מתכוני דגים חגיגיים ומרשימים
פילה דניס צלוי בתנור של מסעדת רוסטיקו
דג הדניס מתאפיין בטעם עדין ונקי. אנו מקבלים את הדגים שלנו מדי יום והם אינם עוברים הקפאה, אנו ממליצים לבחור בדגים טריים גם לארוחה הביתית. פילה הדג נצלה בתנור יחד עם ירקות ומוגש עם רוטב שמנת-לימון עדין, עירית קצוצה ושקדים קלויים.
את הרוטב והירקות הצלויים ניתן להכין מראש, וכך זמן הכנת המנה הוא קצר מאוד- רק צורבים את הדגים ומוסיפים מהרוטב והירקות המחוממים.
מרכיבים ל-6 מנות
12 פילה דניס או לברק טרי ונקי
ירקות חתוכים (לגודל ביס), רצוי בעלי טעם עדין כגון שורש סלרי, כרישה, קולורבי או זוקיני.(כ-50 גרם מכל ירק, עבור כל סועד)
מצרכים לרוטב
750 מ"ל (1 בקבוק) יין לבן יבש
45 גרם שיני שום חצויות
10 גרם גבעולי טימין שטופים
1.5 ליטר ציר דגים/מים
1/2 ליטר שמנת מתוקה
כפית מלח דק
מיץ מלימון אחד גדול
חופן עירית קצוצה
הוראות להכנת הרוטב
* מבשלים את היין, השום, הטימין וציר הדגים/מים בסיר על אש בינונית גבוהה, עד צמצום לרבע הכמות בערך (כ-600 מ"ל).
* מסננים במסננת צפופה ומצננים לטמפרטורת החדר.
* מוסיפים לנוזל המצומצם את השמנת המתוקה, המלח, מיץ הלימון והעירית, ומערבבים.
הוראות להכנות מקדימות למנה :
* צולים מראש את הירקות בחום בינוני בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל עד שהם מתרככים.
*אופים שקדים קלופים לרבע שעה בטמפ' 180 מעלות, עד הזהבה.
* מכינים את הרוטב למנה.
הכנת המנה בעת ההגשה:
* מחממים בקסרול קטן מעט מהרוטב .
* במקביל מחממים בתנור את הירקות שהוכנו מראש.
* צורבים במחבת או בגריל את פילה הדניס על צד העור עד הזהבה, ואז הופכים לדקה אחת לצד הבשר.
* מסדרים ערימת ירקות חמים במרכז צלחת ומעליה שני פילטים של הדג, כשצד העור המוזהב כלפי מעלה.
* יוצקים סביב מהרוטב החם ומפזרים סביב שקדים קלויים.
פילה מוסר ים על ניוקי ברוטב אניס
דג מוסר על ניוקי של מסעדת לחם יין. צילום רום אוזן
מרכיבים:
200 גר' מוסר ים עשוי על הפלנצ'ה ( כ 15 שעה)
רוטב:
שמים במחבת 30 מ''ל שמן זית, 1 שן שום פרוסה ומטגנים
מוסיפים 30 גר' עגבניות קצוצות ומטגנים
מוסיפים 15 גר' שקדים פרוסים ומטגנים
מוסיפים 20 מ''ל אניס ( כל משקה של אניס, ארק, אוז, פרנו או פסטיס)
ו 100 מ''ל שמנת מתוקה ומצמצמים הכל ביחד
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
ו 2 עלי בזיליקום.
ניוקי:
לוקחים 100 גר' ניוקי, מבשלים 2 דקות במים רותחים. כאשר מוכן מעבירים לצלחת עמוקה, מעליו מניחים את המוסר ים ועליהם יוצקים את הרוטב.
לברק ממולא בשום, לימון גראס ופלפל צ'ילי של השף נתי נייזוב ממסעדת מאריס שוק צפון
מרכיבים:
1 לברק נקי לבקש מהדייג
4 גבעולים כוסברה
4 גבעולים פטרוזיליה
1 לימון גראס
1 פלפל צ'ילי
1 ליים
אופן ההכנה:
לוקחים את כל עשבי התיבול ובשלמותם להכניס לבטן הדג. מוסיפים את פלפל הצ'ילי החצוי לאורכו ואת מקל הלימון גראס מכניסים אל תוך פה הדג.
מחממים תנור ל-180 מעלות - מניחים את הדג על רשת ומתחתיו תבנית שלא ילכלך.
לאחר 12 דקות מוציאים ומגישים עם תפוחי אדמה ויוגורט הולך עם כל תוספת כאוות נפשכם.
לברק ממולא. צילום: נתי נייזוב
סלמון מקורמל על סלט אטריות של שף אבי ביטון
סלמון מקורמל על סלט אטריות יפני של השף אבי ביטון. באדיבות אחוה
מצרכים (ל-2 מנות):
2 פרוסות פילה סלמון
2 כפות סילאן
1/4 כפית חרדל
2 כפות סויה
1 כף שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל
לסלט:
2 כוסות אטריות ביצים
צרור כוסברה
צרור בצל ירוק
2 גזר חתוך לגפרורים
2 פלפל אדום פרוס דק
1 צ'ילי טרי
חופן בוטנים
ויניגרט:
1/4 כוס טחינה אחוה ללא מלח
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סויה
1/2 כפית סוכר
1/4 לימון סחוט
1 כף שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי המשרה של הדג ועוטפים בו את הדג מעל הכיוונים. צולים את הדג במחבת. בינתיים מכינים סלט מכל חומרי הסלט למעט הבוטנים.
- בבלנדר מוט מכינים את הויניגרט, מתבלים את הסלט באמצעותו ומגישים את הדג לצד הסלט עם בוטנים מלמעלה.
מסעדות למטיילים באיזור הגליל
יוצאים מהשגרה: פסטות עם הפתעות
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...
חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...