6 דרכים טבעיות לחיזוק מערכת החיסון
החורף לגמרי כאן ואיתו מגיעים הווירוסים, החיידקים ושאר רעות חולות. הפרשי הטמפרטורות בין היום ללילה, העננות שמביאה לירידה באנרגיה, היום שהולך ומתקצר ושינויי מזג האוויר מביאים את מערכת החיסון לקושי. אזורי הגרון והלוע נעשים חשופים למתקפת וירוסים ולאחריה למתקפת חיידקים. החדשות הטובות הן שניתן לחזק את הגוף ואת המערכת החיסונית ללא תרופות, בדרכים טבעיות כמו שימוש בצמחי מרפא ותבלינים לשיפור יכולתנו לעמוד במשברי החורף.
ידוע לכולנו שכאשר מערכת החיסון נחלשת, לפולשים שונים כמו חיידקים, וירוסים ונגיפים למיניהם נוצרת הזדמנות טובה יותר לתקוף את גופנו. מערכת החיסון שלנו היא מכלול של מספר איברים, תאים ומולקולות שונים, שתפקידם למגן ולהגן על הגוף. מערכת חיסון חזקה ובריאה תוכל להתמודד בצורה קלה יותר עם חדירה של חיידקים שונים והתפתחות של פטריות בגוף, ותספק הגנה מפני טפילים המצויים למשל באקלים מסוים ובמקומות שבהם יש היגיינה לקויה. המנגנון הזה מורכב וזקוק לחיזוק תמידי, במיוחד בחורף, שבו שינויי מזג האוויר משפיעים גם הם.
איך נחזק את עצמנו באופן טבעי? שירלי וייס, נטורופתית ND, מומחית בתזונה, תוספים וצמחי מרפא מחלקת לנו כמה עצות:
1. תזונה בריאה
הוסיפו לתפריט דגים - טונה, סלמון וסרדינים מומלצים במיוחד. צילום: Shutterstock
בגלל שמערכת החיסון היא המערכת הפעילה ביותר בגוף, היא זקוקה לרכיבי תזונה חיוניים כדי לתפקד בצורה אופטימלית. החלבונים שבמזון מספקים לגוף את חומצות האמינו, הדרושות לו לייצור נוגדנים ולשמירה על תפקודה התקין של מערכת החיסון.
חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6, הנמצאות בדגים ובאגוזים, דרושות לגוף ומגנות עליו מפני דלקות ואלרגיות. אבץ, ברזל, נחושת, מגנזיום וסלניום אף הם מינרלים חיוניים לתפקודה התקין של מערכת החיסון, ונמצאים יחסית הרבה במזונות הבסיסיים.
הרבו באכילת פירות וירקות מגוונים, שהינם בעלי ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון מרובים ומעולים לחיזוק מערכת החיסון. הוסיפו לתפריט גם דגים - טונה, סלמון וסרדינים מומלצים במיוחד. בנוסף מומלץ להוסיף לתפריט שומנים מהצומח כמו אבוקדו ואגוזים העשירים בוויטמין E וטחינה, שעשירה בברזל ובסידן.
2. פעילות ספורטיבית מתונה
יותר מדי ספורט עלול להזיק לבריאות - לכו על פעילות גופנית מתונה. צילום: Shutterstock
אנחנו כל הזמן שומעים כמה העיסוק בספורט תורם לנו לבריאות ולחיזוק מערכת החיסון, ומנגד לא שומעים מספיק איך הוא
אם בעבר הרחוק גיל המעבר, שפעם עוד זכה לשם המעליב גיל הבלות, היה תופס נשים בעשור האחרון של חייהן, הרי שכיום,...
תופעות גיל המעבר, שמאפיינות נשים רבות בגיל 45-55, גורמות להן סבל לא קטן ועלולות לשבש את חייהן לגמרי. מעבר...
צבעים - הם נמצאים מסביבנו כל הזמן, אנחנו לובשים אותם, אוכלים אותם ומביטים בהם - אבל עד כמה אנחנו מודעים...