חזרה לניו אייג'

לני רביץ: להיות אדם שמח זו בחירה

פורים הוא החג הכי שמח בשנה, אבל איך שומרים על מצב רוח טוב בימים אחרים? האם אפשר להפוך מפסימיים לאופטימיים? גורו ההומור והצחוק לני רביץ עם עצות זהב שיכניסו לכם הרבה שמחה לחיים
קרן אוחיון 20/03/19
לני רביץ: להיות אדם שמח זו בחירה
אומר תודה כל בוקר ולא שוכח לחייך. לני רביץ, צילום: כחול ירוק בע'מ

 

 

 

פורים הוא חג של שמחה וצחוק, אבל מה עושים בשאר ימות השנה ובייחוד בימים שבהם קשה לצחוק או למצוא סיבות לשמוח? אפשר לתרגל צחוק? האם בן אדם פסימי יכול להפוך לאופטימי? עם כל התהיות והשאלות הללו הגעתי ללני רביץ, שמבקש שנקרא לו בצניעות רק  מנחה סדנאות צחוק והומור. אבל האמת היא שסיפור חייו יכול לתת השראה לרבים מאיתנו, בכל גיל. רביץ, בן 82 (לא רואים עליו), אב לשלושה (בהם השחקן נתי רביץ והשחקן והסטנדאפיסט דורון רביץ) נולד וגדל בארה"ב ובצעירותו היה שחקן בתיאטרון שייקספיר. למרות שהצליח בתחום בחר לעלות לארץ, למד חינוך והפך למורה ומפקח במחוז הצפון במשרד החינוך.

 

"בזמן שהייתי מפקח התחלתי לקרוא ספרים. חבר נתן לי ספר על טיפול בגשטלט וזה עניין אותי, אז למדתי את זה בארה"ב ובהמשך פתחתי מכון בחיפה עם סניפים בתל אביב ובירושלים", הוא משחזר איך הכל התחיל. "עבדתי במקביל בחינוך ויצאתי לפנסיה בגיל 60, אז התחלתי לתת הרצאות על חינוך ופסיכולוגיה ושמתי לב שאנשים צוחקים. כך התחלתי קריירה חדשה של סטנדאפיסט עם מסרים פסיכולוגיים מעצימים. אז בעצם למדתי ש'בי פאני - מייק מאני!'", הוא צוחק. רביץ לא סתם אומר שהכל אפשרי ובכל גיל - הוא גם מיישם. כך למשל בגיל 64 הוא הוציא את ספרו הראשון, "אופטימיות נצחית".

 

 

3 כללי זהב של לני רביץ לחיים שמחים

 

 "אדם חייב שיהיה לו הומור כדי להיות בריא ושמח". לני רביץ, צילום: "כחול ירוק בע"מ" 

 

 

אם אני רוצה 3 טיפים מנצחים איך להיות שמחים ומאושרים, תוכל לתת לי אותם?

 

"בהחלט! הכלל הראשון הוא משמעות - שתהיה לבן אדם משמעות בחיים. זה מעבר להצלחה, זו ההרגשה שיש לך מטרה, שאתה לא רק משרת אנשים אחרים. אתה יכול להשקיע את הכוח שלך כדי לשווק את עצמך אבל לא משנה מה תשיג – אוטו, סדנא או תרופה – המטרה היא לא לעשות כסף אלא לעשות מה שאתה אוהב. המטרה היא למצוא משמעות במה שאתה עושה ולעשות את זה מתוך תשוקה לדבר.

 

"הכלל השני הוא למצוא את הייחודיות שלך - מה הכוח שיש לך, מה ה- signature strength שיש לך ואין לאף אחד אחר. כשאני רציתי להוציא ספר אמרתי שיש כבר מיליון ספרים, וקיבלתי עצה שמלווה אותי עד היום: אף אחד לא יכול לכתוב את הספר שאני יכול לכתוב.

 

"הכלל השלישי הוא להיות בשמחה תמיד – אני מלמד אנשים איך לשמוח תמיד באמצעות גישה של הכרת תודה, attitude of gratitude. להגיד תודה על מה שיש לי. כל הזמן להגיד תודה ודיינו. לזכור שמי הוא העשיר? השמח בחלקו! אני לא מתלונן ולא רוצה יותר ממה שיש לי, אני עובד על הכאן ועכשיו, וכאמור, כל הזמן אומר תודה. בבוקר יש לי רשימה של דברים שאני אומר עליהם תודה - החל בתודה שקמתי הבוקר ועד תודה שאני יכול ללכת לישון במיטה נוחה. אם מתרגלים את זה ומתמידים קשה לא להיות בן אדם שמח".

 

 

"נולדנו לכייף ולשמוח ומי שקובע זה רק אתם"

 [#middleBanner] 

אפשר ללמוד להיות שמח? חוש הומור הוא לא עניין מולד?

"בן אדם חייב שיהיה לו הומור כדי להיות בריא ושמח. אני מסתכל בחדשות וצוחק כל הזמן. אני ממליץ בהרצאות שלי לראות את מה שקורה בעולם ולהתייחס לזה כאל הצגה, כאל בידור. הומור תורם לחיים ארוכים ולכן אני ממליץ להסתכל על המציאות ולא לקחת את עצמך ברצינות. וכל הזמן לחייך, גם אם זה לא בא לך באופן טבעי. לחייך למראה במעלית ולהגיד – אני עדיין כאן. לאחל לעצמך שיהיה לך יום מקסים. להזכיר לעצמך שנולדנו לכייף ולשמוח ושמי קובע הוא רק אתה. לחייך לאנשים שפוגשים בדרך. זה לא קשה לחייך אחד לשני, זאת רק בחירה. אתה נוסע למקום חדש? תחליט שיהיה לך כיף. המשפחה מגיעה לבקר? תקבע שיהיה לכם כיף, תחשוב מה יכול להפוך את הביקור לכיפי ותעשה את זה.

 

"להחליט שאף אחד לא יכול לנהל את החיים שלי ושהשמחה שלי היא הייעוד שלי. אני לגמרי מבין שיש אנשים שזה לא בא להם באופן טבעי ולכן אני ממליץ לתרגל כל הזמן, כן, פייק איט אנטיל יו מייק איט. השמחה תגיע בסופו של דבר, מילה שלי. ועוד דבר: תגלו חמלה לאחרים. תהיו נדיבים, זה עושה כל כך טוב ומכניס אנרגיה של שמחה לחיים. זה יכול להיות נדיבות של להיות נחמד למישהו, לעזור להיכנס למעלית או להחזיק את הדלת, דברים קטנים שמשנים את כל ההרגשה לכל היום כולו".

 

 

לחייך, לחייך, לחייך

 

 לני רביץ בקטע ממופע בידור, מתוך יוטיוב

 

 

אדם פסימי יכול להפוך לאופטימי? בגיל השלישי זה לא מאוחר מדי?

"אדם פסימי יכול להפוך לאופטימי בתנאי אחד – אם הוא רוצה. הפסימיות היא הישרדות. אם האדם הוא כמו אימא שלי ז"ל והוא מאמין שאם הוא ירגיש טוב הוא ימות – זה מה שיקרה. אימא שלי תמיד הייתה עונה כששאלו אותה מה שלומה: 'אני בסדר, אוי'. תמיד היה אוי בסוף, מעין עין רעה כאשר הכל בסדר. אמי השרישה בי פחדים, למשל הפחד להצליח כי אימא אמרה לי שהכסף הוא השורש של כל רע. אחרי שהתגברתי והשתחררתי מהאמונות המגבילות האלה, למדתי לזהות אותן ולהתמודד איתן. מותר ליהנות מכסף ומהצלחה ואין צורך להתבייש בזה. שימו לב שכאשר מתלוננים 'אין לי וקשה לי', זה מה שיהיה לי. אז אני אומר שאני עשיר ומודה לאל על העושר כל יום – כדי שזה מה שיהיה לי. אנחנו יוצרים את המציאות שלנו, זאת לא קלישאה, זה כתוב בתנ"ך. אתה האלוהים של עצמך, אתה קובע".


אז מה אתה עושה בפועל?

"אני כל יום אומר תודה על הבריאות המושלמת והולך לשחות כל יום".

 

רביץ חוזר ומדגים את הטכניקה שתגרום לכם ממש להכניס שמחה לחיים: "אתם עולים לאוטובוס? מיד לחייך לנהג. מתיישבים ליד מישהו? חייכו אליו. איש אחד כעס עלי שקיבל מכה מהתיק שלי אז מיד אמרתי לתיק: אתה שובב, תגיד לו סליחה. זה שובר את הכעס, מכניס אווירה מחויכת. ולאן נסעתי באוטובוס? לבריכה. ואז מישהו עומד ומנסה לעקוף את התור שלי. אני מחייך אליו ואומר 'היי, אני חושב שאני לפניך'. אחר כך הלכתי לשתות קפה והמלצרית אמרה לי: 'אדוני אתה לא יכול לשבת פה, המקום שמור למנהל' ועניתי לה: 'נו, זה סימן שאני מנהל!'".

 

רביץ, כבר הבנתם, מלמד אנשים לצחוק ודואג לצחוק כל יום וכל היום. כשאני מקשה ושואלת אם כל אחד יכול לעשות את זה הוא מתעקש שכן: "לכל אחד יש גרון, יש קול ויש חיוך לצחוק, זאת בחירה להיות הכי טוב שיכול להיות ברגע הזה כי אין רגע אחר. להיות כאן ועכשיו. לא לחשוב על העתיד ולא על העבר. אני פשוט אומר את זה עד שזה הופך להיות מציאות. ואם מישהו מספר לי משהו עצוב – אז להיות עצוב זה חלק מהשמחה וגם לכעוס ולהתאכזב, אלא להרגיש את הרגשות במלוא העוצמה. גם אם אני עדיין מרגיש את הכאב זה לא אומר שאני לא שמח, להפך. אני שמח שאני יכול להרגיש, עצם זה שאני יכול להרגיש זה משמח אותי".

 

 

ולמה מתחפשים בפורים? הצעות לתחפושות בדקה ה-90

עוד על להיות מאושרים בדרכים פשוטות

אל תכעסו: המדריך להתמודדות עם כעס

תחשבו חיובי: טריק פשוט שישנה לכם את היום

 

תגובות  1  אהבו 

אהבתי מאוד את מה שלני רביץ אמר
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בניו אייג'

דברו איתי אחרי החגים: להתמודד עם דחיינות

הסיפור הזה חוזר על עצמו מדי שנה, ואם להיות מדויקים יותר - מדי תשרי. רצף של חגים גורם לנו להתבלבל (כמה פעמים...

לקריאת הכתבה
חטאנו לפנינו: למה אנחנו מרגישים אשמה?

"אשמנו, בגדנו, גזלנו, דיברנו דופי, העווינו", על פי סדר האלף-בית, הם רק חלק מהחטאים שעליהם מתוודים ביום...

לקריאת הכתבה
תיקון שבועות: לחשב מסלול מחדש

תיקון שבועות הוא המנהג המרכזי אצל יהודיים דתיים בחג השבועות. מדובר במנהג עתיק שבמסגרתו לומדים תורה בלילה,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה