קוקטיילים כמו במסעדה - אצלכם בבית
אם אתם אוהבים לארח אז הקוקטיילים בכתבה שלפניכם, עומדים לגנוב את ההצגה ולהפוך אתכם למארחים המושלמים. וגם אם אתם מתכננים ערב זוגי כיפי, קחו לכם רעיונות לקוקטיילים שמוגשים במיטב המסעדות המובילות.
FRENCH NEGRONI
המרכיבים:
15 מ"ל גריי גוס תפוז
15 מ"ל מרטיני רוסו
10 מ"ל מרטיני ביטר
קישוט – טוויסט תפוז
אופן ההכנה:
הכניסו את כל המרכיבים לכוס נמוכה. הוסיפו קרח וערבבו. קשטו בטוויסט תפוז.
Mango lassy - מתקתק ופירותי
מנגו לאסי של דניאל קיסלסי, מנהל תחום הדרכת האלכוהול של "הכרם"
המרכיבים:
30 מ"ל בולס יוגורט
30 מ"ל בולס מנגו
10 מ"ל מיץ לימון
10 מ"ל רוטן מנגו
לשקשק היטב את כל המרכיבים בשייקר ולסנן ללואו בול עם קרח.
בהגשה: לקשט בחתיכות של מנגו טרי.
ארטיק אלכוהולי - הפתעה משכרת
ארטיק אלכוהולי בהמה מאמא. צילום באדיבות חברת הכרם
המרכיבים:
40 מ"ל רום סיילור ג'רי
15 מ"ל סירופ רוטן קוקוס
5 מ"ל מיץ לימון
40 מ"ל מיץ אננס
לשקשק את כל המרכיבים בשייקר ולסנן לתוך תבנית של ארטיק, להכניס למקפיא למשך הלילה ובתאבון!
אננס מייפל - מתיקות וכיף
קוקטייל אננס מייפל של ואלרו רסטו בר במחנה יהודה, ירושלים. צילום: אפיק גבאי
מרכיבים:
60 מ׳ל תערובת רום
20 מ׳ל מיץ לימון
10 מ׳ל אמרטו
30 מ׳ל מיץ אננס
15 מ׳ל סירופ מייפל
אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בשייקר ומשקשקים. מוזגים לכוס עם קרח ומניחים אננס מיובש ועלה מגנית לקישוט.
Down Town Cocktail - מקורי ומעניין
באדיבות DRINKS פסטיבל הקוקטיילים של חיפה 6-7/6 בעיר התחתית. צילום: צילום תום גנץ
מרכיבים:
50 מ"ל וודקה
30 מ"ל מיץ לימון
חלבון ביצה
10 מ"ל סירופ פסיפלורה
10 מ"ל סירופ רוזמרין
כמה טיפות אנגוסטורה ביטרס (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
מכניסים הכל יחד ומשקשקים בשייקר.
מעבירים לכוס קוקטייל ומקשטים עם ענף רוזמרין טרי שרוף בקצוות.
רנדין לבנטין - קייצי ומלא תשוקה
באדיבות יובל סופר שגריר מזקקת מילק אנד האני מזקקת הוויסקי הראשונה בישראל
15 מ"ל ליקר אלדרפלאוור
15 מ״ל ג'ין לבנטין
15 מ״ל מיץ ליים
25 מ״ל גרנדין
דש קראול ביטר
יין מבעבע
מוזגים את הרכיבים לשייקר ומנערים חזק. מוזגים לכוס שמפנייה וסוגרים עם יין מבעבע.
למי שרוצה להכין גרנדין ביתי:
צמצום ליטר מיץ רימונים בחצי. (1000מ״ל > 500מ״ל)
הוספת 500 מ״ל מי סוכר (ביחס 1:1)
הוספת 100 מ״ל רכז רימונים טבעי
אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...
החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...
את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...