חזרה להכסף שלי

האותיות הקטנות של המבצעים הגדולים

האם מבצעים תמיד משתלמים? תמר גילתה שמבצע 1+1 עלה לה ביוקר, ובקושי קיבלה את כספה חזרה כשביקשה לבטל את העסקה. על פיתויי הקנייה הגדולים, וגם איך ומתי אפשר לבטל עסקה
שירי עמית 17/03/16
האותיות הקטנות של המבצעים הגדולים
יש, מבצע! אבל האם אנחנו צריכים את המוצר בכלל? צילום: Shutterstock

 

 

מבצע של 1+1 יכול להיות מפתה מאד, אבל נועד בראש ובראשונה להגדיל את נפח הקנייה שלנו, לרוב כשחנויות או רשתות רוצות להיפטר ממלאי ולהגדיל את היקף המכירות. המחשבה שנקבל מוצר נוסף במתנה קורצת לכולנו, אבל לא תמיד אנחנו חושבים עד הסוף האם אנחנו באמת זקוקים למוצרים שבמבצע. במקרים אחרים אנחנו פשוט לא מבינים לעומק את פרטי המבצע.

 

כשתמר נכנסה לאחת מרשתות האופטיקה, כדי לרכוש עדשות מגע, היא שמחה לגלות שבדיוק באותו זמן הרשת יצאה במבצע 1+1 על עדשות יומיות. אחרי שברשת התאימו לה את סוג העדשות, נאמר לה כי המחיר הוא 540 שקלים, ושבתום מספר ימי עסקים העדשות יהיו מוכנות. מאחר שזו היתה הפעם הראשונה שתמר רכשה עדשות מגע, היא התקשרה לספר לחברותיה, שנדהמו כששמעו על הסכום ששילמה, וטענו כי זהו מחיר מופרז עבור שתי חבילות של עדשות.

 

מצוידת בתובנה הזאת, התקשרה תמר ביום המחרת לסניף שבו רכשה את העדשות, על מנת לקבל הסבר על המחיר. בסניף נטען כי הזמינה 6 חבילות של עדשות, משום שהמבצע הוא 2+1 ולא 1+1. תמר השיבה שהיא לא זקוקה לכל כך הרבה עדשות, ולא הגיוני מבחינתה לרכוש 6 חבילות בניסיון השימוש הראשון שלה במוצר. היא ביקשה לבטל את העסקה ולקבל החזר כספי, אך בחנות נאמר לה כי אין אפשרות לביטול העסקה שכן חוק הגנת הצרכן אינו תקף לעדשות מגע.

 

תמר פנתה לארגון אמון הציבור, שפנה להנהלת הרשת. או אז נמסר מהרשת בתגובה כי העניין טופל ונסגר מול הלקוחה, שקיבלה החזר כספי על מחצית מהעסקה. בארגון אמון הציבור טוענים, כי אמנם על פי החוק אין החזר כספי על מוצרים שמותאמים באופן אישי, אבל במקרה שלפנינו היתה בעיה עם הבנת המבצע. העסק אמנם הלך בסופו של דבר לקראת הלקוחה והחזיר לה חלק מהכסף, למרות המחלוקת העובדתית שהיתה ביניהם.

 

7 עובדות חשובות על ביטול עסקה

 

 גם מתנות אפשר להחזיר תמורת כסף. צילום: Shutterstock

 

בדצמבר 2010 נכנסו לתוקפן תקנות העוסקות בזכות הצרכן לבטל עסקה צרכנית, באופן חד צדדי, ולקבל את כספו בחזרה. החוק מפרט רשימה סגורה של מוצרים ושל שירותים שאפשר לבטל או להחזיר בתמורה לכסף. בין המוצרים ניתן למצוא ריהוט, מכשירי חשמל ואלקטרוניקה, מוצרים שהוזמנו על ידי הלקוח אך טרם סופקו לו, ביגוד והנעלה. בין השירותים שירותי נופש ובילוי, חוגים, שירותי תקשורת ומנויים. אבל לא כל הפרטים ברורים עד הסוף. לפניכם 7 עובדות נוספות שכדאי לדעת על חוק ביטול עסקה:

 

1. ניתן להחזיר מוצר מ-50 שקלים ומעלה, ובאריזתו המקורית. הזכות לביטול עסקה מותנית בכך שהמוצר עלה יותר מ-50 שקלים, ושהצרכן לא עשה בו שימוש והחזירו לבית העסק באריזתו המקורית.

 

2. יש להציג הוכחת קנייה בזמן ההחזרה. הלקוח מחויב להציג לבית העסק הוכחת קנייה כמו חשבונית, המעידה על עצם העסקה, על התאריך שבו בוצעה, על הסכום ששולם ועל אמצעי התשלום. גם אם תנסו להחזיר מוצר שנקנה שעות ספורות קודם לכן, באריזתו המקורית ואפילו עם שקית האריזה – כל עוד אין בידכם חשבונית, בית העסק רשאי שלא לקבל זאת.

 

3. בית העסק רשאי לגבות דמי ביטול. לא כל בתי העסק גובים דמי ביטול אבל הם בהחלט יכולים על פי החוק. כך, מההחזר הכספי ניתן לנכות 5% מגובה העסקה או 100 שקלים, הנמוך מביניהם.

 

4. ודאו את מדיניות החזרת המוצרים מראש. כדאי תמיד לשאול בקופה עד מתי אפשר להתחרט ולקבל את הכסף בחזרה: בכל הנוגע לביגוד ולהנעלה, החוק קובע שהחזר כספי יינתן עד יומיים מיום הקנייה, ולאחר מכן אפשר יהיה לקבל זיכוי. אם קניתם את המוצר ביום חמישי תוכלו להחזירו ולקבל את כספכם גם ביום ראשון. לגבי מוצרים אחרים, כולל שירותים למיניהם, החוק מדבר על 14 ימי ביטול. 

 

5. את ההחזר הכספי מקבלים באופן שבו בוצע התשלום. לכן דאגו להגיע לחנות עם כרטיס האשראי שאיתו שילמתם את העסקה, כדי שבית העסק יוכל לזכות את החשבון שלכם. אם שילמתם במזומן, תקבלו את ההחזר במזומן. 

 

6. גם על מתנות ניתן לקבל החזר כספי. אם קיבלתם מתנה עם פתק החלפה או שוברי מתנה, תוכלו לקבל החזר כספי תמורת החזרתם. אם רכישת המתנה בוצעה בתווי קנייה, תקבלו שובר זיכוי. רק על קנייה במזומן, צ'ק או כרטיס אשראי תהיו זכאים להחזר כספי.

 

7. התקנות חלות גם על מוצרים שנקנו במבצע ובסוף עונה. עם זאת, אם קניתם מוצר אחד וקיבלתם מוצר נוסף כהטבה, תצטרכו להחזיר את שניהם כדי לקבל החזר כספי.

 

 

 

עוד בצרכנות נבונה של מוטק'ה:

 

כל הדרכים לשלם פחות על חבילת התקשורת

יש כרטיס מועדון? עושים סדר בארנק

8 טיפים לקנייה חכמה ובטוחה ברשת

מתכננים חופשה בפסח? כך תחסכו בעלויות

האוטובוס שוב איחר? יש מה לעשות

קל להתחבר, קשה להתנתק

הפעילה לחצן מצוקה, ואף אחד לא בא

המדריך המלא למתעכבים בשדה התעופה

כל הדרכים לעבור בין חברות הסלולר ביעילות

חתול בשק? כך תמנעו ממלכודות שיווקיות

חברות הסלולר גובות כסף מיותר? כך תלחמו

כך מתחמקות חברות הביטוח מתשלום

10 הנחות שכל פנסיונר צריך להכיר 

אזרחים ותיקים? מגיעות לכם הטבות בבנקים

יוצאים לפנסיה? יתכן שאתם זכאים להחזרי מס

10 טיפים לניהול התקציב אחרי פרישה

 

הצטרפו לקהילת הצרכנות של מוטק'ה

תגובות  1  אהבו 

מה לגבי אמזון פריים דיי? זה מומלץ או שצריך להיזהר בקנייה שם?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?

עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...

לקריאת הכתבה
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים

רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...

לקריאת הכתבה
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה