חזרה למגזין אוכל

בלי לטוס לחו"ל: ליהנות מהמנות המפורסמות בעולם אצלכם בבית

רובנו היינו רוצים להשתזף עכשיו בחופי תאילנד, לשבת בפיאצה ברומא או לטייל בסמטאות של מדריד, אבל גם אם לא נטוס השנה, זה לא אומר שלא נוכל ליהנות מהמנות הטעימות שיש למדינות האהובות להציע. 5 מתכונים מאיטליה, יוון, ספרד, תאילנד ולקינוח – מרוקו, שיגרמו לכם לרגע להרגיש בחו"ל
חני יודל 07/09/20
בלי לטוס לחו
אפשר ליהנות מארוחה איטלקית גם בלי לנסוע לאיטליה (צילום: shutterstock)

 

השמיים נפתחים לאיטם, יש אפילו הסכם עם איחוד האמירויות, אבל השנה כנראה כבר לא נספיק לנפוש או לטייל במדינה אחרת. אין ברירה - צרפת, איטליה, יוון ומדינות אחרות יאלצו לחכות לנו (או יותר נכון, אנחנו נאלץ לחכות להן). אבל אם לא נוכל לאכול קרואסון אמיתי בפריז, ריזוטו ברומא, סלט יווני ביוון או צ'ילי קון קרנה במקסיקו, למה שלא נביא את המנות המפורסמות של המדינות האהובות אלינו הביתה? נכון, זה לא יהיה אותו דבר, אבל אם תערכו שולחן יפה בגינה או במרפסת, עם כוס יין, לזניה מפנקת ופרטנר אהוב, אנחנו בטוחים שתוכלו לרגע אחד להרגיש שאתם בפיאצה באיטליה. אם תעצמו את העיניים אולי תוכלו לראות גם את מגדל פיזה.

אז לטובת כל מי שמתגעגע לניחוחות של חו"ל, אספנו עבורכם מתכונים של המנות המפורסמות והידועות ממספר מדינות אהובות. בון אפטיט.

 

מאיטליה באהבה: לזניית תרד וגבינות

 

צילום: יח'צ

 

מצרכים:

1 קופסת קוטג' 3% שומן

4 פרוסות גבינה צהובה מגורדת

250 גרם בולגרית מגורדת גס

2 ביצים

1 כף שמן

חבילת תרד טחון מופשר

2 פלפלים אדומים קצוצים

1 קופסת עגבניות מקולפות

1 כוס מים

מלח ופלפל

9 עלי לזניה

אורגנו

10 פרוסות חצילים דקות שהוברשו בכף שמן זית

1 בצל

1 שן שום

5 עלי בזיליקום

1 כף אבקת מרק בצל

 

ההכנה:

1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות וכותשים את השום.

2. מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הבצל עם השום, הפלפלים והעגבניות המקולפות. 3. מוסיפים את התבלינים (בזיליקום, אבקת מרק בצל, מלח, פלפל שחור ואורגנו) ורבע כוס מים. כשהרוטב מוכן מניחים בצד לצינון.

4. מכינים את המלית: טורפים את הביצים עם כל הגבינות והתרד ומעט מלח.

5. מרפדים תחתית תבנית נייר אפייה ברוטב העגבניות, ומעליו מניחים את עלי הלזניה. מברישים את העלים ברוטב ומעל מפזרים את פרוסות החציל. מעליהן את מלית הגבינה. מרפדים בעלי לזניה וחוזרים על הפעולה עם מלית הגבינה שוב.

6. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים את הלזניה לכ-40 דקות. אחרי כחצי שעה מוסיפים מעט רוטב מעל הלזניה ומפזרים את הגבינה הצהובה המגורדת.

 

המתכון באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא

 

יאסו יוון: סלט יווני אמיתי ברוטב ויניגרט דל קלוריות

 

צילום: יח'צ

 

מצרכים:

15 עגבניות שרי אדומות חצויות

15 עגבניות שרי צהובות חצויות

1 עגבנייה גדולה רגילה חתוכה לקוביות

עלי חסה

2 מלפפונים חתוכים לקוביות

1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות

2 פלפלים קלויים חתוכים לקוביות

 1כפית לימון כבוש קצוץ דק

 1שן שום קצוצה דק

2 כפות גבינה בולגרית 5% מפוררת

אופציה: זיתים שחורים

1/3 כוס רוטב ויניגרט לייט

 

ההכנה:

1. מניחים את כל הירקות חתוכים בקערה. מוסיפים את רוטב הוויניגרט ואת הגבינה המפוררת.

2. מערבבים ומגישים.

 

המתכון באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא

 

הולה ספרד: עוף צלוי בסגנון ספרדי

 

צילום: Shutterstock

 

מצרכים (ל-4 מנות):

1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ

4 לימונים

חופן פטרוזיליה, עלים וגבעולים

עוף במשקל 2 ק"ג

מלח ים ופלפל שחור טחון טרי

300 גרם נקניקיות מרגז איכותיות

שמן זית

2 שיני שום קלופות ופרוסות דק

 

ההכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה מאד (220 מעלות). מניחים את תפוחי האדמה יחד עם שניים מהלימונים בסיר עם מים רותחים, ומבשלים ברתיחה עדינה 5 דקות. לאחר מכן מסננים ודוקרים את הלימונים מכל הכיוונים בסכין. מסירים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים.

2. ממלאים את העוף בלימונים החמים ובגבעולי הפטרוזיליה. מתבלים את העוף ותפוחי האדמה בקצת מלח ופלפל שחור, ופורסים את נקניקיות המרגז לפרוסות אלכסוניות בעובי של חצי ס"מ.

3. מרטיבים נייר אפייה כדי שיהיה גמיש, מנערים מעודפי המים ומניחים בתבנית אפייה. שמים את תפוחי האדמה במרכז התבנית, מניחים מעליהם את העוף ומפזרים מעל את פרוסות המרגז ומעט מעלי הפטרוזיליה הקצוצים. מטפטפים מעל את שמן הזית, ואופים בתנור שעה ו-20 דקות.

4. בזמן שהעוף ותפוחי האדמה בתנור קוצצים דק את הקליפה של שני הלימונים שנותרו, ומערבבים יחד עם שאר הפטרוזיליה הקצוצה והשום. ממליחים ומפלפלים מעט, ומערבבים הכל לקבלת רוטב ריחני.

5. מוציאים מהתבנית את העוף, מטלטלים את תפוחי האדמה שבתבנית ומחזירים אותם לתנור לכמה דקות להזהבה. תפוחי האדמה ייצבעו בצבע אדמדם מהפפריקה שבנקניקיות, אז אם לאחר ההוצאה מהתנור נשארו קצת נוזלים בתבנית, לא לשפוך - יוצקים אותם על כל תפוחי האדמה.

6. מסדרים את המנה: מניחים בצלחת את העוף, תפוחי האדמה והנקניקיות, ומעל הכל מטפטפים את הרוטב. מומלץ להגיש עם סלט ירוק.

 

המתכון מתוך הספר "ארוחות משפחתיות"  של השף ג'יימי אוליבר ("השף העירום")

 

געגועים לתאילנד: עוף בג'ינג'ר עם נודלס

 

צילום: Shutterstock

 

מצרכים: (לשתי מנות, יש להכפיל כמויות בהתאם למספר המנות הרצויות)

240 גרם נודלס (אטריות ביצים)

4 כפות שמן

2 חזה עוף, חתוך לרצועות בעובי של 2 ס"מ

חתיכת ג'ינג'ר טרי, מקולף ופרוס דק

2 פלפלים אדומים חריפים טריים, נקיים מגרעינים ופרוסים דק

2 כפיות אבקת חמשת התבלינים (להשיג בחנויות אסייתיות וברשתות הסופרמרקטים הגדולות)

6 בצלים ירוקים פרוסים דק

מעט רוטב סויה

2 כפות דבש

חופן קטן של כוסברה טרייה, קצוצה גס

מלח ים ופלפל שחור טחון

לימון

 

ההכנה:

1. מרתיחים בסיר מים, מוסיפים את האטריות ומבשלים בהתאם להוראות שעל גבי האריזה (זה ייקח רק מספר דקות). בינתיים מחממים היטב מחבת עם שמן. מוסיפים את רצועת העוף, הג'ינג'ר והפלפל החריף.

2. מוסיפים את הבצל הירוק, רוטב הסויה והדבש.

3. מסננים את האטריות ומוסיפים אותן למחבת.

4. מוסיפים את הכוסברה, המלח, הפלפל והתבלינים, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומגישים חם.

 

המתכון מתוך הספר "ארוחות משפחתיות"  של השף ג'יימי אוליבר ("השף העירום")

 

לקינוח: ד"ש ממרוקו – ספינג'

 

צילום: חגית מארד

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח מנופה

1 כף מלח

2.5 כפות שמרים

1 כף סוכר

1 כף תמצית וניל

3.5 כוסות מים

4 כפות שמן

 

ההכנה:

1. בקערה אחת שמים את כל החומרים ה"יבשים" ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את כל הרטובים, יחד עם תמצית הווניל. מוזגים את הרטובים לקערת היבשים ולשים היטב עד לקבלת מרקם חלק, רך ודביק. מכסים בניילון נצמד למשך כ-40 דקות.

2. עם ידיים משומנות יוצרים עיגולים על משטח משומן. מכינים סיר עם שמן עמוק ומביאים להרתחה. לאחר ההרתחה מנמיכים את האש לאש קטנה ומתחילים לייצר את הספינג' - זה החלק החשוב שמייצר את הצורה של הספינג'. לוקחים כל עיגול בידיים משומנות, בעזרת 2 האגודלים יוצרים חור באמצע, מחברים את הקצוות לצורת עיגול עם חור באמצע ומניחים בשמן החם. מטגנים כ-2 דקות עד להשחמה והופכים.

3. מוציאים מהשמן לכלי עם נייר מגבת לספיחת השמן.

לפניכם 3 אפשרויות הגשה:

* עם סוכר רגיל – כשהספינג' יוצא מהסיר, בעודו חם, טובלים אותו משני הצדדים בסוכר.

* עם אבקת סוכר – נותנים לספינג' להתקרר מעט, ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה.

* עם דבש מרוקאי – זו הצורה המסורתית להגשת הספינג'. מתכון להכנת הדבש המרוקאי (שהוא למעשה סירופ סוכר): מערבבים בסיר על אש גבוהה חצי קילו סוכר עם חצי ליטר מים, פרוסת לימון, 4 כפות מיץ לימון סחוט וסוכר וניל אחד. מערבבים היטב עד שגושי הסוכר נמסים לגמרי והבלילה הופכת סמיכה. הערבוב הוא השלב הכי חשוב בהכנת הסירופ, כדי להימנע מיצירת גושי סוכר. כשהבלילה מוכנה נותנים לה להתקרר ואז טובלים את הספינג' משני הצדדים, ומגישים.

 

המתכון באדיבות חגית מארד מפרויקט "מבשלות ירוחם"

 

המזרח הרחוק אצלכם בצלחת: מתכוני סלטים אסייתיים

אל תהיו כבדים, תאכלו דגים

קציצות לקיץ: 4 מתכוני קציצות קלילים

העיקרית, הסלטים והקינוח: 5 מתכונים מעניינים עם טחינה

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

תגובות  2  אהבו 

2 המתכונים הראשונים אינם מקוריים אלא השלכה ישראלית למתכון וחבל. האיטלקים לעולם לא ישתמשו בקוטג' למשל (חייתי במילנו) ורק לפני שנה עשינו כמה חברים את חוף אמלפי וכל הערים בו. סלט יווני - היוונים בח...
2 המתכונים הראשונים אינם מקוריים אלא השלכה ישראלית למתכון וחבל.

האיטלקים לעולם לא ישתמשו בקוטג' למשל (חייתי במילנו) ורק לפני שנה עשינו כמה חברים את חוף אמלפי וכל הערים בו.

סלט יווני - היוונים בחיים לא שמים חסה בסלט.

סלט יווני אמיתי יכיל מלפפונים, עגבניות, זיתים, שמן, חומץ וגבינת פטה עיזים. בודאי לא בולגרית. כן, גם באתונה חייתי ומבקרת שם תדיר.

למה לקלקל?
25/09/20
מעולה תודה!
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה