חזרה לטיולים

היי הג'יפ: 5 מסלולים לטיול ג'יפים חוויתי

טיול ג'יפים מספק את החוויה הכי קרובה לטבע, יחד עם תחושת חופש והרפתקנות משכרת. קבלו 5 הצעות למסלולים שווים במיוחד
עדי כץ 21/02/16
היי הג'יפ: 5 מסלולים לטיול ג'יפים חוויתי
אפשר לעשות את זה מאורגן, אבל אפשר גם בגרסה העצמאית. צילום: Shutterstock

 

 

"כל אחד הלוא יגיד, העיקר בג'יפ זה ספיד", כתב חיים חפר בשיר "היי הג'יפ", וגם מי שלא היה בפלמ"ח יכול להזדהות עם המילים. גם אם הקפיצות, הטלטולים ואכילת האבק בג'יפים של אז לא עשו לכולם נעים בגב, את ההרפתקנות הכרוכה בנסיעה בהם מתחשק לפעמים לשחזר. אחת הדרכים לעשות את זה היא באמצעות טיול ג'יפים בשבילי הארץ.

 

הג'יפ של היום רחוק לגמרי מהרכב האפרפר והמאובק שעליו דיבר חיים חפר. זה יותר "רכב שטח" או "ארבע על ארבע", שהעיקר בו הוא לאו דווקא ה"ספיד", אלא יותר הנגישות: איפה שהמכונית הפרטית נכנעת, או שאנחנו מוותרים על המשך הנסיעה למען שלום הקפיצים, הג'יפ ממשיך לדהור. הנסיעה אמנם מטלטלת, אבל מאפשרת לחדור לתוך הטבע ולצפות בו מקרוב, מבלי להשקיע מאמץ פיזי. נמאס לכם מהטלטולים? נקודת תצפית מרהיבה או "זולה" ירוקה ביער הן מוקדים מצוינים למנוחה, בזמן שכמה זרדים מזדמנים יהפכו לחצובה קטנה, שתחתיה תובער אש ויתבשל לו קפה בפינג'ן.

 

אם  מתחשק לכם על טיול ג'יפים אבל המקסימום שאתם נוהגים בו זה רכב משפחתי קלאסי, לא צריך לוותר על התענוג - אפשר לשכור רכבי שטח לנהיגה עצמית, או אפילו פשוט יותר - לצאת לטיולי ג'יפים מאורגנים. כאלה ניתן למצוא היום בכל אזור בארץ, מהצפון דרך ירושלים ועד הנגב ומדבר יהודה. אם אתם מעדיפים את הגרסה העצמאית וההרפתקנית, הצטיידו בעזרי ניווט ובמפות, ובחרו מסלול באזור המועדף עליכם בארץ. אנחנו בחרנו עבורכם 5 מסלולים שווים במיוחד:

 

1. בשבילי יער בירייה

 

 נופי יער בירייה. כשנמאס מהטלטלות אפשר לעצור מול טבע עוצר נשימה. צילום: ילנה טילביץ, אתר פיקיוויקי

 

מה יש כאן? יער בירייה, היער הגדול בגליל הנטוע אורנים ועצי חורש, הוא יעד מצוין לטיול ג'יפים. הוא משולט ומוסדר ואין סיכוי ללכת בו לאיבוד, גם בלי הכוונה מראש. שטח היער מרושת בשבילי טיול, המותאמים למכוניות וכמובן לרכבי 4X4, בחלקם סלולי אספלט. חוצה אותו דרך ראשית, שממנה אפשר לסטות כמה שרוצים אל מעיינות ואל בריכות שכשוך, אל פינות חמד עטורות צמחיית מים ונוף, ואפילו אל קברי צדיקים למי שבעניין.

 

מחשב מסלול: יוצאים מצומת עין זיתים על כביש 89 ופונים לכיוון צפת. ממשיכים בעקבות השילוט המוביל למצודת בירייה. כאן אפשר לעצור למנוחה ולבקר במצודה, שנבנתה ב-1945 על ידי הפלוגה הדתית של הפלמ"ח, שימשה לאחסון סליקי נשק וכיום מתפקדת כמוזיאון לתולדות ההתיישבות היהודית במקום וכמרכז מידע של קק"ל. 

 

משם ממשיכים צפונה לכיוון חוות "בת יער", ובהמשך הכביש מגיעים ל"מצפור הארזים". ממשיכים על פי השילוט של "דרך נוף בירייה" ומגיעים לעין נבורייה - מעיין עם בריכה קטנה ששימש כמקור המים של ישוב יהודי קדום, והיום משמח מטיילים מיוזעים. משם תוכלו להמשיך בדרך המסומנת בירוק לחורבת נבורייה, בה תוכלו להתרשם משרידי בית כנסת מתקופת מרד בר כוכבא.

 

מחורבת נבורייה המשיכו בנסיעה מערבה. הדרך מובילה ל"עמק הבוטנה", על חורשותיה ועצי הפרי שבה. מכאן אפשר להמשיך ל"עין גבר", מעיין נוסף הנובע לתוך בריכה, ואם לא קר מדי, תוכלו לקפוץ לטבילה מרעננת. מערבה משם, עם הסימון הירוק, תוכלו לחתום את הטיול בחניון עין זיתים, המצויד בשירותים, בשולחנות פיקניק ובמתקני משחק לטובת הנכדים, למקרה שהצטרפו אליכם לטיול.    

 

2. על מורדות הגלבוע

 

 מבט אל עמק יזרעאל מתל יזרעאל. צילום: אילנה שקולניק, אתר פיקיוויקי

 

מה יש כאן? צמחיית שיחים ויערות אורנים, מעיינות הנובעים לרגלי ההר ופריחות של כלניות, צבעונים וכמובן - אירוס הגלבוע באביב, הם סיבה להטות את ההגה לאזור הזה.

 

מחשב מסלול: את מסלול הנסיעה אפשר להתחיל מתל יזרעאל, וממנו לטפס להר שאול דרך כתף שאול. על פסגת ההר אפשר לעצור להפסקת אוכל בחניון, המצויד בשולחנות פיקניק. ממשיכים ועוברים ביישוב האקולוגי נורית, שנבנה על חורבות הכפר הערבי נוריס, ובין לבין שימש כבסיס גדנ"ע.

 

משם ממשיכים בדרך הצופה אל עמק יזרעאל, עמק חרוד ועמק המעיינות, עד לנקודת התצפית החולשת על הגליל התחתון ורמת יששכר. לאחר שמיציתם את המראות ואת האוויר הצח, תוכלו לרדת בדרך המתפתלת אל שדות העמק עד לעין יזרעאל, למעיין נקבה  שלמרגלות הגלבוע וסביבו עצי אקליפטוס, לחניון ונלקודת תצפית יפה. 

 

3. מזיכרון יעקב לקיסריה

 

 פארק רמת הנדיב בזיכרון יעקב. שווה ביקור בפני עצמו. צילום: קתי שלוסר, אתר פיקיוויקי

 

מה יש כאן? רמת הנדיב בזיכרון יעקב, פארק אקולוגי שנבנה סביב קבר הברון רוטשילד ורעייתו עדה, שווה ביקור בפני עצמו. הסיבה היא הגנים, שבילי הטיול, אתרי הארכיאולוגיה ומרכז המבקרים בפארק, שהוקם על פי עקרונות של בנייה ירוקה. אבל האתר יכול לשמש גם נקודת מוצא לטיול ג'יפים, בשטח יחסית לא אתגרי, ועדיין מגוון מבחינת נוף וטבע.

 

מחשב מסלול: נוסעים לאורך נחל התנינים היוצא מרמות מנשה, נוסעים לכיוון רמות מנשה ומטפסים לגבעה 186 - גבעה עגולה ובולטת המאפשרת תצפית על מישור החוף, על רכס הכרמל ועל גבעות רמות מנשה. בעונה, תיהנו כאן גם מפריחות של אירוסים ושל כרכומים.

 

אחרי התצפית, חוצים את נחל דליה וממשיכים בנסיעה דרך צמחיית חורש טבעי להר חורשן, הנמצא במרכזה של שמורת חורשן, שמצטיינת בעצי אלון ובשיחים של צמחי מרפא. משם חוזרים לנחל התנינים ונוסעים לאורכו עד חוף הים. אפשר להמשיך לנסוע לאורך אמת המים הרומית של קיסריה עד נמל קיסריה העתיק. בנמל אפשר לקנח את הטיול בביקור בשכיות הארכיאולוגיה, בצפייה במיצג האורקולי המתאר את תולדות המקום, וכמובן בבילוי במסעדות, בבתי הקפה ובגלריות שבמקום.  

 

4. ממכמורת לאורך החוף

 

 רצועת חוף מהיפות בארץ. בתמונה: חוף אולגה, צילום: שוש שרת, אתר פיקיוויקי

 

מה יש כאן? אם מראה הים עושה לכם את זה, כדאי שתדעו שרצועת החוף בין מכמורת לחדרה יפה במיוחד, נמצאת ממש במרכז הארץ ושווה ללא ספק סיור ממונע.

 

מחשב מסלול: נכנסים ליישוב מכמורת ונוסעים צפונה בדרך הראשית המקבילה לקו החוף. מצד שמאל לכביש משתרעות דיונות לבנות, ומעבר להן - הים. מגיעים עד לקצה היישוב וממשיכים הלאה, בדרך העפר המסומנת בכחול. השביל נמתח לאורך המצוקים המרשימים הניצבים מעל לחוף גדור, המוכרז כשמורת טבע, אך אסור להתקרב לקצה בשל סכנת התמוטטות. 

 

מגיעים לתל גדור, שממנו יש תצפית מרשימה אל הים, וממשיכים צפונה לחוף אולגה. שם עולים על כביש סלול שהמשכו כביש עפר, ומגיעים לשפך של נחל חדרה, אל הים ולמזח פריקת הפחם של תחנת הכח "אורות רבין". אפשר להתרשם כאן מעבודות הפיתוח והגינון שביצעה חברת החשמל לאורך גדת נחל חדרה, כפיצוי על הקמת תחנת הכוח וארובותיה המעשנות. משם ממשיכים צפונה דרך חורשת אקליפטוס, חוצים את נחל חדרה על גשר אירי ופונים ימינה (מזרחה), בחזרה אל כביש החוף.

 

5. שדה בוקר, בעקבות בן גוריון

 

יעל משקיף על נחל צין, מחזה די נפוץ באזור. צילום: נצח פרביאש, אתר פיקיוויקי

 

מה יש כאן? כשדוד בן גוריון הודיע ב-1953 שהוא עובר לקיבוץ שדה בוקר בנגב, הורמו לא מעט גבות. מאז הפך ראש הממשלה הראשון לסמל של הפרחת הנגב, סיבה טובה לצאת לטיול ג'יפים בעקבותיו, בתוך נופי המדבר שאהב.

 

מחשב מסלול: מתחילים בחניון הרועה, מול הפנייה לצריף בן גוריון, אתר הנצחה המדגים יותר מכל דבר אחר את צניעותו של המנהיג. פונים שמאלה מהכביש לכיוון נחל צין וחולפים על פני המרכז לאנרגיה סולארית, שבו מפיקים חשמל מקרני השמש.

 

ממשיכים בנסיעה, כשמימין נשקפת מדרשת בן גוריון, שהוקמה כחלק מחזונו של "הזקן" להקמת אוניברסיטה בנגב, וכיום שוכן בה המכון לחקר המדבר, בית ספר שדה הר הנגב והמכון למורשת בן גוריון. משם מגיעים למנחת המטוסים, שנבנה עבור בן גוריון כשעבר להתגורר באזור הנידח, ונקרא "שדה צין". יורדים לאורך נחל צין המוקף במצוקים ומגיעים לעין עקב, מעיין ובריכה המוקפים בצמחיית גדה. יש להחנות את הג'יפ ולהגיע לנקודות אלה ברגל.

 

אפשר לסיים את המסלול בקבר בן גוריון, המקום שבו נקבר ראש הממשלה הראשון לצד רעייתו פולה. הקבר מוקף גן של צמחיית מדבר וצופה אל בקעת צין ואל רמת עבדת, המחורצת על ידי ערוצי נחלים. אם התמזל מזלכם, כנראה פגשתם במהלך הטיול ההרפתקני גם בעלי חיים מדבריים כמו עופות דורסים ויעלים, מחזה די שכיח באזור. אל תשכחו לעצור ולהצטלם עם הטבע, ההנאה מובטחת.

 [#middleBanner] 

הטיול הגדול: לא רק אחרי צבא 

הצעות לטיולים מלאים במים

ללכת על המים: איך נערכים לטיול שיט? 

אתם והחבר'ה: 5 מסלולי טיול עם חברים

טיול לגאורגיה: מפתיע ומסקרן

ויש גם טיול לפיורדים: תופעת טבע מרשימה

חדרי בריחה: ההתמכות החדשה שלכם

עשו את זה בגדול: הזוג שחי בהודו 10 שנים

הגשימה חלום: תרמילאית בת 64

להגשים חלום: האישה שיצאה למסע מלכת המדבר 

הפרלמנט הגברי של חבורת האופנוענים

מסע ללא זמן בארה"ב בקרוואן

 

הצטרפו    לקהילת הטיולים של מוטק׳ה 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בטיולים

יפה וגם פורחת: 3 מסלולי טיול אביביים

העונה הכי נעימה בשנה, זו שהכי מתאימה לטיולים בארצנו היפה וגם פורחת, כבר כאן. מי הגשמים שטרם התייבשו,...

לקריאת הכתבה
מסע בעקבות המים
צילום: איגודן

"ישראל מתייבשת", זועק התשדיר ומתאר תרחיש בלהות שממנו כולם חוששים. אבל מבלי ששמתם לב, כדי...

לקריאת הכתבה
קיץ חם: 3 מסלולי טיול קצרים המשלבים מים

הקיץ כבר כאן, ואיתו המעלות שמטפסות (והלחות כמובן). במזג אוויר שכזה קשה ליהנות מטיול בטבע, אבל גם לשבת כל...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה