לטייל בעולם בעקבות האוכל
אוכל הפך בשנים אחרונות למוקד משיכה רב עוצמה. גם כשאנחנו מטיילים בארץ וגם כשאנחנו נוסעים לחו״ל, אחת המטרות היא לטעום את המקום - כי הרי החוויה הכי טובה היא זו שעוברת דרך הבטן. בישראל העניין לא דורש הכנות מראש, מקסימום אפשר לשאול את ד"ר גוגל. בחו״ל לעומת זאת הדבר שונה, ומאוד מומלץ לעשות שיעורי בית ולתכנן את המסלול כך שלא תיפלו לתוך מלכודות תיירים אלא תכירו את הדבר האמיתי והייחודי. זה נכון שבזכות נפלאות האינטרנט כל תייר יכול לצלוח במשימה בלי להשקיע בכך מאמץ, אבל יש דרך אחרת לעשות זאת, הרבה יותר קלה ומהנה - באמצעות סיור קולינרי.
סיורי אוכל בחו״ל שמונגשים היום לתייר הישראלי מתחלקים לכמה סוגים. ישנם ישראלים שחיים בחו״ל ועורכים סיורי יום, לרוב ביעדים הקרובים באירופה. סיורים אלה נמשכים מספר שעות ומספקים טעימה ממוקדת. ישנם גם מדריכי טיולים ומומחים לקולינריה שיוצאים עם קבוצות מאורגנות מישראל, ומספקים לתייר האכלן את החבילה השלמה שכוללת את הכול: טיסה, מלון, הסעות וביקורים בנקודות מפתח קולינריות, שלרוב לא תצליחו להגיע אליהן בכוחות עצמכם. יש גם שפים ישראלים שמדריכים סיורי אוכל. במקרה זה הם מתלווים לקבוצות ומוסיפים לסיור טעם והיכרות עמוקה יותר עם המסורת הקולינרית של המקום. מבחינת ההיצע, באפשרותכם לסייר עם מדריך דובר עברית גם ברחבי אירופה, גם במזרח הרחוק ואפילו במרוקו. אז רק תחליטו מה מתאים לכם - לצאת לשבוע זלילה או לקחת חלק בסיור בן מספר שעות. הנה כמה אופציות מומלצות:
[#noBanner]
ברומא אכלו כרומאים
לאכול ולטייל ברומא, צילום: אלנה אברן
בפעם הבאה שאתם ברומא כדאי שתכירו את חברת ״הדרכים ברומא״, שמציעה שני סיורים קולינריים שנבנו בשיתוף השפים המקומיים. הסיור הראשון הוא סיור קלאסי שנערך בעיר ההיסטורית ונמשך 4 שעות. במהלכו תקבלו הדרכה והסברים וגם תטעמו מאכלים מקומיים: בוראטה טרייה, פאניני, קרפאצ׳יו וקרצ׳ופי על הגריל, פסטה טרייה ויין איטלקי. הסיור הזה ייקח אתכם למעדנייה משפחתית, שם תוכלו לרכוש מוצרי איכות הביתה, ולסיום תטעמו את השוקולד הטוב ביותר בעיר וקפה עם טוויסט אלכוהולי בבית הקפה העתיק ביותר ברומא.
הסיור השני שמציעה החברה אורך 3 שעות ומתקיים בשכונת טראסטברה, שבה הסצנה הקולינרית היא מהמרתקות ברומא. במהלך הסיור תטעמו כמה סוגים של פיצ אל-טאליו, טראפיצינו או בכינויו ״הפינה של הפיצה״, תבשילים איטלקיים, בירה ממבשלות מקומיות, לזניה, גבינות איטלקיות ויין מחבל לאציו הוולקני. הסיור הזה יסתיים במתוקים סיציליאנים כמו גרניטת שקדים או פיסטוק בלחמניית בריוש, לצד ליקרים בטעמים.
מחיר הסיור: 70-35 יורו לאדם.
ליצירת קשר: 072-3704208, 393345216114+ ובאתר.
פריז: לאכול בעיר האורות
כשטעם ושיק פריזאי נפגשים. צילום: Shutterstock
שרון סעורי היא קונדיטורית ובעלת תואר שני במשפטים, שאחרי הלימודים החליטה לחקור את עולם המתוקים של פריז. אחרי שהוציאה ספר שמוקדש לבוטיקי המתוקים של עיר האורות, החלה להדריך סיורים והיא עושה זאת כבר 5 שנים. סעורי מציעה ארבעה סיורים שונים, כולם מתמקדים בפטיסרי פריזאי אבל כל אחד באזור אחר בעיר. במהלך הסיורים תזכו לטעום את המתוקים הכי מיוחדים בפריז, וגם להתוודע לתפיסות התרבותיות של המקומיים. סעורי תכניס אתכם לסוד העניינים של העיר כי הסיור שלה הוא גם טעים וגם מאוד אינפורמטיבי. כל אחד מהסיורים כולל גם ביקור באחד השווקים של פריז, שם תטעמו לא רק את הקינוחים אלא גם מגוון גבינות. הסיורים נמשכים 4-3 שעות ומתאימים גם לילדים.
מחיר הסיור: החל מ-240 יורו לזוג.
ליצירת קשר: במייל [email protected]
איטליה: מסע גרגרנות בארץ המגף
איטליה זה לא רק פסטות ופיצות אלא גם גלידות מעולות. צילום: Shutterstock
נורית פורן היא מדריכת סיורי אוכל בארץ כבר לא מעט שנים, וגם מטיסה קבוצות גרגרנים לסיורי אוכל מקיפים בשני האזורים הכי קולינריים באיטליה - בולוניה ופארמה. מדובר על סיור שמיועד לקבוצות שמתגבשות בארץ, וטסות יחד ל-5 ימים מלאים. במהלך הימים הללו פורן תפגיש אתכם עם יצרנים ארטיזנליים קטנים, מגדלים ומשפחות איטלקיות שמייצרות על פי מסורת משפחתית את המוצרים האיטלקיים במשך מאות שנים. היא תכיר לכם את האגריטוריזם (תיירות כפרית) במיטבו ותיקח אתכם להרים ושווקים קטנים, לפסטיבלים מקומיים ולעיירות הכי אותנטיות שתיירים לא מגיעים אליהן.
במהלך הסיור תטעמו - חוץ מחומץ בלסמי מעולה - גם פרשוטו, פרמז'ן, קולטלו ומנות מסורתיות של צפון איטליה. כמו כן תבקרו ביקבים אורגנים, בחוות farm to table ובחוות שעוסקות בחיפוש כמהין.
מחיר הסיור: 1580 יורו (לא כולל טיסה).
ליצירת קשר: 052-8283022
סין: לאכול בביג'יין
טיול שכולל סדנת בישול, סיורי שווקים ואירוח אצל משפחה מקומית. צילום: רועי רונן
רועי רונן הוא שף ישראלי, שספר הבישול שהוציא היה הראשון והיחיד עד כה שתורגם לסינית. הסיור הקולינרי שלו מתקיים בבייג'ין שבסין ונמשך 7 ימים, במהלכם תפגשו מאסטר-שף מקומי מנחה תוכניות בישול בטלוויזיה, תבקרו במסעדות מובילות, תיקחו חלק בסדנת בישול מעשית וגם תצאו לסיורי שווקים, בהם שוק התה. לחוויה אותנטית מלאה אפילו תתארחו אצל משפחה מקומית.
במהלך הסיור, שכולל גם ביקור ברובע העסקים היוקרתי וברחוב הבארים של בייג'ין, רונן יסביר לכם על חומרי הגלם, הפירות, הירקות והתבלינים המקומיים, וגם יספק הסברים על המאכלים המסורתיים מהמטבח הסיני שאותם תטעמו, כמו ברווז פקין צלוי, כיסוני בצק, מרקים, נודל'ס וארוחת הוטפוט סצ'ואני מסורתית. אטרקציה נוספת היא ביקור ברחוב שבו פועלות 148 מסעדות 24 שעות ביממה, וכניסה לאתרים כמו החומה הסינית, כיכר טיאנאנמן, מקדש השמיים ורובע האמנים.
מחיר הסיור: 2100 -2500 דולר לאדם.
ליצירת קשר: 050-7745067 ובאתר.
ליהנות מאוכל הונגרי: סיור קולינרי בבודפשט
דוכני מזון ברחוב בבודפשט, צילום: Shutterstock
עופר ורדי הוא מחבר רב המכר "גולאש לגולש - מטעמי המטבח ההונגרי" (בהוצאת "לאנצ‘בוקס"), עיתונאי לשעבר והמו"ל של הוצאת "לאנצ'בוקס", שמתגורר בבודפשט מזה שנתיים. הסיור שהוא מעביר בעיר כולל 8 תחנות של אוכל, בהן מסעדות, קונדיטוריות, אטליז, דוכני אוכל רחוב, שוק ובר יין. במהלך הסיור תטעמו 15 מנות מהמטבח ההונגרי, כגון גומבוץ - כופתאות הונגריות ממולאות בגבינה, מרק גולש, כבד אווז, פלצ'ינטה - הבלינצ'ס ההונגרי ואנגוש, שהוא אחד ממאכלי הרחוב האהובים בבודפשט, אותו נהוג לאכול עם שמנת חמוצה וגבינה צהובה מגורדת מעל. משך הסיור: 5-4 שעות.
מחיר הסיור: 320 שקלים לאדם.
ליצירת קשר: דרך האתר.
אותנטי ומיוחד: לאכול במרוקו
ליהנות מתרבות אותנטית ומאוכל מרוקאי במיטבו. צילום: Shutterstock
השף אבי לוי ממסעדת ״המוציא״ חבר לצוות מדריכי הסיורים הקולינריים למרוקו של חברת ״סהרה״, ומעתה יוצא עם קבוצות מאורגנות לטיולי שורשים ואוכל. יחד עמו מדריכים את הטיול יוסי אזולאי ואבי אביזמר, מומחים לתרבות מרוקו. מדובר על טיול שנמשך 9 ימים, ובמהלכו תבקרו בממלכה המג'רבית, תשתתפו בסדנת בישול שבה לומדים להכין מופלטות, טאג׳ינים מסורתיים, עלי סיגר (וורקא), ספנז׳, ברייר וחארשה. בנוסף לסדנא גם טועמים מאכלי רחוב ומבקרים בבתים של מוסלמים, יהודים וברברים, ומסיירים במרכזים יהודים. הערים שהטיול מתמקד בהן הן קזבלנקה, מקנאס, רבאט, בני מילאל, איפראן ומרקש, והוא כולל גם ביקור בחמאם ובחאפלה מרוקאית.
מחיר הטיול: 2590 דולר לנוסע בחדר זוגי.
ליצירת קשר: 04-6265189, 052-2806317 ובמייל: [email protected]
סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל
כשטעם ותשוקה נפגשים: לאכול בארץ המגף
מהונגריה באהבה: מתכוני גולאש מושלמים
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
הצטרפו לקהילת הטיולים של מוטק׳ה
כשאנחנו חושבים על יוון מיד עולים לראש האיים המוכרים והאהובים כמו קוס, מיקונוס, כרתים ורודוס, בחופשת בטן-גב...
כשדן עזרא מכפר סבא, 74, יצא לפני חמש שנים לפנסיה מתפקידו כמנהל חברה בארצות הברית הוא הרים את הידיים למעלה...
עם הוזלת מחירי הטיסה והרצון של חברות התעופה לחדש, נוספו מספר יעדים מעניינים ביותר למפת התיירות של...