הטרנד הקולינרי החם: אוכל מקסיקני

האוכל המקסיקני הכי מתאים לקיץ. יש בו הרבה מנגו, דגים נעים, עוף וירקות. הוא מהיר הכנה ויש בו מעט מאוד גלוטן כי רוב הפחמימה בו מגיע מקמח תירס. הטעמים של האוכל המקסיקני מרעננים והקוקטיילים חמצמצים ומשתלבים נהדר עם הצורך בצינון הגוף באוגוסט הישראלי הלוהט.
לצד זה המקסיקני, קיים בעולם גם מטבח "טקס מקס" שהתפתח בדרום מערב ארה"ב והוא משלב את ההשפעות המקסיקניות והאמריקאיות. למעשה המטבח המקסיקני מבוסס על אחת ממסורות הבישול העתיקות בעולם, זו האצטקית. אך לא רק האצטקים השאירו חותם על המטבח המקסיקני, מכיוון שלהשפעות של תרבות המאיה העתיקה נוספו גם אלמנטים שהובאה למקסיקו על ידי הכובשים מספרד במאה ה-16. ב-2010 המטבח המקסיקני הוכרז על ידי אונסקו כמורשת תרבותית בלתי מוחשית.
לפניכם מתכונים שבעזרתם תוכלו להרכיב ארוחה מקסיקנית קיצית קלילה ומהירת הכנה.
מנה ראשונה: סביצ'ה דג ומנגו Ceviche de Pescado y Mango
סביצ'ה דג ומנגו. מתכון וצילום: איתמר דוידוב, בעלים של חברת "טרז פזוס" לשיווק מוצרי מזון מקסיקניים ומחבר הספר "מקסיקו אהובתי"
סביצ'ה המקסיקני שונה מעט מזה שאנחנו מכירים. במתכון זה הדג נכבש למשך זמן רב במיץ הליים, כך שכאשר הוא מוגש הוא למעשה כבוש לגמרי וכבר לא נא.
מצרכים ל-6 מנות:
600 גרם דג ים טרי נקי מעצמות ועור (דניס, לוקוס או צ'יפורה)
2 בצלים לבנים גדולים קצוצים
1.5 כוסות מיץ ליים או לימון סחוט טרי
3 כפות שמן זית
1/4 כוס סלסה אדומה (רוטב אדום חריף)
2 מנגו בשלים
1/2 צרור כוסברה קצוצה, ללא הגבעולים
1/2 כוס שעועית שחורה מבושלת או משומרת
מעט מלח
1 פלפל צ'ילי חלפניו טרי או כבוש קצוץ לקוביות זעירות
1.5 כוס בזיליקום קצוץ גס (לא חובה)
להגשה:
4 טורטיות / 6 יחידות טאקו / 6 יחידות טוסטאדה
אופן ההכנה:
1. חותכים את הדג לקוביות בגודל של 1X1 סנטימטרים.
2. משרים את הדג עם הבצל הקצוץ במיץ הליים או הלימון למשך 12 שעות (המיץ צריך לכסות לגמרי את הדג והבצל).
3. מעבירים את הדג והבצל למסננת לניקוז הנוזלים ומחזירים לקערת הגשה.
4. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. מקררים ומגישים על משולשי טורטייה מטוגנת, בתוך טאקו או על טוסטאדה.
Sopa Azteca מרק עגבניות עם אבוקדו, גבינה וטורטיות
באדיבות לאה סטופר ולואיס קרוז בעלים של מסעדת "טאקוס לואיס" הכשרה
זהו מתכון מקסיקני קלאסי של מרק עגבניות עם אבוקדו, גבינה וטורטיות, אותם מוסיפים בסוף לפי הטעם האישי.
צילום: לואיס טאקוס
מצרכים לסיר בינוני:
בצל קצוץ
3 שיני שום
כף שמן
צנצנת עגבניות משומרות
מלח פלפל
ליטר וחצי של מים
להגשה:
גבינה מלוחה מפוררת
אבוקדו חתוך לכוביות
כוסברה קצוצה
טורטיות חתוכות לרצועות ואפויות בתנור
מיץ של ליים
אופן ההכנה:
- מאדים בצל ושום בשמן מוסיפים עגבניות וליטר וחצי מים מבשלים על אש קטנה. בסיום הבישול אפשר לטחון את המרק, אך לא חובה.
- בהגשה מוסיפים לכל צלחת את הגבינה, את האבוקדו, את הכוסברה את הטוריות ואת מיץ הליים.
מנה עיקרית: חזה עוף בסלסה מנגו של השף איתמר דוידוב
זוהי מנה מהירה וקלה להכנה, שגם ילדים אוהבים. חובבי החריף מוזמנים להוסיף מעט צ'ילי למשרה.
חזה עוף בסלסה מנגו. מתכון וצילום: איתמר דוידוב
מצרכים:
1 חזה עוף שלם
כף שמן זית
1 כף בצל ירוק קצוץ
1/3 כוס יין לבן עדיף יבש
3-4 כפות סלסה מנגו
מעט מלח
אופן ההכנה:
- מסננים את תוכן הסלסה מהנוזלים ומשרים את חזה העוף בנוזלים למשך שעתיים או למשך כל הלילה.
- מוציאים את העוף מהמקרר, מנגבים מעודפי נוזלים.
- מחממים את שמן הזית במחבת. כשהשמן מעשן, מוסיפים את חזה העוף.
- מטגנים את החזה מצד אחד עד שהוא שחום והופכים. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את היין הלבן ואת סלסת המנגו.
- מערבבים ומגרדים את המשקעים. מבשל עוד כמה דקות והופכים מידי פעם עד שהרוטב מסמיך.
- מתבלים במעט מלח ועוד יין לבן אם צריך.
- מגישים עם תוספת אורז ופריחולס.
קינוח: צ'ורוס עם ריבת אגסים של השף יובל בר-נר
צ'ורוס פופולארי כמו באמריקה הלטינית וכך גם בספרד אבל במקור הוא קינוח מקסיקני שאפשר להגיש אותו גם פשוט מצופה בסוכר או בשילוב עם מטבל / רוטב / ריבה.
צ'ורוס עם ריבת אגסים. מתכון וצילום באדיבות יובל בר נר איש האגסים
מצרכים ל-5 מנות:
לצ'ורוס:
1 כוס מים
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות סוכר
רבע כפית מלח
1.5 כוסות קמח (200 גר')
3 ביצים
שמן לטיגון עמוק
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...