האם החלב באמת בעייתי?
אנשים רבים מצהירים על אלרגיה לחלב. אבל האם הם באמת סובלים מאלרגיה, או אולי מסתם אי-סבילות? איך אפשר לטפל בבעיה, והאם החלב באמת לא טוב לבריאותנו?
לילי רוזן ונדיה גרינשטיין-כהן
04/06/07

חמישה מתוך עשרה אנשים המגיעים אלינו מצהירים על אלרגיה לחלב. אבל האומנם מחצית מהאוכלוסיה סובל מאלרגיה לחלב?.
כאשר מנסים להבין כיצד אובחנה "אלרגיה" זו נוכחים, כי ב-90% מהמקרים לא נעשו בדיקות להוכחת ה"אלרגיה", אבל חייהם של אנשים אלו סובבים סביב מציאת תחליפים לחלב והתפשרות על מזונות שאינם טעימים להם. רק אחוז קטן מוכח כסובל באמת מאלרגיה לחלב, או מאי-סבילות לסוכר החלב.
מה ההבדל בין אלרגיה לאי-סבילות לחלב?
אלרגיה לחלב היא תגובה של מערכת החיסון לחלבוני החלב. מי שסובל מאלרגיה - סובל מייד, או זמן קצר לאחר אכילת מוצרי חלב, משלשולים, כאבי בטן חזקים, קשיי נשימה, פריחות בעור ועד לתגובה של הלם פיזיולוגי שעלול להסתיים אפילו במוות. אבחון האלרגיה נעשה בבדיקת דם, או בתבחין עורי. במידה שמתגלה אלרגיה - חובה להחליף את כל מוצרי החלב המכילים חלבון (חמאה זה בסדר...) בתחליפים מתאימים. רגישות לחלב, או אי-סבילות לחלב, מתייחסת לחוסר יכולת של הגוף לעכל את סוכר החלב - הלקטוז. לגוף חסר, או אין מספיק, אנזימים לפרק את הלקטוז. הביטוי הוא שילשולים, גזים, נפיחות וכאבי בטן. האבחון נעשה במבחן נשיפה במעבדות המתמחות. להבדיל מאלרגיה, גם כשאובחנה אי-סבילות ללקטוז, עדיין ניתן לצרוך כמות מסוימת של מוצרי חלב מבלי שהדבר יתבטא סימפטומטית (מה שכמובן משתנה מאדם לאדם), וניתן להשלים את האנזימים בכמוסות בכל ארוחה שיש בה חלב. אז - תשתחררו מהמיתוס שכולם רגישים לחלב, כי חלב פרה אינו טוב למערכת העיכול שלנו! חבל להימנע באופן עקבי ממיגוון מזונות חשובים, מזינים וטעימים ללא צורך. צריכת הסידן ממוצרי החלב השונים מאפשרת ספיגה טובה יותר מאשר של סידן המצוי במקומות אחרים. לא רק העצמות שלנו צורכות סידן - גם הלב שלנו, השרירים, ואיברים אחרים צריכים חלב. אז לפני שאתם מחליטים שאתם רגישים לחלב - תיבדקו!
מה ההבדל בין אלרגיה לאי-סבילות לחלב?
אלרגיה לחלב היא תגובה של מערכת החיסון לחלבוני החלב. מי שסובל מאלרגיה - סובל מייד, או זמן קצר לאחר אכילת מוצרי חלב, משלשולים, כאבי בטן חזקים, קשיי נשימה, פריחות בעור ועד לתגובה של הלם פיזיולוגי שעלול להסתיים אפילו במוות. אבחון האלרגיה נעשה בבדיקת דם, או בתבחין עורי. במידה שמתגלה אלרגיה - חובה להחליף את כל מוצרי החלב המכילים חלבון (חמאה זה בסדר...) בתחליפים מתאימים. רגישות לחלב, או אי-סבילות לחלב, מתייחסת לחוסר יכולת של הגוף לעכל את סוכר החלב - הלקטוז. לגוף חסר, או אין מספיק, אנזימים לפרק את הלקטוז. הביטוי הוא שילשולים, גזים, נפיחות וכאבי בטן. האבחון נעשה במבחן נשיפה במעבדות המתמחות. להבדיל מאלרגיה, גם כשאובחנה אי-סבילות ללקטוז, עדיין ניתן לצרוך כמות מסוימת של מוצרי חלב מבלי שהדבר יתבטא סימפטומטית (מה שכמובן משתנה מאדם לאדם), וניתן להשלים את האנזימים בכמוסות בכל ארוחה שיש בה חלב. אז - תשתחררו מהמיתוס שכולם רגישים לחלב, כי חלב פרה אינו טוב למערכת העיכול שלנו! חבל להימנע באופן עקבי ממיגוון מזונות חשובים, מזינים וטעימים ללא צורך. צריכת הסידן ממוצרי החלב השונים מאפשרת ספיגה טובה יותר מאשר של סידן המצוי במקומות אחרים. לא רק העצמות שלנו צורכות סידן - גם הלב שלנו, השרירים, ואיברים אחרים צריכים חלב. אז לפני שאתם מחליטים שאתם רגישים לחלב - תיבדקו!
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות