תאווה לעיניים: עושים סטיילינג לאוכל
תגידו את האמת, גם אתם מכינים לעצמכם משהו לאכול לפני שאתם מתיישבים לצפות בתוכנית ריאליטי בישול כלשהי, ומרגישים שפים לרגע? כל מרכיב הופך למלך על הצלחת, אתם מסדרים אותה יפה ומזלפים מעל שמן או רוטב כיד אמן. אולי גם מניחים איזה עלה לקישוט. זה בסדר, גם אנחנו.
כולנו חשופים כל הזמן ברשתות החברתיות לתמונות של אוכל מעורר תיאבון עם אווירה וסטיילינג, ויכולים למצוא איזה מתכון שבא לנו תוך דקות באינטרנט וללמוד להכין אותו. אבל איך הופכים מנה פשוטה ל"מנה מנצחת"? התשובה היא בצילחות.
מה הסיפור של המנה?
כל מנה מספרת סיפור. חשבו על הסיפור לפני שאתם מסדרים את המנה בצלחת. צילום וסטיילינג: מרין קויפמן
"בשנים האחרונות תוכניות האוכל כבשו את המסך, ולימדו אותנו דבר או שניים על בישול ואפייה, אך לא פחות חשוב - על חשיבות אופן ההגשה והנראות של המנה. כי הרי דבר ידוע הוא שאנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים", אומרת מרין קויפמן, צלמת לייפסטייל ובעלת בלוג אוכל הנושא את שמה. "אני מאמינה שכל מנה מספרת את הסיפור שלה ושלנו, וכך אנחנו צריכים להסתכל ולחשוב עליה, עוד לפני שאנחנו מסדרים אותה בצלחת. למשל, כשמישהו מכין עוגה או מאכל שההורים שלו הכינו וזו הייתה המנה האהובה עליו בתור ילד, זה בעצם הסיפור".
הכל מתחיל בצלחת
גם מנת פסטה פשוטה תראה טוב בכלים הנכונים. צילום וסטיילינג: מרין קויפמן
לדבריה, גם מנה שאינה מרשימה במיוחד יכולה להראות מושכת יותר על ידי צילחות נכון. "המטרה היא ליצור סביב המנה אווירה, כדי להעביר את ההרגשה ואת הסיפור שלה
ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...
מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...
מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...