חזרה לאופנה ויופי

10 טיפים להתגבר על נשירת שיער

הגיל והגנטיקה עושים את שלהם, אבל נשירת שיער היא לא גזירת גורל. מטיפים לסירוק ולייבוש נכון של השיער ועד למאכלים שיכולים לעזור – המומחים בתחום עם עצות זהב
קרן אוחיון 23/01/19
10 טיפים להתגבר על נשירת שיער
אפשר לסייע לשיער לחזור לבריאותו. צילום: Shutterstock

 

 

 

השנים עוברות והשיער שלכם לא כתמול שלשום? אתם מביטים במראה וחשים געגוע לרעמה שהתהדרתם בה, לשיער החזק ומלא הנפח שהיה לכם? כדאי לדעת שבנוסף לגנטיקה ולגיל, הלחות (תוצאה מתנאי מזג האוויר), תהליכים כימיים שהשיער עובר (החלקה, צבע) וגם שימוש במוצרי עיצוב המכבידים על השיער, הם הגורמים שיכולים לגרום לאובדן נפח בשיער. אבל אנחנו פה בשביל החדשות הטובות: יש מה לעשות לשיפור המצב. שאלנו את מומחי השיער ואספנו את הטיפים שלהם לשיער שנראה טוב גם אחרי גיל 50:

 

 

שמפו – כן, מרכך – עדיף שלא

 

כמו שאתם בוחרים את מוצרי הפנים שלכם בהתאם לסוג העור, כך במקרה של שיער בכלל ושיער דליל בפרט – יש לבחור מוצרים ייעודיים לטיפוח השיער, שמתמקדים בהענקת נפח. מרכך שיער, מסכימים כל המומחים שהתראיינו לכתבה זו, פחות מומלץ מפני ששימוש יתר בו עלול לרכך יותר מדי את השיער ולהעניק לו מראה נפול - בדיוק ההפך ממה ששיער דליל זקוק לו. אם אתם מוכרחים להשתמש במרכך, יש למרוח אותו כ-3 ס"מ מתחת לשורשים, במיוחד כשרוצים ליצור נפח.

 

 

נהגו עם השיער בעדינות

 

 

אל תחפפו את השיער כל יום. צילום: Shutterstock

 

 

מאחר ששיער דליל הוא שיער עדין מאוד עם פוטנציאל שבירה, יש לנהוג בו בזהירות מרבית. למשל, לחפוף כל מספר ימים במקום חפיפה יומיומית, לצבוע ולהחליק במרווחי זמן גדולים ככל האפשר. חומרים כימיים כמו צבע גורמים נזק למבנה השערה, להחלשתה ולשבירתה.

 

יש להקפיד על שטיפה טובה של השיער בעת החפיפה, אבל לא לקרצף באגרסיביות את השיער כדי לא לתלוש אותו ולהזיק לו. כדאי לעסות את הקרקפת בזמן הרחצה - עיסוי קליל שכל אחד יכול לעשות עם כריות האצבעות מגביר את זרימת הדם בקרקפת ומסייע לצמיחה מוגברת של שיער בריא.

 

והנה עוד טיפ קטן, שמגיע אלינו מהמזרח: יש להניח את כריות האצבעות על הקרקפת ולהזיז בעדינות את עור הקרקפת במשך כמה דקות. בסיום הפעולה יורגשו "עקצוצים" המעידים על פעולה נכונה והזרמת דם לקרקפת.

 

טיפ נהדר נוסף: עדיף לסרק את השיער עם מסרק מאשר עם מברשת צפופת סיבים.

 

 

כך תצרו אשליית נפח

 

שוק השיער מכיר היטב את בעיית השיער הדליל ומציע אינספור פתרונות למראה שיער מלא יותר, מתוכם דלינו את השלושה החשובים ביותר: ספריי "רוט בוטס" שמרססים ישירות על שורשי ועל אורכי השיער, במטרה לחזק אותו וליצור מראה נפוח יותר; שמן לשיער שמומלץ בעיקר למריחה על הקצוות, ומוס לשיער שמעניק לו נפח, ויש לרסס אותו מהשורשים כלפי מעלה.

 

ומאילו חומרים כדאי להימנע? ג'ל, קרם, סיליקון וכל חומר שסותם את נקבוביות הקרקפת, ובכך פוגע בצמיחת השיער הטבעי.

 

טיפ: כל חומר שמיועד למריחה על השיער עדיף למרוח כמה שיותר רחוק מהקרקפת העדינה.

 

איך כדאי לייבש את השיער?

 

 הורידו את השיער כלפי מטה וסרקו עם האצבעות את השיער מלמעלה למטה ליצירת נפח. צילום: Shutterstock

 

 

שיער דליל הוא שיער עדין וחלש ולכן מוטב לייבש אותו באופן טבעי, רצוי במגבת ובעדינות רבה. רק אם מוכרחים, אפשר לייבש את השיער (במשך זמן קצר ככל האפשר) בעזרת מייבש שיער, ללא מברשת בכלל או בעזרת מברשת עגולה.

 

כדי ליצור אשליה של שיער מלא יותר יש לעגל את הקצוות כלפי חוץ. טיפ ליצירת המראה הזה בבית, בעצמכם: הורידו את הראש כלפי מטה וסרקו את השיער עם האצבעות מלמעלה למטה.

 

 

איזו תספורת תחמיא לשיער דליל?

 

שיער קצר או תספורת מדורגת יצרו אפקט של נפח. צילום: Shutterstock

 

 

תספורות או סגנונות עיצוב מסוימים יכולים לגרום לשיער להראות בעל נפח: לבעלות שיער דליל דק וארוך, למשל, כדאי דווקא לקצר את השיער כי האורך עשוי להכביד על השיער ולשטח אותו. עוד אפשרות טובה להשיג אפקט של נפח היא באמצעות תספורת מדורגת, שיש לה תנועתיות ושתיצור אפקט של הרמת השיער כלפי מעלה, מה שגם מקנה לשיער אפקט של שיער מלא.

 

 

אילו מאכלים יתרמו לשיער חזק ובריא?

 

 

הרבו באכילת אבוקדו. הוא בריא לא רק לגוף אלא גם לשיער. צילום: Shutterstock

 

 

תזונה מאוזנת המבוססת על ירקות, פירות וחלבונים תסייע לבריאות הגוף בכלל ולבריאות השיער בפרט. אז מה לאכול? אבוקדו ידוע בתרומתו לשיער. מזונות עשירים בוויטמין A או בטא-קרוטן יסבו גם הם לשיער מראה טוב יותר. עוד כדאי לבחור בירקות ופירות עשירים בוויטמינים מקבוצת ה-B, ובמיוחד B-6 ,B-12 ,B-5, חומצה פולית וביוטין. כאשר וויטמינים אלה חסרים תשתבש אספקת החמצן לזקיק השערה בשל חוסר בכדוריות אדומות, ותתרחש נשירת שיער.

 

חוסר בוויטמין C יגרום אף הוא לשיער מפוצל ושביר, בשל השיבוש ביצירת השומן בבלוטת החלב של השערה. מינרלים כמו אבץ, נחושת, ברזל וסלניום חיוניים ביותר לשמירה על שיער בריא. מחסור בסלניום ואבץ יגרום להתקרחות ולאובדן שיער.

 

והחשוב מכל: חיוניותם של המים בשמירה על בריאות השיער אינה ניתנת לערעור. בהעדר מספיק מים בגוף לא תתאפשר הזנת השיער בלחות, משום שלא יהיה מה שימריץ את בלוטות החלב בזקיק השערה להפריש שומנים המזינים את השיער.


בנוסף לכל אלה,
כדאי להוסיף לתפריט היומי 2 כפות שמן חריע או שמן ירקות אחר כדי לשמן את השערה מתוך הגוף, ולהעניק חיות לשיער.

 

 

שיער דליל, צמחי מרפא ותוספי תזונה

 

בשוק קיימים תוספי תזונה ותכשירים למריחה על הקרקפת, שמבטיחים שהם מכילים ויטמינים וחומצות אמינו שמחזקים את השיער ומעודדים צמיחה מוגברת ובריאה. הדעות חלוקות כי יש נשים וגברים שמוכנים להישבע בתוספים אלה, בעוד אחרים טוענים שהמצב לא השתפר משמעותית.

 [#middleBanner] 

כולם מסכימים שלא יכול להיגרם כל נזק משימוש בתוספי תזונה ותכשירים ייעודיים לעידוד צמיחת השיער, שנמכרים ללא מרשם רופא (פרט לנזק לכיס), אבל אנו נמליץ למי שמעוניין לבדוק את הנושא להיוועץ טרם השימוש ברופא המשפחה או ברופא עור.

 

לחובבי צמחי המרפא: יש מי שמאמינים בשיח אברהם ואחרים בחלב סויה - שעשיר בפיטואסטרוגנים – כמאזנים את ההורמונים הנשיים בגוף ומעודדים צמיחת שיער.

 

כובע? עדיף בלי 

 

ותרו על הכובע, הוא עלול להחמיר את נשירת השיער. צילום: Shutterstock

 

 

חבישת כובע או כיסוי ראש שיושבים צמוד והדוק על הקרקפת עלולים לגרום לחיכוך, לחץ מכני וכמו כן לפגוע בזרימת הדם בעור הקרקפת, ובכך להחמיר נשירת שיער.

 

פתרונות מתקדמים לנשירת שיער

 

קיימות מספר שיטות טיפול מתקדמות ויקרות המנסות להתמודד עם תופעת נשירת השיער בגיל השלישי. השיטה הקלה יחסית היא תוספות שיערף שמעצבי שיער מומחים מבצעים. השיטה המורכבת והיקרה ביותר היא השתלת שיער בלייזר. בשיטה זו מסירים שכבת עור עבה מקרקפת המטופל, ובה זקיקים של שיער חי. את אותם זקיקים משתילים שוב באזור המקריח, ולאחר כמה טיפולים שיער חדש מתחיל לצמוח שם בעצמו. יש לציין שמטופלים שעימם שוחחנו לצורך הכתבה חלוקים בדעתם בסוגיה זו.

 

הכי חשוב: תרגיעו!

 

מצאו מה מרגיע אתכם ועשו זאת - מתח וחרדות רעים מאד לשיער שלנו. צילום: Shutterstock


 

מתחים, לחצים, דיכאונות, עייפות, חרדות וטראומות - המדע מכיר בכך שכל אלה משפיעים על בריאות השיער (כמו גם על מצב העור). מצאו את הדרך שתסייע לכם להירגע – בין אם מדובר בפעילות גופנית מתונה, בהליכה על שפת הים, ביוגה או בהאזנה למוזיקה. חבל על כל דקה, במידת הצורך היוועצו ברופא ובגורמים הייעודיים בקהילה.

 

המומחים שסייעו בהכנת הכתבה: אנטוניו קורל קלרו, השגריר העולמי של חברת מוצרי השיער "מרוקן אויל"; דתיה יער, תזונאית, יועצת לאלטמן; חווי פילוסוף, ביולוגית ומנהלת ההדרכה בחברת "פיטו פריז", ננסי ירחי, מנהלת קשרים רפואיים ב"וישי", אלי כהן, מעצב שיער ובעל המרכז לפתרונות שיער.

 

 

עוד על שיער בגיל המעבר

טיפים נוספים לשיער חזק ובריא

על חוט השיערה: עיצוב גבות בגיל מבוגר

נמאס מהקצר: מאריכות שיער גם בגיל מבוגר

על הפנים: להילחם בשיעור יתר

טיפים לטיפוח בגיל 50 פלוס

 

הצטרפו לקהילת האופנה והיופי של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד באופנה ויופי

מיתוסים לגבי שיער – נכון או לא נכון

המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר

נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...

לקריאת הכתבה
שיער בגיל המעבר: נשירה וצרות אחרות

למעלה
חזרה