יוצאים מהשגרה: פסטה עם הפתעה
נדמה כי כבר אי אפשר להפתיע אותנו עם פסטה כי מדובר במנה המוכרת מחיי היום יום של כולנו. טרייה או יבשה, ממולאת או עם רוטב, פסטה היא כנראה המנה הנפוצה והאהובה בעולם. במתכונים שלפניכם מצפה לכם הפתעה כי הם משלבים בין פסטה לגבינה כחולה, למשל, במקום הפרמזן המסורתי וגם כשמדובר ברביולי, מצאנו מתכון לכזה עם מילוי רביולי עם תירס במקום הבטטה והגבינות בדרך כלל. וזה לא הכל: יש גם שילוב של ביצה עלומה במנת הרביולי שיוצר מנת פסטה שלא פוגשים כל יום.
פסטה עם ירוקים וגבינה כחולה של השף שגב משה
פסטה עם עלים ירוקים וגבינה כחולה. צילום: עידן ירדני
מצרכים (2-4 מנות):
4 עלי לזניה טרייה או 1 חבילה של פסטה פטוצ'יני
לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 זוקיני צהוב או 2 קישואים קטנים, קצוצים לקוביות קטנות
2 שיני שום פרוסות
1 כוס עלי תרד טריים
1 כוס פרחי ברוקולי שבושלו במים רותחים 3 דקות
500 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות יין לבן מתוק
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל לבן טחון
2 גבעולי בזיליקום טריים
1 גבעול טימין
50 גרם רוקפור או כל גבינה כחולה שאוהבים
קורט אגוז מוסקט
חומץ בלסמי מצומצם
להגשה:
חופן אגוזי לוז קלויים ומרוסקים במעבד מזון (כוס חד פעמית מלאה)
עלים ירוקים - עירית קצוצה, בצל ירוק, מיקרו גרינס
30 גרם גבינת רוקפור
ההכנה:
- מבשלים את עלי הפסטה או הפטוצ'יני במים רותחים ומומלחים 7 דקות.
- מחממים בסיר שמן זית ומטגנים בו קוביות זוקיני, שום וטימין.
- מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים שוב לרתיחה.
- מוסיפים את הברוקולי והגבינה, מערבבים עוד 4-5 דקות ומוסיפים את עלי התרד והמוסקט.
- מעבירים את דפי הפסטה לתוך סיר הרוטב. מערבבים היטב ומעבירים לצלחות הגשה.
- מפזרים מעט אגוזי לוז וחומץ בלסמי מצומצם ומגישים.
לינגוויני זוקיני ודג של השף איתי שפיגל, קפה ביגה
לינגוויני זוקיני ודג. צילום: דן פרץ
מצרכים:
4 כפות שמן זית
שן שום
100 גרם עגבניות קצוצות
50 מ"ל יין לבן
80 מ"ל ציר ירקות
2 קוביות חמאה
80 גרם רצועות זוקיני
חבילת לינגוויני
פילה דג לברק
ההכנה:
- מחממים שמן זית על מחבת ומוסיפים שן שום פרוסה ואת העגבניות הקצוצות.
- מתבלים במלח, פלפל לפי הטעם ומבשלים דקה.
- מוסיפים יין לבן, ומצמצמים במשך 2 דקות.
- מוסיפים ציר ירקות ומוסיפים את קוביות החמאה על מנת להסמיך את הרוטב.
- מוסיפים את רצועות הזוקיני.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- במקביל צולים את פילה הדג (קודם הצד של העור) על המחבת.
- מניחים על הצלחת את הפסטה, מוסיפים את הרוטב ומעל את פרוסת הדג ומגישים
רביולי תירס עם ביצה עלומה ואספרגוס של השף דורון ישועה ממסעדת פיאטו
רביולי תירס וביצה עלומה. צילום: יחצ
מצרכים לבצק פסטה:
700 גרם קמח דורום לפסטה
300 גרם קמח לבן
385 גרם חלמונים
260 גרם ביצים
30 מ"ל שמן זית
40 גרם מלח
מצרכים למילוי:
1 קילוגרם גרעיני תירס טרי
1 ליטר שמנת מתוקה
65 גרם סוכר
250 גרם קמח פולנטה
1 ליטר חלב
1/4 כפית שום כתוש
1/4 כף מלח
קורט אגוז מוסקט טחון
250 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת מסקרפונה
70 גרם גבינת פרמזן
מצרכים לרוטב:
100 גרם חמאה
כמה עלי מרווה
חצי כוס יין לבן
3-4 אספרגוס לכל מנה
לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...
חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...