חזרה לאופנה ויופי

נשיקת חצות: כל השיטות לשפתיים מלאות

גם אם אתם לא מקפידים על מסורת הנשיקה בליל הסילבסטר, השפתיים הן חלק בולט בפנינו והן הופכות דקות עם השנים. ממילויים והזרקות ועד איפור נכון – כל הדרכים לשפתיים מלאות
קרן אוחיון 31/12/18
נשיקת חצות: כל השיטות לשפתיים מלאות
הדגשת שפתיים למראה מלא יותר בשיטת רונית רפאל, צילום: דניאל אופלינגר

 

 

 

אחרי גיל 50 קופץ משמעותית שיעור הנשים שמבקשות למלא, להגדיל ולעצב את השפתיים שלהן. גם מי שהתהדרה בנעוריה ובצעירותה בשפתיים מלאות, מגלה שעם השנים יש ספיגה של השפתיים והן נסוגות לאחור והופכות דקות, מה שמשווה לפנים מראה קפוץ. "יש המון מטופלות מעל גיל 50 שפונות לתיקון ושיפור שפתיים", אומרת ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור. "חלקן בחשש רב, אבל אני חייבת להרגיע ולומר שבהחלט ניתן לקבל מראה מאוד טבעי ללא כל חשש".

 

מה שיקבע את הצלחת הטיפול, לדבריה, הוא בראש ובראשונה מומחיות המטפל. "לפני הבחירה לצאת להליך חשוב לגשת ולבדוק מי מקצוען בתחום", היא אומרת. "טיפ מהשטח: הסתכלי על הרופאה שמזריקה לך - סיכוי סביר שהטעם שלה בהזרקות נמצא עליה. זוהי אינדיקציה ראשונית וקלה לראייה. אני ממליצה לבוא מוכנה, לברר באיזה חומרים משתמשים ולקרוא אודותיהם, להבין מראש את יתרונות וחסרונות ההליך והטיפול המוצע, ורק לאחר ששקלת את כל הנתונים, לקבל החלטה אם, מתי והיכן לצאת לדרך".

 

ד"ר אלה אגוזי, מומחית לרפואת עור ויועצת לחברת "אלרגן", מוסיפה: "לאורך ההיסטוריה אנחנו רואים ערכים שונים של יופי למראה השפתיים. זה תלוי בתקופה או באופנה. כיום מקובל לראות בשפתיים מלאות את המראה הנכון והעדכני, 'האופנתי'. לדעתי הכי חשוב לשים לב למינונים. לא הייתי ממליצה להגזים במראה שפתיים עשוי מדי, ובעיקר צריך להתחשב במבנה/ גודל הפנים, כלומר ללכת על התאמה טבעית ופחות להיגרר אחרי אופנה זו או אחרת".

 

 

היזהרו מסיליקון

 

 החומר הבסיסי למילוי שפתיים הוא חומצה היאלורונית. צילום: Shutterstock

 

 

אנחנו תמיד בעד המראה הטבעי, אבל אם בכל זאת בחרתן למלא את השפתיים, דעו שהשיטות ליצירת שפתיים מלאות יותר הן רבות. החומר הבסיסי בו משתמשים למילוי השפתיים הוא בדרך כלל חומצה היאלורונית בטקסטורות שונות, ופעמים רבות מוסיפים שילוב של מכשור כמו לייזר, אולטראסאונד וחוטים. את התוצאה רואים מיידית והיא משתפרת בשבועות שלאחר התהליך.

 

"אני מעדיפה להשתמש בחומר בעל נוקשות וגמישות ייחודיות, מה שמאפשר מצד אחד מראה טבעי ומצד שני תוצאה למשך זמן ממושך", אומרת ד"ר אקרמן. "מעבר לנפח יש הרבה קמטוטים סביב לשפתיים, אז אני משתמשת בחומרים נוספים כדי לתפוס את הקמטוטים הללו ולהימנע מהיווצרות 'שפתי ברווז', מה שמכונה 'דאק פייס'".

 

"תהליך ההזרקה הוא קצר ויעיל, מתבצע בעזרת מחט דקה ואינו דורש זמן התאוששות", מוסיפה ד"ר אגוזי. "לעיתים יהיו תופעות לוואי מינימליות כמו נפיחות מקומית או שטף דם שיעברו תוך מספר שעות או ימים".

 

המומחיות גורסות כי עיצוב שפתיים זה עניין של אמנות, ניסיון, טעם וחומרים מתאימים. "רק בשילוב כזה ניתן להגיע לתוצאה טבעית", מסבירה ד"ר אקרמן. "הרבה פעמים אני משלבת לשיפור המרקם והמראה חוטים בשפתיים, בעיקר להרמת זוויות הפה. כל פעולה כזו הינה פעולה רפואית, ועלולים להיות סיכונים כמו נפיחות, פגיעה בכלי דם וכיו"ב. כשהפעולה מתבצעת במקצוענות, התופעות הללו נדירות וניתנות לטיפול, כלומר הפיכות".

 

 

וממה צריך להיזהר?

"מחומר כמו סיליקון, שהוא חומר קבוע שלא ניתן להיפטר ממנו. ואם יש סיבוך כמו גושים אין פיתרון טוב לכך. לכן זה מאוד לא מומלץ", אומרת ד"ר אקרמן. 

 

 

הזרקת שומן עצמי

[#middleBanner] 

שיטה נוספת של הזרקה היא באמצעות מזרק הליפופן, טכנולוגיה חדשנית להזרקת שומן עצמי שהושקה בישראל ובעולם לפני כחצי שנה. המזרק פותח בשווייץ והמשווקים בישראל, חברת סלע מדיקל, מבטיחים שהוא בעל דיוק רב להזרקת תאי השומן שנשאבו מגוף המטופל בהרדמה מקומית, ופיזורם במוקדים שונים כולל בשפתיים. המראה שמתקבל הוא טבעי יחסית, לטענתם, ואמור להחזיק מעמד לזמן רב. הטיפול מתבצע בבתי חולים ובקליניקות לכירורגיה פלסטית ואסתטית, ומחירו נע בין 8000 ל-18000 שקלים לטיפול.

 


אפשר גם בלי זריקות

 

זכרו: אין טיפול שנשמר לנצח. צילום:  Shutterstock

 

 

מי שלא רוצה לקחת סיכון ועדיין מעוניינת להחזיר עטרה ליושנה יכולה לבחור בטיפול שאינו פולשני, ללא החדרת רעלנים, ללא מזרקים, ללא כאבים ובעיקר תוך שמירה על המבנה הטבעי של השפתיים. טיפול בגלי רדיו הוא דוגמה כזו. התוצאה נראית היטב אמנם, אבל היא מחזיקה מעמד רק חודשים בודדים, בעוד שטיפולי ההזרקות יכולים להחזיק עד שנתיים ויותר. מי שמעוניינת בהתפחה משמעותית פחות תמצא את מבוקשה בטיפול בגלי רדיו, כי הוא משתמש במבנה הטבעי של השפתיים ומתפיח אותן. זאת לעומת ההזרקה בחומצה, שממש מאפשרת לעצב שפתיים חדשות. אבל כבר אמרנו שאנחנו בעד המראה הטבעי נכון?.

 

בחברת "מד אופ אסתטיק", המשווקת בארץ ובעולם מכשירים טכנולוגיים מתקדמים בפיתוח בלעדי, השיקו לאחרונה טיפול התפחת שפתיים שפועל בעוצמה בשני מישורים בו זמנית: המכשיר "יונק" באמצעות משאבה וממריץ את הדם בשפתיים, וכך מחדש תאי רקמה ושריר באזור. במקביל משדר המכשיר גלי רדיו בתדר ובעוצמה ייעודית לטובת חידוש תאי הרקמה ותאי השריר. ידית השאיבה פועלת במקביל ללייזר בעוצמה נמוכה לאיחוי וחידוש רקמה עליונה (אפידרמיס). התוצאות, מבטיחים לנו, מתקבלות מיד בתום הטיפול הראשון ורצוי לבצע סדרה של 5-6 טיפולים אחת לשבוע. האפקט של סדרת הטיפולים מחזיק לתקופה שבין 3-4 חודשים, תלוי בקצב חילוף החומרים של המטופלת. אבל שום דבר לא נשאר לנצח, ולאחר מכן יש להגיע לטיפול משמר.

 

 

איפור לאשליה של שפתיים מלאות

 

 אפשר לאפר את השפתיים בצורה שתבליט אותן. צילום: Shutterstock

 

 

שיטה נוספת לטיפול בשפתיים צרות ולהקניית אשליה של שפתיים מלאות יותר היא הדגשת שפתיים באמצעות פיגמנט צבע טבעי שמוחדר לעור. הטיפול מתאים למי שמרגישה שהיא קמה בבוקר עם שפתיים "מחוקות", בגוון חיוור או לא אחיד, שלא רואים את הצבע החי והטבעי שהיה להן פעם. מעבר למראה, ההדגשה פותרת בעיות שונות בחלקים שונים של הפנים. למשל טיפול בשפתיים בהירות וחיוורות, לא סימטריות ודקות, כתמים לבנים ואף שפתיים שסועות.


יפית רפאל מרשת "רונית רפאל מדע היופי", טוענת ששיטת הדגשת תווי הפנים בכלל והשפתיים בפרט מקנה מראה איפור טבעי ועדין, שמבליט את היופי של כל אחת ואחד מאיתנו מבלי להיראות בולט או מוגזם. "הטכניקה הייחודית מבוססת על פיגמנט טבעי ואפליקציה עדינה, שמדגישים בעדינות את תווי הפנים. בעקבות הטיפול ייראו האזורים שתבחרי להדגיש בצבעים אמיתיים וטבעיים. הדגשת תווי הפנים נועדה להבליט ולא לבלוט. כשמדובר בשפתיים, חשוב להקפיד על יצירת מסגרת טבעית ויפה ולהתאים את הצבע בהתאם לגוון העור ולטעם האישי".

 

לכמה זמן נשמרות תוצאות ההדגשה?

"באזור השפתיים מומלץ לחדש את ההדגשה כל שנתיים עד ארבע שנים, זה מאוד אינדיבידואלי".

 

 

על המדף:

שפתונים של רבלון ליצירת אשליה של שפתיים מלאות יותר. צילום: יח"צ

 


גם חברות הקוסמטיקה והאיפור לא נשארות אדישות לדרישה הגוברת ולתכתיבי האופנה, ומציעות מספר מוצרים שנותנים אפקט זמני של שפתיים תפוחות יותר. בדרך כלל התוצאות נשמרות לשעות אחדות, אבל מי שזקוקה לשיפור קל או מפחדת לגמרי מהמזרקים ומטיפולים אינטנסיביים אחרים, יכולה להסתפק בהם. גם ההבדל במחיר משמעותי מאוד: בעוד הזרקה בשפתיים תעלה מ-1800 שקלים למזרק, תכשיר האיפור יעלה עשירית ואף הרבה פחות.

 

מאק,PLENTY OF POUT  - ליפסטיק היוצר שפתיים מלאות ותפוחות, עטופות בגוון קרמי וזוהר ומכיל תרכובת ממריצה שמקורה בשורש הג'ינג'ר, המתפיחה את השפתיים באופן מיידי, בעוד שאבוקדין ושמנים עוצמתיים נוספים מלחחים ומרככים אותן. מחיר: 117 שקלים.

 

 השפתון של מאק להתפחת השפתיים, צילום: יח"צ חו"ל

 

 

רבלון, קרם קיס פלמפין - מוצר המשלב בתוכו נוסחת Volulip ייחודית המוגנת בפטנט - מסייע ביצירת מראה של שפתיים מלאות וחלקות ומתפיח את השפתיים באופן הנראה לעין, לאורך זמן, תוך יצירת תחושה קרירה, נוחה ונעימה בגימור קרמי מבריק. ניתן להשיג ב-10 גוונים המתאימים למגוון רחב של גווני עור. מחיר: 39.9 שקלים.

 

 השפתון של ג'יבנשי המכיל חומצה היאלורונית ליצירת אפקט של מילוי השפתיים. צילום: יח"צ חו"ל

 

 

ג'יבנשי, שפתון הבאלם קוטור LE ROUGE PERFECTO - מכיל תמצית חמאת שיאה המעניקה לחות ומזינה את השפתיים, חומצה היאלורונית ליצירת אפקט של עיבוי ומילוי השפתיים, והרכיב הייחודי למוצרי האיפור מבית ג'יבנשי, EOSIN, אשר בתגובה לרמת החומציות האינדיבידואלית של העור, יוצר אפקט של הדגשת הגוון הטבעי, המשתנה מאישה לאישה. השפתון מגיע בשלושה גוונים. מחיר: 170 שקלים.

 

ובנימה אישית: את המוצרים הללו ניסיתי על עצמי, והמשותף לכולם הוא תחושת עקצוץ קלה בדקות הראשונות שלאחר המריחה. לאחר מכן התחושה חולפת, והשפתיים משוחות בצבע יפה ומבריק בתוספת אשליית הנפח. אבל אחרי כמה שעות הכל עובר, וסינדרלה חוזרת לגודל הטבעי של שפתיה. 

 

 

על הפנים: שוברים מיתוסים בעולם הטיפוח

רוצים עור מתוח וזוהר? מרחו שוקולד

לראות את העור: עוברים לטיפוח חורף

יצאנו לבדוק: סרום חדש ומוצרים לעור אדמומי

5 ניתוחים פלסטיים שלא ידעתם שקיימים

זהירות: יותר מדי בוטוקס

 

אוהבים אופנה וטיפוח? הצטרפו לקהילת אופנה ויופי של מוטק'ה 

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד באופנה ויופי

מיתוסים לגבי שיער – נכון או לא נכון

המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר

נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...

לקריאת הכתבה
שיער בגיל המעבר: נשירה וצרות אחרות

למעלה
חזרה