דגים: הכי מתאימים לקיץ
דגים הם מאכל שכיף לאכול כל השנה אבל כיף במיוחד לאכול אותם דווקא בקיץ. הם מתעכלים מהר, לא יוצרים תחושת כובד מופרזת ובשל כך מאוד מתאימים לחום הלוהט. אז בין אם כמנה קרה עם יוגורט או כמנה אפויה בתנור: דגים יספקו לנו ארוחה קלילה ומזינה שכיף להכין ביום יום וגם להגיש בארוחות חגיגיות.
פילה לברק עם טפנד ותבשיל עדשים
באדיבות השף יציק הראל ממסעדת "206"
את המנה הזו אפשר להגיש כמו בקערת הגשה גדולה ושטוחה וכך גם במנות אישיות בצלחת.
מצרכים ל-2 מנות:
2 דגי לברק מפולטים
טפנד מזיתים שחורים (אם אין בבית מאוד פשוט להכין: לוקחים חופן זיתים מגולענים שחורים מזן קלמטה, 1/4 כוס שמן זית, 4 יחידות אנשובי כבוש וטוחנים הכול ביחד בבלנדר).
4 שיני שום קונפי
200 גרם עדשים צהובות
2 ענפי טימין טרי
4 כפות שמן זית
1 שאלוט קצוץ
כוס ציר ירקות
ההכנה:
- מטגנים את השאלוט במעט שמן, מוסיפים את העדשים ואת ציר הירקות ומערבבים עד שהעדשים מוכנות מגיעים למצב "אל דנטה. מתבלים במלח ופלפל.
- את הפילטים של לברק למרוח בטפנד (את הצד הפנימי) ולהניח על תבנית אפיה.
- לאפות ב-190 מעלות במשך 10 דקות.
- הגשה: על כך צלחת (או בקערת הגשה) להניח את העדשים ומעליהם את הדג כשהאור כלפי מעלה. מעל כל פילט להניח מעט שום קונפי וענף טימין ולהגיש.
פרידה עם מנגולד וגרגירי חומוס
באדיבות בני רבה, מסעדת "בני הדייג"
פרידה עם מנגולד וגרגירי חומוס. צילום: שרית גופן
מצרכים:
4 חתיכות פילה פרידה
1/2 קילוגרם גרגירי חומוס מבושלים
3 כוסות מרק ירקות, רק הנוזל
2 בצלים גדולים
1/3 כוס שמן זית
1/2 קילוגרם עלי מנגולד
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 כף כמון טחון
3 שיני שום כתושות
1 כפית מחוקה מלח
ההכנה:
- קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בשמן עד להזהבה קלה.
- מוציאים מהסיר מחצית מכמות הבצל ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר עם הבצל את החומוס וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כמה דקות נוספות.
- מוסיפים את כל התבלינים למעט כפית המלח וממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים.
- מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה, מכניסים לסיר את חתיכות פילה הפרידה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה.
- בינתיים מורידים בעזרת סכין את הגבעולים הלבנים של המנגולד.
- חולטים את עלי המנגולד במים רותחים ומסננים מהנוזלים.
- אחרי שעה מוסיפים את עלי המנגולד החלוטים ואת כפית המלח לסיר, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
- מכבים את האש, מוסיפים את שארית הבצל המטוגן ששמרנו בצד ומערבבים.
טאבולה דג ברוטב יוגורט ולימונים כבושים
באדיבות גד
מצרכים ל-6-4 מנות:
1/2 כוס בורגול גס מושרה במים רותחים למשך 20 דקות וסחוט היטב
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
1/2 פלפל חריף קצוץ דק
1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
500 גרם פילה בורי מפולט, נקי מעור ועצמות וחתוך לקוביות קטנות
מיץ מלימון בינוני
1/3 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי ופלפל
לרוטב יוגורט ולימונים כבושים:
3 כפות לימונים כבושים קצוצים דק
1 כוס יוגורט כבשים
ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל החומרים לטאבולה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מערבבים יוגורט עם לימון כבוש, יוצקים על הטאבולה ומגישים.
יוצאים מהשגרה: פסטות עם הפתעות
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...
חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...