חזרה למגזין אוכל

שייקים: בריאות בכוס

כשמתחשק לכם משהו טעים, מזין ובריא שהכנתו קלה וערכיו התזונתיים רבים - הפתרון הוא שייק ירקות או פירות שמכינים ברגע ונהנים שעות
קרן אוחיון 24/06/18
שייקים: בריאות בכוס
שייק טרופי, גם טעים וגם בריא. צילום:יחצ

 

 

 

 

 

שייק יכול להיות ארוחה שלמה ולהכיל חלבון, פחמימה ושומן אבל בכדי לא להגזים עם הסוכר, אפשר להסתפק בכמות של כוס אחת – כ-250 מ"ל. זוהי מנה מכובדת ומספקת מבחינת הערכים התזונתיים ומבחינת השובע כאחד ואם אתם בוחרים בשייק – עשו זאת על חשבון ארוחה (ארוחת הבוקר, למשל) ולא בנוסף אליה.

 

אם יש לכם נטייה לסוכרת – החליפו חלק מהפירות בירקות, רצוי ירוקים שיש בהם הרבה ויטמינים ומעט סוכר. זה נכון במיוחד לשומרי המשקל שלהם נמליץ להמיר את המיץ במים.

 

מתכון בסיסי לשייק יכלול בדרך כלל פירות ו/או ירקות בשילוב חופן קוביות קרח ו/או מים או מיץ שאותם מכניסים ביחד לבלנדר ותוך דקות הפירות, הירקות והקרח נכתשים עד דק ויש לנו שייק קר ומרווה. ומה עם רוצים שילובים מקוריים וטעימים? קבלו כמה רעיונות.

 

כשסגול וכתום נפגשים

 


מתכון לשייק קייצי של חגית לידרור-בישול טבעוני וצמחוני בריא באהבה צילום: אנטולי מיכאלו

 

מרכיבים ל-3-4 כוסות

 

בננה (רצוי קפואה)

1-3 תמרים (לפי מידת המתיקות האהובה עליכם)

מיץ מתפוז אחד /  מי קוקוס

כחצי כוס פירות יער מעורבים קפואים או טריים (מומלץ שילוב של פטל ואוכמניות מתוקות)

10-15 עלי נענע

חתיכת קליפת לימון קטנה

כוס פירות כתומים: נקטרינה, פאפיה, מנגו, אננס וכדומה

כוס מים

*למקסימום בריאות, כדאי להוסיף קצת מזונות על להעצמת הטעם והעלאת הערך התזונתי: כ-15 גוג'י ברי, כפית זרעי צ'יה, כפית שברי קקאו וכחצי כפית אבקת מאקה. יש להשרות את מזונות העל כרבע שעה במים כדי שיטחנו חלק יותר.

 

ההכנה:

להכניס את מזונות העל לבלנדר להשריה עם חצי כוס מים ובינתיים לחתוך את כל הפירות.

להכניס לבלנדר את כל המרכיבים, ולטחון בפולסים. להוסיף מים בהדרגה לפי הצורך של הבלנדר שלכם.

לטעום: לתקן מתיקות במידת הצורך, להוסיף קרח לפי אהבתכם לטחון ולמזוג.

 

 

 

 

שייק מוקה

 


שייק מוקה באדיבות המותג נינג'ה. צילום: יחצ

 

מרכיבים

  • ¾ בננה בגודל בינוני
  • 3 כפיות קפה טרי, מצונן
  • 180 מ”ל חלב שקדים
  • ½1 כפיות אבקת קקאו לא מומתק
  • 2 כפיות חמאת שקדים
  • ¾ כפיות צוף אגבה
  • 225 גרם קרח

 

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת שייק חלק.

 

 

השייק הטרופי


מרכיבים ל-2 כוסות שייק:



  •  כוס אננס חתוך לקוביות (רצוי טרי אך ניתן להשתמש במשומר)
  •  מנגו חתוך לקוביות
  •  בננה פרוסה
  • ½  כוס קרח 
  • 3/4  כוס משקה סויה אלפרו 


אופן ההכנה:


מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד שמתקבל שייק במרקם אחיד.


רצוי מאוד להגיש מיד.

 

 
שייק טרופי של מנגו ואננס, צילום: יחצ אלפרו

 

שייק ירוק מפתיע

 

מרכיבים:

2 בננות בשלות

4-5 קוביות בינוניות של מלון או מנגו

2-4 תמרים

2 גבעולי סלרי

3-4 גבעולי נענע

5-6 גבעולי פטרוזיליה

חופן תרד או קייל

כוס קרח

¼ כוס מים. 


שייק ירוק. צילום: באדיבות מיץ מרק

 [#middleBanner] 

 

 

ההכנה:

  • מכניסים לקערת המערבל את הפירות.
  • מוסיפים את עשבי התיבול, הקרח ומים.
  • מפעילים את המערבל במהירות נמוכה ל ½ דקה, אם יש צורך דוחסים מעט את עשבי התיבול בעזרת מוט דחיסה של הבלנדר.
  • מגבירים את מהירות הערבול וטוחנים כ 2 דקות נוספות.
  • מעבירים לכוסות הגשה.

 

 

 

 המתכון באדיבות יוספה בן כהן – מסעדת "מיץ מרק", ברח' כצנלסון 49 בגבעתיים, רח' ארלוזורוב 62 בתל אביב ובקרוב גם ירושלים.

 

 

 

 שייק סברס

 

 
שייק צבר אדום. צילום: חוות אורלי וקפה לואיז

מרכיבים:

1 יחידה סטיק אבקת סברס

2 כפות  אננס טרי

3 יח  תות טרי או קפוא

3 כפות חלב קוקוס

מים

קרח

אגבה כחולה 1 כפית

המתכון באדיבות קורי אוהד, שף קפה לואיז

 * את אבקת הצבר ניתן להשיג בקניה באתר האינטרנט של חוות צברי אורלי, ברשתות בתי קפה , הולמס פלייס

 

 יוצאים מהשגרה - מתכוני פסטה עם הפתעה

סלטי קיץ מרעננים

 קוקטיילים כמו במסעדה

מתכונים עם דובדבנים

סלט, מאפינס, קיש ובראוניז

מתכון לפילה דניס ופסטה שחורה

בריא אש: כל הסיבות לאכול חריף

 

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה