה ויופי של מוטק'ה 

 

תגובות  1  אהבו 

03/05/18
כל הכבודת מסכים עם כל מילה ת אם הייתי בן זוגה הייתי אוהב אותה עם סימני הזמן שהם חלק מימנה ומייחדים אותה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד באופנה ויופי

מיתוסים לגבי שיער – נכון או לא נכון

המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר

נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...

לקריאת הכתבה
שיער בגיל המעבר: נשירה וצרות אחרות

למעלה
חזרה