סלטי קיץ מרעננים
עונת הקיץ באופן רשמי כבר כאן ומה אנחנו הכי אוהבים לאכול בקיץ? סלט! לסלט יש מקום של כבוד במטבח הישראלי לאורך כל השנה וקשה עד בלתי אפשרי לדמיין ארוחה שלא כוללת לפחות סלט אחד. בקיץ, כשחם ואין חשק למאכלים חמים הסלט הוא הפתרון האולטימטיבי ולפעמים יכול להחליף ארוחה שלמה. הוא יכול לשלב גבינות ופיצוחים, קרוטונים ודגים, בשר קר או חם קטניות ולמעשה מה לא, אפילו פירות. לפניכם 4 מתכונים של סלטים קיציים מרעננים שמכילים את כל הטוב שבמטבח הישראלי.
סלט שוק עם גבינת סנט מור וסומק של חוות דרך התבלינים
סלט שוק - קרדיט צילום הדס ניצן
המצרכים:
1 גליל סנט מור
1 סברס
3 שסק
1 פילה של לימון
12 עלים של חובזה
12 יחידות במיה
3 צנוניות
שמן זית
1/2 כפית סומק, מלח ופלפל שחור
ההכנה:
1. צורבים את הבמיה במחבת עם מעט שמן זית.
2. מוציאים את הגרעינים מהשסק וחותכים לקוביות גסות את השסק והסברס.
3. חותכים דק את הצנוניות.
4. על המנגל צורבים את גליל הסנט מור, כדקה מכל צד.
5. מערבבים את כל הירקות בקערה יחד עם פילה לימון ומתבלים עם סומק, קורט מלח, קורט פלפל שחור ושמן זית.
6. מעבירים לצלחת הגשה, בוצעים את הסנט מור בצורה חופשים וגסה מעל.
סלט קיסר עם אגסי אנג'ו אדומים, שקדים קלויים וגבינה כחולה של שף יובל בר-נר
סלט קיסר של יובל בר-נר
מצרכים ל-3 מנות:
1 ראש חסה ערבית, מופרד לעלים, שטוף ומיובש
50 גרם שקדים פרוסים וקלויים
50 גרם גבינה כחולה (כמו רוקפור) מפוררת
שני אגסים פרוסים לפרוסות דקות או לגפרורים
מצרכים לרוטב:
3 כפות רוטב דגים תאילנדי
שן שום גדולה כתושה
מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון גדול
5 כפות גדושות של מיונז
3 כפות שמן זית
3 כפות מים קרים
מעט מלח ופלפל לפי הצורך
ההכנה:
- קורעים את עלי החסה לחתיכות בינוניות ושמים בקערה גדולה יחד עם האגסים.
- שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב עד קבלת רוטב אחיד. מתקנים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
- יוצקים את הרוטב על החסה והאגסים ומערבבים בעדינות.
- מעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעל גבינה מפוררת ושקדים קלויים.
סלט עגבניות בארבעה צבעים של שף יונתן רושפלד
סלט עגבניות של יונתן רושפלד. צילום: אנטולי מיכאלו
מצרכים:
4 סוגים שונים של עגבניות מצבעים שונים (תמר, שרי, ליקופן, עגבניות צהובות)
1 עגבנייה גדולה חצויה לשניים, מקורמלת מעט בתנור עם סוכר
בצל ירוק – לפי הטעם
בצל סגול – לפי הטעם
5 צנוניות
פלפל צ'ילי
חופן זיתים
גבינת טולום הטורקית מפוררת עם מעט זעתר
חלמון ביצה קשה מפורר
שמן זית, מלח ולימון
ההכנה:
1. מרסקים על מגרדת את העגבנייה הצלויה ויוצקים לתחתית כלי ההגשה.
2. מערבבים את כל החומרים באופן אחיד ומגישים.
סלט ירקות קלויים ברוטב גבינות ודבש של מסעדת פאראקאלו ביפו
המצרכים:
2 סלקים יפים
2 ראשי קלורבי
2 בטטות
100 גרם יוגורט יווני
100 גרם גבינת מסקרפונה
2 כפיות דבש
חופן עלי רוקט
כמה עלי נענע
כמה עלי אורגנו
שקדים חצויים קלויים
סלט ירקות קלויים ברוטב גבינות של פאראקאלו. צילום מיטל סולומון
לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...
חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...