המבורגרים יוצאים מהשגרה
המבורגרים כולם אוהבים: צעירים ומבוגרים כאחד. אבל אם גם לכם קצת נמאס מההמבורגר השגרתי ובוודאי מזה התעשייתי, הנה כמה רעיונות להמבורגרים משודרגים, טעימים ומיוחדים, שגם אותם צעירים ומבוגרים יאהבו במיוחד.
המבורגר קופיפי בסגנון תאילנדי
מרכיבים למנה אחת:
1 קציצת המבורגר
1 לחמניית המבורגר
2 פרוסות עגבנייה
2 טבעות בצל סגול
20 גרם חסת אייסברג קצוצה
45 גרם איולי תאילנדי – ראה מתכון
2 פרוסות אננס טרי
20 גרם רוטב צ'ילי מתוק קנור
10 גרם רוטב צ'ילי חריף קנור
30 גרם בצל סגול כבוש (על פי המתכון למטה)
תפרחת עלי כוסברה
2 עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1. צולים את ההמבורגר למידה הרצויה. במקביל צורבים את פרוסות האננס על הפלנצ'ה, מוסיפים עליהן את הצ'ילי המתוק והצ'ילי החריף ומקרמלים מעט.
2. מחממים את הלחמנייה על פלנצ'ה או במסוע.
3. מסדרים את החסה, פרוסות העגבנייה וטבעות הבצל על תחתית הלחמנייה.
4. מניחים את ההמבורגר על הירקות.
5. מזלפים איולי תאילנדי מעל הקציצה.
6. מניחים את פרוסות האננס צ'ילי על ההמבורגר. מעטרים בבצל כבוש, עלי כוסברה ובזיליקום ומגישים.
המבורגר צמחוני של שמעון אזולאי
תמונה באדיבות שמעון אזולאי https://www.facebook.com/
מרכיבים:
2+1 כוסות עדשים שחורות מבושלות (סך הכל 3 כוסות)
1 בצל חתוך לרבעים
3 שיני שום כתושות
120 גר׳ פטריות בייבי בלה קצוצות מחולקות לשניים
1 גזר מגורר
1 כוס אפונה ירוקה
3 כפות טחינה
½ כוס אגוזי מלך מרוסקים
1 כוס פירורי לחם
1 ביצה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת 2 כוסות עדשים מבושלות, מחצית מכמות הפטריות, בצל, שום גזר וטחינה, וטוחנים למחית חלקה. מעבירים לקערה עמוקה, מוסיפים את כוס העדשים הנוספת, את המחצית השניה של הפטריות, ואת שאר המרכיבים והתבלינים ומערבבים היטב. מכסים ומקררים לשעה.
מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל שיתאים ללחמניות, ומטגנים עד שמזהיב משני הצדדים.
המתכון באדיבות אתר http://shimonskitchen.
פיש בורגר של השף ינאי ארז מבר דגים שוק צפון
פיש בורגר של בר דגים שוק צפון. צילום: דן בלילטי
מרכיבים למנה אחת:
לחמנייה רכה רכה
נתח סלמון טרי 150 גרם
חסה אייסברג
עגבניה פרוסה
בצל מקורמל
איולי פלפלים
אופן ההכנה:
האיולי פלפלים: לטחון את כל המרכיבים ברשימה הבאה יחד במעבד מזון:
ק"ג מיונז
200 גרם פלפלים קלויים
פלפל חריף
כף קארי אדום
כף דבש
מלח
פלפל
הבצל המקורמל: בסיר עם תחתית עבה מבשלים בצל לבן על אש נמוכה כשעה עד שמתקרמל
הדג: צורבים את הסלמון כ-2 דקות מכל צד.
ההגשה: מסדרים את כל המצרכים בלחמניה.
מיני המבורגר טונה
מיני המבורגר טונה. צילום טל סיוון ציפורין, באדיבות סטארקיסט
מרכיבים:
4 קופסאות טונה סטארקיסט במים
3 פרוסות לחם קל רטובות וסחוטות
3 ביצים גדולות
3 שיני שום
בצל גדול
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מרסקים במעבד מזון את הלחם, השום, הבצל, הביצים והמלח.
2. מוסיפים את הטונה, ומערבבים היטב.
3. יוצרים קציצות עגולות בידיים רטובות ומשטחים מעט.
4. לגריל –מניחים על גריל חם ומשומן את הקציצות.
5. לאפיה בתנור – מניחים בתבנית על נייר אפיה, אופים בחום 180 כ-20 דק’.
6. להגשה- בלחמניות המבורגר מיני ( 30 גרם) או לחמניה קלה או 2 פרוסות לחם קל.
7. מניחים על הלחמנייה כף כמיונז וקטשופ, עלי חסה שטופים, פרוסות בצל סגול, מלפפון חמוץ פרוס, פרוסות עגבנייה
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...
חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...