כריכים שהם ארוחה שלמה
סנדוויץ' כרובית עם סלסת ירוקים, פטה ושקדים של עז תלם, בלוגר אוכל ומחבר ספר הכרובית
"בחרתי לבסס את המתכון על כרובית כי היא ירק יקר מאוד לליבי – כתבתי עליה ספר שלם. הכרובית כאן היא הכוכבת, וכל שאר המרכיבים נועדו להאדיר אותה", מסביר עז וממליץ לבחור כרובית בצבע לבן יפה (ולא צהבהבה) עם תפרחות מהודקות היטב וגבעול (הגזע) שנראה שנחתך לאחרונה - עם כמה שפחות סדקים וסימני התייבשות.
ומהו הסוד לכרובית צרובה מושלמת?
"אידוי מקדים שלה - האידוי מרכך את התפרחות ואז הכרובית יוצאת שחומה בחלק החיצוני ונימוחה וכיפית מבפנים".
המרכיבים:
4 פרוסות לחם BEFREE קלויות קלות (בטוסטר או במחבת)
80 גרם גבינת פטה מפוררת
חופן שקדים פרוסים קלויים
לסלסת ירוקים:
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ גס
1/2 צרור כוסברה קצוץ גס (לא חובה, אפשר להשמיט ולהוסיף יותר פטרוזיליה)
עלים מ-1/2 צרור נענע
עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
2 שיני שום חתוכות גס
1/2 בצל קטן (סגול או לבן) חתוך גס
מיץ סחוט מ-1/2 לימון
3 כפות חומץ יין לבן
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
קורט סוכר (לא חובה)
לכרובית:
1 כרובית קטנה
3-4 כפות שמן זית
קורט מלח דק או גס
אופן ההכנה:
1. הכינו את הסלסה: הכניסו את העשבים למעבד מזון והפעילו אותו בפולסים עד שהעשבים קצוצים דק. הוסיפו את השום, הבצל, מיץ הלימון והחומץ וטחנו היטב. הוסיפו בהדרגה את שמן הזית תוך כדי טחינה עד שמתקבל מקרם של ממרח. טועמים ומוסיפים מלח ו/או שמן זית וחומץ לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי - הוסיפו קורט סוכר.
2. הכינו את הכרובית: חממו תנור ל-190 מעלות. אדו את הכרובית בסיר עם מים רותחים 4-5 דקות.
הוציאו את הכרובית, פרקו אותה לתפרחות בגודל בינוני-קטן וחצו כל תפרחת לאורכה. זלפו
את שמן הזית ופזרו את המלח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. הניחו את התפרחות בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. זלפו מעל מעט שמן זית ואפו במשך כ-20 דקות עד שהתפרחות מזהיבות.
3. הרכיבו את הסנדוויץ': מרחו שכבה נדיבה של סלסה על שתי פרוסות לחם. סדרו על כל פרוסה תפרחות כרובית, פזרו מעל את גבינת הפטה והשקדים וסגרו כל סנדוויץ' עם הפרוסה הנוספת.
כריך מפתיע של בטטה צלויה של יוספה בן כהן "מיץ מרק"
כריך בטטה. צילום: בועז לביא
מרכיבים לכ- 4 כריכים:
2 בטטות בינוניות
8 פרוסות לחם מחמצת טרי
½ כוס מיונז טבעוני
½ כוס ממרח פסטו
16 זיתי קלמטה
1 חב' רוקט
3 גבעולי בצל ירוק
כ- 12 עלי חסה
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הבטטות עם הקליפה.
2. מחממים תנור לחום גבוה. מניחים את הבטטות בשלמותם על תבנית אפיה ואופים עד שהבטטות מתרככות לגמרי.
3. מרכיבים את הכריכים: על צד אחד של הלחם מורחים מיונז בנדיבות. על הצד השני מורחים את הפסטו.
פורסים את הבטטות לפרוסות עבות ומניחים על המיונז. מגלענים את הזיתים ומפזרים מעל הבטטות.
מסדרים את הרוקט, בצל ירוק קצוץ דק וחסה. סוגרים את הכריך עם הפרוסה שמרוחה בפסטו.
מתכון לפיתה טרטר של השף נתי נייזוב ממסעדת מאריס שוק צפון
פיתה טרטר של מאריס שוק צפון. צילום: נתי נייזוב
מצרכים לפיתה:
פיתה מחיטה מלאה
חבילה רוקט 150 גרם
טרטר סלמון 150 גרם - לבקש מהדייג טרי!
חצי סלק
חצי צנון
4 גבעולי כוסברה
לימון
טוביקו
מיץ לימון
מיונז
מלח
פלפל
קארי
אופן ההכנה:
1. קוצצים את כל הירקות לקערה
2. מוסיפים את טרטר הסלמון
3. מתבלים עם קורט מלח קורט פלפל ו2 כפות מיץ לימון
4. בקערה נפרדת שמים קארי חצי כפית וכך מיונז מערבבים יחד לתערובת אחידה
5. מחממים את הפיתה מזלפים את הרוטב לתוכה, ואז מכניסים את תערובת הירקות והדג.
6. מניחים בנדיבות טוביקו מעל.
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...
חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...