אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט מילויים שמזמן חורגים מהפרג המוכר. בטח טעמתם כבר אוזני המן במילוי תמרים או שוקולד. אבל אנחנו פנינו לקונדיטוריות ולבלוגריות מומחיות והן הציעו אוזני המן שרוב הסיכויים שטרם טעמתם - ואנחנו תמיד בעד לנסות טעמים חדשים.
אוזני המן במילוי גבינת רוקפור:
צילום: Shutterstock
המצרכים:
לבצק (כ-50 יחידות):
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה
1 חלמון
1 ביצה
2.5 כוסות קמח לבן מנופה
1/8 כוס פרג שלם
למילוי:
10 גרם גבינת רוקפור
40 גרם גבינה לבנה המתאימה לבישול ולאפייה
360 גרם גבינת ריקוטה
ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים אבקת סוכר וחמאה למרקם קרמי. מוסיפים את הביצה ומערבבים מעט.
2. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח ופרג שלם ומעבדים עד החיבור (יש להיזהר מלישת יתר).
3. מניילנים את הבצק ומקררים חצי שעה במקרר כדי שיהיה נוח לרדד אותו.
4. מרדדים את הבצק עד עובי של 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזן המן סטנדרטית.
5. מערבבים יחד את הגבינות ומניחים מהתערובת במרכז כל עיגול בצק. מהדקים את הפינות פנימה ליצירת צורה של אוזן המן.
6. מחממים תנור ל-170 מעלות. מסדרים את אוזני ההמן על גבי תבנית עם נייר אפייה ואופים 15 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
אוזני המן במילוי חלבה טורקית:
צילום: Shutterstock
ההכנה:
1. מכינים את הבצק של אוזני ההמן לפי המתכון הקודם.
2. מערבבים יחד: 600 גרם ממרח חלבה ו-6 גרם (כף גדושה) קפה שחור. ממלאים את עיגולי הבצק ומהדקים ליצירת צורה של אוזן המן.
3. אופים בתנור על 170 מעלות לכ-15 דקות.
שני המתכונים באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מ"מתוקה"
אוזני המן אלפחורס:
צילום: עינת גל
המצרכים:
200 גרם (1.5 כוס) קמח
60 גרם (6 כפות) קורנפלור
5 גרם (חצי כף) אינסטנט פודינג וניל
1.5 גרם (שליש כפית) אבקת אפייה
קורט מלח
140 גרם חמאה (חבילה וחצי)
60 גרם סוכר (1/4 כוס)
ביצה אחת בגודל לארג'
למילוי:
250 גרם ריבת חלב
שבבי קוקוס
ההכנה:
1. להכנת הבצק לאוזני ההמן: בקערה (לא קערת מיקסר) מערבבים יחד את הקמח, הקורנפלור, האינסטנט פודינג, אבקת האפייה והמלח.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
3. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהביצה נטמעת לחלוטין.
4. מורידים את עוצמת פעילות המיקסר ומכניסים את תערובת הקמח. ממשיכים לערבל במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
5. אם הבצק קר אפשר להתחיל לרדד ואם לא אז משטחים על ניילון נצמד ועוטפים (מקררים כחצי שעה עד שהבצק נוח לעבודה).
6. מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
7. על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ (רצוי לא פחות).
8. קורצים עיגולים ובעזרת האצבעות יוצרים את אוזני ההמן - יש להכין את אוזני ההמן כשהן ריקות ולהשאיר מקום למילוי. חשוב להדק היטב את הבצק כדי שאוזני ההמן לא ייפתחו בזמן האפייה.
9. מסדרים את אוזני ההמן על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור לכ- 8 דקות, עד שהן זהובות מעט בקצה אך עדיין לבנות (חשוב שהן לא יהיו זהובות מידי ויישארו בהירות כמו אלפחורס).
10. כשהאוזני ההמן מוכנות ומתקררות מעט מזלפים לתוכן בעזרת שקית זילוף ריבת חלב ומקשטים בשבבי קוקוס.
הערות:
* רצוי לעבוד עם הבצק כשהוא עדיין קר.
* יש לזלף את ריבת החלב לאחר האפייה מכיוון שהיא לא מגיבה טוב לחום של אפייה וגולשת.
* ניתן להחליף כף קמח בכף קקאו ולהפוך את אוזני ההמן ל"שוקולדיות".
* ניתן לשמור את אזני ההמן בכלי אטום כשבוע.
המתכון באדיבות עינת גל בעלת בלוג אפייה הנושא את שמה
אוזני המן עם קרם פטיסייר ושוקולד:
צילום: אדווה אש
המצרכים:
לבצק:
450 גרם קמח
2 גרם אבקת אפייה
150 גרם אבקת סוכר
270 גרם חמאה
כף וניל
60 גרם שמנת מתוקה
לקרם פטיסייר-שוקולד:
50 גרם קורנפלור (5 כפות)
1/4 כוס חלב
4 חלמונים
כוס ו-3/4 חלב
1/2 כוס סוכר
מקל וניל או מחית וניל
ההכנה:
1. להכנת הבצק: במעבד מזון לעבד את כל החומרים היבשים ואת החמאה ואז להוסיף את הווניל והשמנת. לעבד מעט לבצק אחיד. לצנן שעה במקרר ולרדד ל-3 מ״מ.
2. להכנת המילוי: להמיס קורנפלור ברבע כוס חלב (קר) עד שאין גושים בכלל. להוסיף את החלמונים לתערובת ולטרוף.
3. בקלחת לחמם את יתרת החלב, הסוכר והווניל. כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה (כלומר נוצרות בועיות בשפת הקלחת), מסירים מהאש ומזרזפים כשליש מהתערובת לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה.
4. להוסיף את תערובת החלמונים לתערובת שבקלחת ולהניח על האש תוך טריפה מתמדת. בתוך כדקה התערובת מסמיכה מאד והופכת לקרם משיי וריחני.
5. להעביר לכלי שטוח ולכסות בניילון נצמד על פני הקרם (לא על הכלי אלא על הקרם עצמו). לצנן. אם לאחר הצינון התערובת מתגבשת מדי, פותחים אותה עם מטרפה.
6. להוסיף 3-4 נטיפי שוקולד חלב או מריר.
7. לחמם תנור על 180 מעלות. לקרוץ עיגולים מהבצק, למלא במרכז העיגול את קרם הפטיסייר ופצפוצי השוקולד, ליצור צורה של אוזני המן ולהניח בתבנית אפייה מרופדת.
8. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך 12 דקות.
המתכון באדיבות בלוגרית האפייה אדווה אש
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
קרן תודה על מתכונים למילויים טובים :)