לטייל, לאכול וליהנות: בגליל
למרות החום, ובעיקר בגלל החופש מעבודה, חודש אוגוסט הוא החודש שבו הרבה אנשים בוחרים לטייל ברחבי ארצנו. ואם כבר לטייל בזמן הזה אז האפשרות הכי טובה היא להתמקד באזור הצפון, שבו תמיד קצת פחות חם והרבה יותר נעים. אזור הגליל הרווי במקורות מים טבעיים הוא האזור המומלץ ביותר לטיול בעונה החמה כי יש בו שלל נחלים, מפלים ומעיינות שמלאים במים לאורך כל השנה בהם תוכלו לשכשך את הרגליים ולצנן את כל הגוף. לפניכם רשימה של המסעדות המומלצות של הגליל התחתון העליון והמערבי, שבהן כדאי לעצור בסיום הטיול על מנת למלא את המצברים (ואת הבטן) לפני שמתחילים את הדרך חזרה הביתה.
הגליל התחתון
בגליל התחתון אחת מאתרי המים המומלצים הוא מעיין אלרואי וכך גם פארק העמקים. יש באזור מסלול הליכה באורך 2 קילומטרים הממוקם בתפר בין הכרמל והגליל התחתון, בשולי קריית טבעון. במסלול הזה עוברים באזור נחל קישון שנקי יחסית, ועיקר מימיו מגיע מנביעות עונתיות. באזור נחל תבור יש את אחד המסלולים היפים בגליל.
קמה, קיבוץ הרדוף
קמה בהרדוף - מבחר מנות מהתפריט - קרדיט אנטולי מיכאלו
במרחק של 20 דקות נסיעה מפארק המעיינות נמצא קיבוץ הרדוף הטובל בירק ובו פועל בית הקפה והגלריה של מרכז קמ"ה (קהילה מרפאת הרדוף) הצופים לנופים גליליים פסטוראליים. כאן תוכלו ליהנות מארוחות קלות המבוססות על חומרים טבעיים בלבד וברובם אף אורגנים אותם גדלים בגינת הירק של הקיבוץ. לצד האוכל מוגשים מיצים הנסחטים במקום ושתייה חמה. המקום מארח קבוצות וניתן לשלב בביקור בו ארוחה קלה וסיור במהלכו מסבירים על המקום ועל התעסוקה השיקומית באמצעות סדנאות יצירה שהוא מציע. מחיר ארוחת הבוקר נע בין 55-30 שקלים לאדם ובין 102-84 שקלים לזוג.
קיבוץ הרדוף, במהלך חודש אוגוסט המקום פועל בראשון-חמישי 14:00-9:00, לתיאום: 04-9059338
לה תבור
פילה לברק בלה תבור. צילום: טלפז תקשורת
בסיום טיול בנחל תבור תוכלו לעצור במסעדה חדשה שנפתחה לאחרונה בכפר תבור. היא משלבת בין המטבח הגלילי למטבח הצ'רקסי ומציע ארוחות בוקר, כריכים, מנות איטלקיות ומבחר מנות ילדים (39-29 שקלים) וגם סלטים, דגים, ועיקריות. כמו כן, תוכלו לטעום כאן ממבחר מנות מהמטבח הצ'רסקי כמו למשל חלוז' במילוי ראגו טלה (66 שקלים) ו"מתאזה" - כיסונים ממולאים בגבינה צ'רקסית ובצל ירוק (52 שקלים)
לח"י 6 כפר תבור, 04-6053330, ראשון-שבת 22:00-7:00, לא כשר
הגליל העליון
בגליל העליון תוכלו לשכשך את הרגליים בעין כובשים שביער חניתה, לבקר בנחל בצת או לעשות טיול במסלול של נחל כזיב שעובר בין מספר בריכות רחצה ושכשוך. אפשרות טיול נוספות מציע אזור אגם מונפורט ונחל כזיב שזורם כל השנה וסביבו חורש ירוק לאורכו אתרים ביניהם מבצר צלבני וגם בריכות צוננות.
אלומה ביסטרו גלילי בתרשיחא
פילה בקר מעל שעועית שחורה ב"אלומה". צילום: לין לוי
כשתסיימו לסייר באזור כדאי לעצור לארוחה ב״אלומה״ מכיוון שזוהי אחת המסעדות הטובות בצפון. כאן מוגש מטבח גלילי צרפתי והשולחנות ארוכים במפות מעומלנות. מצד אחד המסעדה הזו כפרית ומצד שני גם אלגנטית, עם מוזיקה נעימה ברקע ותפריט שמציע קלאסיקות צרפתיות כמו טרטר פילה בקר (52 שקלים) וגם מנות הכי ישראליות דוגמת פילה מוסר ים עם פירה חציל וכמיהין (112 שקלים). יש כאן גם פירות ים וגם מנות בשר מעולות כמו למשל נתח קצבים מעל רגו עדשים שחורים וציר בקר (114 שקלים).
אלון 16 מעלות תרשיחא, 04-9574477 , שני-חמישי 19:00- 22:00, שישי 18:30- 22:30, שבת 13:00- 16:00, 19:00- 22:00, לא כשר
הדרל׳ה
סופלה שוקולד בהדר'לה. צילום: לין לוי
״הדרלה״ שממוקמת במתחם של אגם מונפורט תציע לכם את האפשרות הכשרה לבילוי קולינארי. זהו ביסטרו צרפתי ותיק שהתפריט שלו מציע גם מנות מהמזרח התיכון וגם טוויסטים מהמזרח הרחוק. למנה הראשונה כדאי להזמין כאן חציל קלוי במרינדה אסייתית (36 שקלים) ולעיקרית רביולי בטטה ברוטב שמנת שום וקארי (74 שקלים). אם כבר הגעתם לכאן ונהנתם מהנוף שנשקף מחלונות המסעדה ומהאווירה הקלאסית שיש בה, אל תוותרו על קינוח סופלה משוקולד ולרונה (42 שקלים) בעל מרקם קרמי עשיר במיוחד.
אגם מונפורט, 050-9995457, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 16:00-12:00, מוצ"ש-22:00, כשר
הגליל המערבי
באזור הגליל המערבי תוכלו לעשות טיול בביער מכושף או לעשות את המסלול הקלאסי שעובר דרך נחל שרך ונחל בצת בעל חורש מוצל, מערת נטיפים ופלג זורם. כשתסיימו את הטיול מצפה לכם באזור חוויה קולינארית מכיוון שבאזור הזה פועלות 2 מסעדות שף מיוחדות. באחת תמצאו תפריט גלילי עונתי ובשניה בנוסף לאוכל גם נוף עוצר נשימה.
אדלינה
אספרגוס עם פרמזן על קרם פורצ'יני ב"אלומה". צילום: לין לוי
בקיבוץ כברי ממוקמת מסעדה שקרויה על שמה של חברת קיבוץ כברי, בשלנית דגולה שבתחילת דרכה שימשה בתור שף המסעדה. מכיוון שהמסעדה ממוקמת ממש על צלע ההר, כל היושבים בה נהנים לא רק מאוכל אלא גם מנוף גלילי אינסופי. אודות לעיצוב הכפרי, זוהי גם אחת המסעדות הרומנטיות ביותר בארץ. במהלך סוף השבוע מוצעת במסעדה ארוחת סופשבוע גלילית עם מנות כמו מאפה תרד בר, חמציץ וגבינת ברינזה (46 שקלים), מסאח'ן מבשר זנב מפורק בבישול ארוך על מצע לחם דק, בצל מקורמל, צנוברים וסלט עלי בייבי (54 שקלים), קישוא ממולא בבשר עגל (91 שקלים) וגם "לסייני" (לשון השור) ממולא באורז ועשבי תיבול ומוגש עם צלעות טלה ופילה דג ים עטוף בעלה בננה (128 שקלים).
קיבוץ כברי, 04-9523707, שני-חמישי 10:00- 22:30, שישי 11:00- 15:30, 18:30- 1:00, שבת 10:30- 23:00, לא כשר
מיכאל ביסטרו
מיכאל ביסטרו. צילום: בן יוסטר
מסעדת שף גלילית של השף מיכאל גרטופסקי ממוקמת במושב לימן המרוחק. לכאן הוא העתיק את חייו אחרי שסיים את בית הספר הגבוה לקולינאריה "קורדון בלו" בלונדון ועבד במיטב המסעדות בתל אביב. ״מיכאל״ הוא ביסטרו מקומי אינטימי עם בוסתן כפרי ויש בו תפריט שמציע מנות בלאדי שנאפות בתנור הפחמים Josper שיובא במיוחד מספרד. מנות ראשונות מתומחרות בכ-50 שקלים, מנות עיקריות 80- 150 שקלים וקינוחים כ- 40 שקים ויש ביניהן שקדי עגל, טרטר טונה עם חלמון כבוש במלח וגם מנות דגים ופירות ים
הגפן 43, מושב לימן, 04-9821250, רביעי-שישי 24:00-18:00, שבת 24:00-12:00, לא כשר
נשארים בארץ? המסעדות האלה יעניקו לכם חוויה בזמן הארוחה
מרקים בקיץ - כן, מה ששמעתם וטעימים ממש
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...
מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...
מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...