איך הבריכה יכולה לשפר את בריאותכם

בריכת שחייה, במיוחד בעונת הקיץ, מהווה מקום מומלץ ומועדף לקיום פעילות ספורטיבית בכל גיל. בקרב אוכלוסיית גיל הזהב זוהי לעתים ההזדמנות היחידה לבצע פעילות המשפרת את גמישות וחוסן הגוף, מבלי לגרום לעומס מיותר על המפרקים. אידיאלי לגיל הזהב
בריכת שחייה, במיוחד בעונת הקיץ, מהווה מקום מומלץ ומועדף לקיום פעילות ספורטיבית בכל גיל. בקרב אוכלוסיית גיל הזהב זוהי לעתים ההזדמנות היחידה לבצע פעילות המשפרת את גמישות וחוסן הגוף, מבלי לגרום לעומס מיותר על המפרקים. לדברי לילך וקס, הידרותרפיסטית ומדריכת שחייה, המנחה פעילות במים בבית הדיור המוגן "גני שרונים" אומרת ש"המים הם מקום חווייתי המתקשר אצל רובנו לכיף והנאה ומתוך שכזה גם הפעילות הגופנית בו נעשית ממקום של כיף והנאה.
המים מהווים סביבה בטוחה, ומאפשרים עבודה עצמאית גם למי שביום-יום תלוי באביזרי תמיכה שונים". וקס מצביעה על מגוון קשיים הקיימים בגיל הזהב, עליהם ניתן לעבוד באמצעות הפעילות בבריכה:
שחייה בטוחה ומשמחת. צילום: shutterstock
בעיות של שיווי משקל
הלחץ ההידרוסטטי במים גורם לכך שהמים "מחבקים" אותנו ותומכים בנו בעת הפעילות ובכך מאפשרים לנו עבודה על מערכת שיווי המשקל והשרירים המייצבים, בלי חשש לנפילות ולפגיעות.
כאבים ולחץ על המפרקים
במים אין לחץ על המפרקים כתוצאה מ"חוסר המשקל" שאנו חשים, הנגרם כתוצאה מתכונת הציפה של המים. כך מתאפשרת עבודה בטווח תנועה גדול יותר מאשר מחוץ למים.
ירידה בתפקוד השריר
במים ניתן לעבוד על חיזוק השריר ע"י כך שכל תנועה שאנו עושים הינה תנועה מול התנגדות, המחזקת את השריר ומאפשרת שליטה בתנועה.
משפרים את תפקוד הלב, הריאות והשרירים. צילום: shutterstock
ירידה בתפקודי לב-ריאה
השחייה יכולה להביא לשיפור ביכולת האירובית כי במים יש ירידה של כ-10% בדופק, עלייה משמעותית בנפח הפעימה ובהספק הלב בדקה. כל אלו מסייעים לתפקוד טוב יותר של מערכת הלב והריאה.
עצמאות
במים יכול גם מי שתלוי ביום-יום באביזרי תמיכה שונים לעבוד בצורה עצמאית ללא צורך באביזרים. הדבר משפר את הביטחון העצמי, מעלה את המוטיבציה ומשפר את מצב הרוח.
השחייה בבריכה משפרת מצב רוח ומפיגה מתחים. צילום: shutterstock
הפחתת כאב
עצם השהייה במים מוכחת כמרגיעה ומפחיתת כאב, תורמת לשיפור ההרגשה הכללית ועוזרת לנו לצאת ממעגל הכאב.
הפגים מתחים
השחייה יכולה להביא לשיפור המצב הנפשי וירידה בעייפות ודיכאון. וקס מוסיפה ומדגישה: "כמו בכל פעילות גופנית גם כאן מומלץ להקפיד על התייעצות מוקדמת עם רופא. בעיקר בקרב הסובלים מבעיות בלחץ דם, מחלות לב, פצעים פתוחים, בעיות בעור, אפילפסיה, או אלה הסובלים מרגישות לכלור".
הוא מזדקר בהתרסה או שמוט בהכנעה, בהתאם לגיל ואולי גם לגנטיקה, אבל בעיקר למאמצים שהשקענו בו. בלי סיוע של...
תקראו לזה בריחת סידן, דלדול עצם או אוסטיאופורוזיס, התוצאה היא אחת: העצמות הופכות עם הגיל פריכות...
אורח החיים כיום מכתיב שעות רבות של ישיבה: מול המחשב, ברכב, מול הטלוויזיה. זה נכון במיוחד לימים אלו, שרובנו...