ארוחה שלמה בקערה אחת
כמה פעמים מצאתם את עצמכם חוטפים איזה כריך או בורקס לא מזין, רק כדי לסגור את הפינה של הרעב באמצע יום עמוס? אם אתם מזדהים, כדאי לכם להכיר את בודהה בולס (Buddha bowls) - להיט קולינרי שהתחיל לפני כשנתיים בקליפורניה, כמענה לצורך בארוחה מזינה ובריאה בקצב חיים דינמי. קערות ה-Buddha bowls נועדו למעשה לאפשר לאנשים עסוקים ועמוסים לארוז את כל הארוחה בקערה/ כוס אחת, שתספק את כל הרכיבים המזינים הדרושים לגוף.
מה שהצליח אצל שוחרי הבריאות מקליפורניה, התפשט במהרה בכל העולם ולפני כשנה הקערות הללו התחילו לצוץ גם בארץ. היום אפשר לפגוש Buddha bowls במקומות ייעודיים שמתמחים בכך, אבל גם בתפריטים רגילים של מסעדות ובתי קפה. מאיפה הקערות קיבלו את שמן? מהסיפורים על בודהה, לפיהם היה מתעורר ויוצא לדרכו כשקערת האוכל שלו בידו, והעוברים והשבים היו מניחים בה תרומות של מאכלים מקומיים פשוטים. בכל יום קערתו הכילה רכיבים אחרים, שבסופו של דבר הפכו לארוחה משביעה שהורכבה מדגנים, ירקות וחלבון (בעיקר טופו, אבל לפעמים גם דגים ובשר).
כלל ראשון בבודהה בולס: מזונות טריים ולא מעובדים
היום Buddha bowls הן תאווה לעיניים, כי הן ססגוניות ומלאות בכל טוב, והרכיבים שלהן מסודרים בצורה סימטרית ואסתטית. תמיד יהיו בהן מזונות טריים ולא מעובדים, שמהווים את כל הרכיבים החיוניים הדרושים לארוחת בריאות קלה ומזינה, שמתאימה לכל שעות היום.
ההכנה של הקערה פשוטה, כי מאחוריה השאיפה להשתמש במה שיש, וליצור ארוחה מאוזנת ובריאה. יש קערות חמות ויש קרות, יש קערות שמתאימות לבוקר ויש כאלה שיכולות להוות ארוחת צהריים מלאה בקערה אחת. הכנת הקערה מתחילה מהבסיס, שיכול להיות דגן כמו אורז, פריקי, כוסמת, או במקום דגן - מחית פירות או אסאי (במידה שמעוניינים בארוחה קרה). מעל הבסיס מניחים בצורה סימטרית (מעגלית או ישרה) ירקות מבושלים או צלויים, או פירות - במידה שמעוניינים בקערה מתוקה. החלבון שהקערה צריכה להכיל כדי להוות ארוחה מאוזנת יכול להיות דג, בשר, טופו או גרעינים, זרעים כמו זרעי צ'יה ואגוזים. לסיום, משדכים למנה רוטב – ויש לכם ארוחה לתפארת.
איפה מגישים Buddha bowls?
Buddha Bowl & Juice
צילום: ערן קליגר
מקום טבעוני המתמחה ב-Buddha bowls ובמיצים שמיוצרים במקום, בשיטת COLD PRESS המשמרת את כל הרכיבים החיוניים של הפרי והירק. יש במקום מנות חמות שמגיעות בקערת קוקוס, ומכילות את כל מה שהגוף צריך: חלבון מן הצומח, דגן מלא, קטנית מונבטת, ירק ועוד, ויש קערות מתוקות ללא סוכר וללא גלוטן. חלק גדול מהרכיבים של ה-Buddha bowls כאן אינם עוברים תהליך בישול (רואו פוד), וכמעט בכל המנות יש מזונות-על (סופר פוד).
בין המנות הלא מתוקות תמצאו למשל קערה עם קארי אדום, דלעת, טופו פיקנטי, אורז מלא, קשיו קלוי, שאלוט פריך, אננס, חומוס מונבט וכוסברה (45 שקלים). מבחר המנות המתוקות כולל בין השאר קערת מלון ורוקט עם בננה, מלון, רוקט, תמר, פקאן, סילאן, מוסקט, ג'ינג'ר וחלב אורז, מנה המוגשת עם כוסמת, זרעי צ'יה, שושנים וגרנולה.
איפה? פרישמן 77 תל אביב, ראשון-חמישי 17:00-8:30, שישי 16:00-8:30, כשר.
קפה לואיז
צילום: נעם נכון מאיר
ברשת המסעדות ״קפה לואיז״ תמצאו בתפריט מבחר power bowls: ארוחה יצירתית בקערה. יש פה קערה מקסיקנית (65 שקלים) עם נתחי פרגית מעל תבשיל קינואה לבנה ושחורה, גוואקמולי ופרוסות נפוליטוס (קקטוס) כבוש, ויש קערת ים (67 שקלים), עם קוביות בורי וכרובית מעל תבשיל מג'דרה עם צ'אטני בצל. סך הכול התפריט מציע 4 גרסאות של Buddha bowls, המהוות ארוחה מלאה.
לבירור הסניף הקרוב, יש להיכנס לאתר הבית של הרשת.
Urban Shaman
צילום: אור דנון
Urban Shaman היא לא מסעדה אלא מתחם אוכל, שפועל לצד מתחם טיפולים הבנוי משתי קומות, ויש בו את כל מה שהגוף והנפש צריכים - כולל יעוץ נטורופתי, עיסויים ואפילו טיפול בסאונה אינפרא אדום הראשון מסוגו בארץ. את המקום הקימו אודי סהר, נטורופת, הרבליסט מוסמך ומורה ליוגה, והעיתונאית, הבלוגרית ואשת העסקים נעמי בוביס.
במקום תמצאו אוכל ושתייה המכונה "ג'ונגל", עם תפריט יומי המבוסס על יסודות הבישול הטבעוני והאורגני. את התפריט רקח סהר עם השפית אופיר אבידור, והוא מציע אוכל נטול גלוטן, סוכר, חומרים משמרים או צבעי מאכל, וחווית אכילה בשיטת "drink your medicine". התפריט מציע מגוון קערות Buddha bowl מתחלפות, שמהוות ארוחת צהריים מלאה, ומחירן 55 שקלים.
איפה? דיזנגוף 210 תל אביב, 03-7521102, ראשון–חמישי 19:00-8:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר.
מיץ מרק
ברשת מיץ מרק מציעים תפריט טבעוני המורכב ממרקים, כריכים, תבשילים וקערות בודהה. יש במקום מבחר של שלוש קערות מתחלפות המתאימות לארוחת בוקר, בהן פודינג של צ'יה במחיר 18 שקלים המורכב מזרעי צ'יה, שהושרו לילה שלם במשקה אורז ושקדים, אותו מגישים עם פירות העונה וסילאן.
לבירור הסניף הקרוב, יש להיכנס לאתר הבית של הרשת.
ואיך מכינים BUDDHA BOWLS בבית? קבלו 3 מתכונים:
קערת בודהה מתוקה על בסיס פירות:
צילום: דן פרץ
מצרכים:
3 פירות פיטאייה טריים (פרי הדרקון) או כל פרי אחר שאוהבים
2 כפות סוכר קנים
150 מ"ל מים
כף זרעי צ'יה
כף גוג'י ברי
כף שבבי קוקוס (אפשר קלוי)
2 כפות גרנולה כוסמת
2 פירות נוספים שאוהבים (שונים מהפרי העיקרי)
ההכנה:
1. מרוקנים את הפיטאייה עם כף לתוך קערת בלנדר או חותכים את הפירות שאוהבים ומכניסים לתוך קערת הבלנדר.
2. טוחנים בנפרד את המים ואת הסוכר במשך כדקה.
3. מוזגים לתוך הקערה עם הפרי ויוצרים מחית פרי.
4. מעבירים לקערה ומכניסים למקפיא. אחרי שעה מערבבים פעם אחת, ולאחר מכן מערבבים 3 פעמים נוספות בהפרשים של חצי שעה.
4. לאחר שהמקפא מוכן, מעבירים לקערת הגשה ומקשטים עם יתר הרכיבים.
המתכון באדיבות אלעד אמסלם, שף ראשי של "קפה גרג"
קערת בודהה אסאי:
צילום: בועז לביא
מצרכים:
1 חבילה של פרי אסאי קפוא
3 בננות קלופות
1/2 כוס קוביות מנגו קפואות
1/2 כוס גרנולה
כף פירות יער קפואים/טריים
פירות העונה
כף סילאן טבעי
כף קוקוס קלוי
ההכנה:
1. מכניסים לקערת המערבל את המנגו, שתי בננות ואת האסאי.
2. מערבלים לקרם חלק.
3. יוצקים את קרם האסאי לקערת ההגשה.
4. מפזרים מעל גרנולה, פורסים את הפירות ומסדרים מעל.
5. מקשטים בסילאן ובקוקוס
המתכון באדיבות רשת "מיץ מרק"
קערת בודהה "ונילה סקיי":
צילום: אור דנון
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...