חזרה לבריאות טובה

אבוקדו נגד ראומטיזם, פטרוזיליה לחיטוי פצעים

בספרו "המדריך השימושי לתרופות ביתיות טבעיות" טוען הלל לרנר שהתרופות הטובות ביותר נמצאות במטבח, ומסביר מה מבדיל בין מזונות שרצוי לאכול לבין כאלה שמוטב להימנע מהם
עדי כץ 24/02/13
אבוקדו נגד ראומטיזם, פטרוזיליה לחיטוי פצעים

 צילום: Shutterstock

 

"מי ייתן ומזונותיכם יהיו לתרופותיכם, ותרופותיכם למזונותיכם", אמר היפוקרטס, אבי הרפואה. ואכן, עד המאה ה-20 ותחילת הייצור המתועש של תרופות, מה שרשם הרופא היה שילובים של צמחים ומזונות מבריאים. גם בספר "המדריך השימושי לתרופות ביתיות טבעיות" של הלל לרנר, שיצא לאחרונה בהוצאת אסטרולוג, נטען שאת התרופות הטובות ביותר לא תמצאו בבית המרקחת, אלא במטבח (או בשירותים, פרטים בהמשך).

לרנר, בעל תואר בפילוסופיה ובמחשבת ישראל ומנחה קבוצות, התוודע במזרח לשיטות ריפוי מסורתיות ולמד אצל שמאנים ומרפאים. בהמשך השתלם ברפואה סינית, בדיקור יפני, ב-IPEC ובנטורופתיה. בבחירת השם לספרו, הוא כותב בהקדמה, ניסה להימנע מצירוף המילים "תרופות סבתא", שנראה לו בעל גוון פולקלוריסטי, והוא מצר על כך שתרופות ביתיות, שהן חלק בלתי נפרד ממסורות בנות אלפי שנים, זוכות לביטול מצד הרפואה המערבית הצעירה יחסית. לחיזוק דבריו הוא מביא דוגמאות לתרופות תעשייתיות, שלמרות שעברו את המסננת המדעית נמצאו מזיקות והורדו מהמדפים.

 

אבל גם בתחום המזון, כידוע, לא הכול מזין ובריא, ולדברי לרנר (ואמרו זאת כבר לפניו), מזון מתועש ומזונות מן החי לא רק שלא יבריאו אותנו, אלא אף יעודדו התפתחות מחלות. המפתח להבחנה בין מה שרצוי לאכול למה שכדאי להמעיט בו הוא רמת החומציות. מאכלים בעלי PH גבוה, כלומר נוטים להיות בסיסיים, עדיפים על אלה החומציים כיוון שהחומציות מקטינה את יכולת הגוף לרפא את עצמו, מעודדת תהליכים דלקתיים, מקטינה את ספיגת הוויטמינים והמינרלים ופוגעת במערכת החיסונית. בעיות בריאות העלולות להיגרם מכך הן בעיות עור, בעיות במערכת הדם ובמערכת העיכול, הפרעות בכליות, שיבושים הורמונליים, עייפות, אי שקט וחרדה.

 

כדי לשמור על בריאות תקינה מומלץ, לדברי לרנר, לשמור על תפריט של 60 אחוז מזונות בסיסיים ו-40 אחוז חומציים. מזונות מן החי, למשל, כמו בשר, ביצים ומוצרי חלב, הם בעלי אפקט חומצי חזק, ואילו ירקות ופירות הם בסיסיים. התזונה המערבית ככלל נוטה, לדבריו, להיות חומצית מדי, בשל צריכה גבוהה של מוצרי חיטה, חלבונים מהחי ומזון מתועש הרווי בחומרים משמרים.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק 


בהמשך אפשר למצוא את הפטרוזיליה, ירק עלי צנוע המשמש לרוב לקישוט המנה ומוצאו בארצות הים התיכון, שהוא מהירקות העשירים ביותר בוויטמינים ובמינרלים. ברפואה העממית הפטרוזיליה משמשת לטיפול באנמיה, מחלות כבד וכליות, בצקות והמסת אבנים בדרכי השתן. אפשר להשתמש בה, מורתחת במים, נגד מגוון גדול של בעיות, מהתכווצויות שרירים, דרך צרבות, שיעול וחולשה, ובשימוש חיצוני לחיטוי פצעים.

 

תרופה טבעית מעט שונה ואף מעוררת רתיעה, אך כזו שנמצאת גם כן בכל בית, היא השתן שלכם. השתן טוב, מתברר, למגוון מחלות ופגעים, בעיסוי חיצוני, ברטיות ואף בשתייה (הטעם, לדברי המחבר, מזכיר מרק עוף). ריפוי בשתן הוא שיטה עתיקת יומין שיש לה חסידים גם היום, כשההסבר לכוח הריפוי הוא הנוגדנים המופרשים בשתן ותכולת הוויטמינים, המינרלים וחומצות האמינו שבו. הוא יעיל נגד עייפות, קרוהן וקוליטיס ואף סוגי סרטן שונים, או בשימוש חיצוני לריפוי פריחות אלרגיות. לשתיית שתן יומיומית, אגב (ועדיף את זה של הבוקר), יש בונוס נוסף. הנוזל הצהבהב מכיל בין השאר דופאמין ונוראדרנלין, המביאים, כך אומרים השתיינים הכבדים, לתחושת אופוריה.

 

"המדריך השימושי לתרופות ביתיות טבעיות", מאת הלל לרנר, הוצאת אסטרולוג, 271 עמודים, 98 שקלים

 

עוד על תרופות טבעיות:

תרופות סבתא: מגוגל מוגל עד פטרוזיליה

צמחי תבלין ומרפא: מחולשה עד שיעול

מדריך חדש: צמחי מרפא בשימוש ביתי

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...

לקריאת הכתבה
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון

האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...

לקריאת הכתבה
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע

   

החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה